Vlaganje

Samo s prihrankom denarja ne boste obogateli. Tudi to boste morali storiti

Morda je vaš cilj upokojiti se z milijonom dolarjev na svoje ime. Ali pa želite ta mejnik doseči veliko prej - recimo do 40. ali 45. leta starosti.

Ni skrivnost, da boste za kopičenje bogastva morali porabiti manj, kot zaslužite, in razliko poravnati. Toda prihranek denarja ni dovolj. Denar boste morali vložiti tudi v delo. In tukaj je nekaj pametnih načinov za to.

kaj pomeni spac v zalogah
Moški, ki šteje sto dolarjev.

Vir slike: Getty Images.

1. Naložite indeksne sklade

Indeksni skladi so pasivno upravljani skladi, ki sledijo različnim tržnim indeksom. An S&P 500 indeksni sklad bo na primer ustrezal uspešnosti samega S&P 500.

Indeksni skladi so dobra izbira za ustvarjanje bogastva, saj vam omogočajo, da izkoristite široke tržne dobičke, ne da bi si morali vzeti čas za individualno raziskovanje zalog. Ponujajo tudi zaščito, ki jo prinaša raznolik portfelj.2. Naložite v delnice dividend

Delnice dividend so lahko pomembno orodje na poti do bogastva. Ne samo, da lahko delnice dividend sčasoma pridobijo vrednost, ampak, kot pove že ime, delijo bogastvo s četrtletnimi plačili, ki jih boste nato lahko reinvestirali.

3. Oglejte si nepremičnine

Vlaganje v fizične lastnosti ni za ljudi s slabim srcem, če pa želite postati bogati, je to pametno razmisliti. Dohodkovna nepremičnina bi lahko delovala zelo podobno dividendnim delnicam, saj boste imeli možnost, da bo to sredstvo sčasoma dobilo vrednost, vendar boste v tem času zbrali redna plačila (v tem primeru najemnino), ki jih Nato boste imeli možnost ponovnega vlaganja.

Če vam ideja o lastništvu nepremičnine ne ustreza, obstaja še en način vlaganja v nepremičnine - nakup REIT -ov ali skladov za naložbe v nepremičnine. Odlična stvar pri REIT je, da so ustanovljeni za izplačilo dividend iz dohodka, ki ga ustvarijo, zato so lahko tako kot nepremičnine za dohodek stalni vir denarja. Poleg tega REIT -ji ponavadi sledijo svojemu vzorcu, tako da nanje ni nujno vplivati ​​v obdobjih splošne nestanovitnosti borz (čeprav to ni vedno tako). Ali povedano drugače, če ustvarite portfelj delnic in REIT, si boste s to raznoliko mešanico kupili nekaj vgrajene zaščite pred upadom trga.je directv zdaj na voljo na roku

4. V obveznice vložite nekaj denarja

Če ste dokaj mladi, se boste želeli osredotočiti predvsem na donosne naložbe, kot so delnice in nepremičnine, ki nosijo določeno tveganje. Toda prav tako ne bi škodilo, če bi majhen del svojega denarja vložili v obveznice, ki nosijo določeno tveganje, vendar manj. Tako kot delnice dividend in REIT so obveznice dober način za zagotovitev stalnega toka dohodka s polletnimi plačili obresti. To je še več denarja, ki ga lahko reinvestirate.

Varčevanje denarja je očitno pomemben korak na poti do bogastva, vendar to ni dovolj. Prav tako se boste morali zavezati stalnemu vlaganju, če želite obogateti v svojem življenju. Kot lahko vidite, imate za to številne možnosti in prej ko začnete, prej boste dosegli cilj.^