Vlaganje

Ali boste morali vrniti denar za stimulativni ček ob davčnem času?

Spodbujevalni pregledi COVID-19, ki so jih Američani prejeli v zadnjih nekaj mesecih, so bili brez primere v zgodovini države, zato ni presenetljivo, da so zmedli nekatere prejemnike. Tudi zdaj, ko je večina upravičenih ljudi že prejela svoje čeke, še vedno kroži nekaj napačnih predstav.

Eden najpogostejših je, da boste morali prihodnjo davčno sezono vrniti sredstva za stimulativni ček. Po nedavnem Raziskava TD Ameritrade , približno 32 % Američanov verjame v to - vendar ni res. Kljub temu bi lahko vaš davčni račun letos izgledal drugače iz drugih razlogov. Pomembno je razumeti, zakaj, da se lahko začnete pripravljati zdaj.

Ženska, ki sedi na klopi v parku z zmedenim izrazom obraza.

Vir slike: Getty Images.

Spodbujevalni pregledi in vaši davki

Ni vam treba plačati svojega stimulativnega čeka nazaj vladi in to ne bo zmanjšalo vašega vračila davka za leto. Spodbujevalni pregled je nova zvezna davčna olajšava, ki bo na voljo leta 2020, za katero se je vlada odločila dati ljudem zdaj, da jim pomaga skozi pandemijo in recesijo. Davčni dobropisi zagotavljajo dolar za dolar zmanjšanje vaše davčne obveznosti za leto, kar ima za posledico manjši davčni račun ali večje vračilo davka.

Ljudje, ki so že prejeli spodbujevalne čeke, bodo še vedno prejeli kakršno koli običajno vračilo davka, do katerega so upravičeni, ko vložijo davke za leto 2020. Tisti, ki so upravičeni do spodbujevalnih pregledov, vendar jih ne prejmejo pred vložitvijo davkov za leto 2020, bodo namesto tega prejeli večje vračilo.To je dobra novica. Slaba novica je, da lahko brezposelnost in predčasna upokojitev vplivata na vaš davčni račun za leto 2020 - in ne na bolje.

Nadomestila za brezposelnost in vaši davki

Vsa nadomestila za brezposelnost, ki ste jih prejeli letos, so obdavčljiva, tako kot dohodek, ki ga zaslužite z običajnim delom. Če zaradi brezposelnosti zaslužite manj, kot ste delali, bi lahko letos iskali manjši davčni račun, kar pomeni, da boste morda prejeli večje povračilo davka.

Po drugi strani pa, če na podlagi brezposelnosti zaslužite več, kot ste zaslužili med delom, boste letos imeli višji davčni račun. Koliko višje je odvisno od tega, koliko več zaslužite in v kateri davčni razred spadate. Če nimate sreče, da bi končali v višjem davčnem razredu, boste državi plačali večji odstotek svojega dohodka. Vendar to ne pomeni nujno, da boste dolžni denar. Lahko bi na koncu dobili manjše vračilo.Če vas skrbi, da dolgujete denar ob davčnem času, poskusite zdaj nekaj odložiti na namenskem varčevalnem računu, da ga ne boste pomotoma porabili. Lahko pa ga vnesete na račun za odloženo upokojitev. Prispevki na te pokojninske račune zmanjšajo vaš obdavčljivi dohodek za leto in vam lahko pomagajo obdržati nižji davčni razred. Če tega ne morete storiti, lahko vedno nastavite plačilni načrt pri IRS, ko pride čas za vložitev davkov.

Dvigi računa za upokojitev in vaši davki

Zakon CARES, ki je ustvaril spodbujevalne preglede, je tudi opustil kazni predčasnega umika za razdelitev pokojninskih računov, povezanih s pandemijo. Toda če denar prihaja iz računa z odloženim davkom, kot je 401 (k) ali tradicionalna IRA, boste še vedno dolžni davke na svoje dvige. Še enkrat, koliko boste dolžni davkov, je odvisno od tega, koliko ste dvignili in v kateri davčni razred spadate.

Običajno morate plačati davke na vse dvige računa za upokojitev v letu, ko jih opravite, vendar je vlada ta pravila začasno spremenila. Zdaj imate do tri leta za plačilo davkov na denar, ki ste ga dvignili, čeprav ga lahko še vedno plačate na svojem davčnem računu za leto 2020, če želite. Toda enakomerno porazdelitev davčne obveznosti v treh letih bi vam lahko pomagala obdržati nižji davčni razred v vsakem od teh let, tako da boste obdržali večji del svojega zaslužka.

Novi zakoni vam tudi omogočajo, da v treh letih vrnete denar, ki ste ga dvignili za distribucijo, povezano s pandemijo. Ta vračila se ne vštevajo v vašo letno omejitev prispevkov za pokojninski račun. Če lahko nekatere ali vse svoje distribucije vrnete nazaj, lahko vložite spremenjeno davčno napoved za leta, ko ste plačali davke na distribucijo, da povrnete ta sredstva.

Vaš stimulativni pregled ne bo negativno vplival na vaše davke, vendar če ste letos prejeli nadomestilo za brezposelnost ali dvignili račun za upokojitev, bo vaš davčni račun leta 2020 morda videti nekoliko drugače. davčni zakon bo poenostavil postopek.^