Vlaganje

Ali bo vaše naslednje križarjenje zahtevalo cepljenje proti COVID-19?

Križarjenja so že dolgo zgrbljena na štartnih blokih. In samo slabše je. Norwegian Cruise Line Holdings (NYSE:NCLH)je v torek objavil, da odpoveduje vsa plovanja do konca marca. Njegovo poslovanje bo začasno prekinjeno za več kot eno leto, ko se bodo križarjenja nadaljevala aprila - in seveda bi lahko datum ponovnega zagona znova izrinil.

Minila sta natanko dva meseca, odkar so Centri za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) zamenjali svoj 'No Sail Order' z 'Conditional Sail Order', ki je utrl pot za vrnitev na križarjenje za potnike v ZDA. Vlagatelji so se sprva razveselili novice in poslali delnice Norwegian Cruise Line in večjih tekmecev Karneval (NYSE:CCL)(NYSE: CUK)in Royal Caribbean (NYSE:RCL)višje, vendar realnost ni bila tako prijazna. Namesto da bi hiteli z izpolnjevanjem novih smernic, se zdi, kot da tri vodilne križarke v državi premagajo nevihto. Z dvema izvedljivima cepivima na trgu Norwegian Cruise Line, Carnival in Royal Caribbean samo čakajo, da se cepijo dovolj oboževalcev? Linije za križarjenje, ki zahtevajo dokazilo o cepljenju, preden potnikom ponovno dovolijo plovbo, se morda zdijo nezaslišano, vendar morda ni tako premišljeno, kot si mislite.

Potapljač na plaži, ki nosi kirurško masko s prekrižanimi rokami v X.

Vir slike: Getty Images.

Jadranje v veliko modro neznano

Pogojni okvir CDC je tog. Razširitev laboratorijev za testiranje na krovu in stroge omejitve glede tega, kaj lahko potniki in člani posadke počnejo na križarjenjih, ne bodo prinesli izkušnje, saj no do potovanje kot se ljudje spominjajo. Ohranjanje obalnih izletov na kratkem povodcu in trajnih režimov testiranja ne zveni preveč vabljivo. Pomembna določba je, da bi morala vsaka ladja opraviti vrsto simuliranih križarjenj, preden bi prejela regulativno dovoljenje.

koliko denarja morate vložiti

Tukaj smo – dva meseca pozneje – in ne zdi se, kot da bi katera koli križarka začela serijo simuliranih plovb, da bi dokazala, da lahko izpolnjujejo nove ukrepe. Medtem vidimo prvi val državljanov ZDA, ki prejmejo prvo od dveh injekcij COVID-19. Zdravstveni specialisti na prvi črti so se najprej posvetili prizadevanjem za cepljenje, zdaj pa se je prednost preusmerila na starejše občane.Na Floridi – kjer imajo vse tri ladje za križarjenje svoje poslovne pisarne in kjer so številna priljubljena pristanišča – guverner prejšnji teden dovoljuje vsakomur, ki je star 65 let ali več, da prejme cepivo, če je na voljo. Teksas je še ena država z velikimi pristanišči, ki je tudi starejšim državljanom dala zeleno luč za cepljenje. Povprečna starost potnika je po podatkih Mednarodnega združenja Cruise Lines 47 let, vendar je veliko strank na jadranju ponavadi upokojence s sredstvi za potovanje. Ker so ladje za križarjenja že zmanjšale svoje zmogljivosti v letu 2021, bi lahko začele polniti ladje iz skupine cepljenih ljubiteljev križarjenja veliko pred datumom ponovnega zagona Norwegian Cruise Line v aprilu.

Ne moremo začeti skakati s predpostavkami ali sklepi, ne da bi prej stopili po deski. To bi bila kontroverzna poteza in obstaja velika verjetnost, da vas zamisel o obveznem cepljenju pred križarjenjem trenutno navdušuje ali vznemirja.

CDC ni ponudil smernic o tem, kakšne bi bile zahteve, če bi imeli vsi na krovu – potniki in posadka – dokazilo o zaključku postopka cepljenja. Vendar se ne zdi, da bi tri križarke hitele, da bi dopolnile baterijo ovir, ki jih je CDC vzpostavil na predvečer noči čarovnic. Industrija je bila vse trike in nobena poslastica.kako naj kupim delnico

Ker so ladje za križarjenja pripravljene na postopno krepitev svojih dejavnosti, ko se izteka leto 2021, ne bi bilo presenečenje, če bi na prvi plovbi videli zahtevo po cepljenju. Če se vam to zdi noro, ne pozabite, da je Norwegian Cruise Line v začetku marca od vseh, starejših od 70 let, zahteval, da dokažejo svojo zdravstveno sposobnost – z opombo zdravnika –, preden ni imel druge izbire, kot da se zapre. Če je ključ do zdravega okrevanja omejevanje plovbe na zdrave cepljene stranke, ne odlašajte z Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean in Carnivalom, da storite točno to, da boste spet začeli.^