Vlaganje

Bo Sea Limited dosegel tržno kapitalizacijo v višini 1 bilijona dolarjev?

Katera je vaša najljubša mega-cap delnica? Eno podjetje, ki skoči na misel, je Sea Limited (NYSE: SE). Delnice so divjale, v dveh letih so narasle za skoraj 1000 %. Čeprav lahko vidite takšno neverjetno rast v mikro ali majhni kapici, je za veliko podjetje, da to izpelje, res posebno.

Sea gre za ogromnimi tržnimi vertikalami (videoigre, internetno poslovanje in digitalna plačila) in lahko zlahka doseže trilijon tržne kapice, preden se desetletje konča. V tej epizodi 'Beat and Raise', Motley Fool Brian Withers in Taylor Carmichael razpravljata o morju. Ta posnetek je bil posneto 2. septembra .

Brian Withers: Torej Taylor, prinašaš velikana e-trgovine. o kom govoriš tukaj?

Taylor Carmichael: To je mega kapa. Ponavadi sem tip z majhnimi kapicami, tako da sva z Loujem zamenjala mesto, menda. Govorim o morju. Ne imenujem jih Sea Limited, imenujem jih Sea Unlimited. Ta omejen del mi ni všeč.

Brian Withers: [smeh] To je super.Taylor Carmichael: Morje je ta pošast v jugovzhodni Aziji, začeli pa so v Singapurju, Tajvanu in Vietnamu. Poglejte, če se spomnim vseh, Tajske in vsega, razen Kitajske, Japonske in Koreje v bistvu. Vse te majhne države, za katere mislite, da so majhne države, Malezija je še ena. Sedem jih je. Vsi ti otoki in majhne države imajo približno enako število prebivalcev kot Severna Amerika, tako da je to samo ta ogromen trg na drugem koncu sveta. Moja družina je kupila Sea pred nekaj leti, pred dvema, tremi leti, po 30 $ na delnico. Zdaj znaša 330 $ na delnico. To so tri podjetja v enem. Je Amazon (NASDAQ: AMZN)jugovzhodne Azije z njihovo divizijo Shopee. Imajo tri osnovne dejavnosti. Njihov prvi se je imenoval Garena, kar je okrajšava za igralno areno. Ustvarili so igre za pametne telefone, tako da so kot Activision Blizzard ali kot katero koli podjetje za video igre v tem smislu, razen da so specializirane za mobilne igre. V resnici ne delajo iger za Xbox ali iger za Sony (NYSE: SONY). Delajo igre za vaš mobilni telefon, svoje igre pa so zasnovali za pametne telefone. Za razliko od podjetij za video igre v ZDA se je Sea začela, mislim, leta 2009 ali 2008. V bistvu so se začela po Apple izumil iPhone in predstavil iPhone. Verjetno so bili res prvi. Bili bodo enakovredni Epic Games. Imajo igro številka 1 na svetu. To se imenuje, ni Fortnite ...

Brian Withers: Free Fire.

Taylor Carmichael: Prosti ogenj . Hvala, gospod. To je zelo podobno Fortnite , pravzaprav. To je igra Battle Royale in izjemno priljubljena v svetu. To je prva prenesena igra na App Annie, že leto ali dve, je pravkar velik hit. S to igro vodijo in imajo druge igre. Mislim, da dobijo igro od Activision Blizzard. Igre dobivajo od drugih tretjih oseb, vendar je to njihova glavna igra, ki so jo ustvarili v podjetju. To je noro dobičkonosno. Od tega imajo ogromne dobičke. Nato so se razširili in ustvarili portal za e-tailing. Ustvarili so Amazon.com v jugovzhodni Aziji. Edina razlika je, da nimajo skladišč. Vse, kar počnejo, je spletna stran in dovolijo tretjim osebam, da prodajajo stvari prek njihove spletne strani, in v bistvu so zmagali v bitki v jugovzhodni Aziji. Fascinantno je, da niso samo zmagovalci v jugovzhodni Aziji, ki je le nastajajoči trg, trg z veliko rastjo. Zdaj so se preselili na drugo stran sveta in enako počnejo v Južni Ameriki. Enako počnejo v Braziliji. Vodijo s svojo igro in nato ljudje, ki najdejo igro, jim je všeč igra in potem si rečejo: 'Hej, dali vam bomo 10-odstotni popust na Shopee, ki je naše spletno mesto.' Imajo te različne vztrajnike in vsak gradi drug na drugem in ustvari to neverjetno zgodbo o rasti. Njihova rast prihodkov, to počnem po spominu, 170 % ali kaj podobnega. Tromestno.Brian Withers: Zagotovo so trimestne zadnje tri četrtine.

Taylor Carmichael: Ja. Gre za trimestno rast prihodkov. Vedno trgujejo blizu svoje visoke vrednosti. Kupili smo delnice po 30 $, spet smo kupili delnice po 100 $. Pravkar smo ponovno kupili delnice za 300 $. Počutim se, kot da so ljudje, ki kupujejo, ljudje, ki ga že imajo. Kar naprej ga kupujemo, ker raste. Ne draži, to je tisto, kar je noro pri tem. Večkratnik se ni povečal. Mislite, da so vsa ta tehnološka podjetja z ogromnimi 50 večkratnimi, 80 večkratnimi, 100 večkratnimi. Imajo večkratnik 20, kot večkratnik 20-25, in tako je bilo zadnje – vsako četrtletje. Večkratnik se ne povečuje, delnica je narasla za 130 % ali kaj podobnega. Rast delnic le sledi rasti prihodkov, večkratnik ostaja enak. To je samo vznemirljiva, neverjetna zgodba. Ravno pred dnevi sem razmišljal: 'Moj bog, morda bodo na neki točki napadli Ameriko in tukaj samo tekmovali z Amazonom.' Nikoli si ne bi mislil, da je to nemogoče, vendar jemljejo tržni delež od MercadoLibre v Južni Ameriki, in ti fantje so pošasti. Če še niste slišali za Sea ali niste vloženi v Sea, je to ogromna mega kapica, 120 milijard dolarjev, imajo ogromne številke in kljub temu rastejo z astronomsko hitrostjo. Mislim, da je to neumno. Mislim, da bo to 10-bagger. To bodo vzponi in padci, vendar mislim, da bo v naslednjih nekaj letih to podjetje vredno bilijon dolarjev.

Brian Withers: Ja. Vem, da je veliko norcev, ki jim je Sea Limited všeč. To je izjemno priljubljena delnica v The Fool. Če vas slišim, da je še danes vznemirljivo po tej ceni, mislim, da bomo marsikaterega norca zelo razveselili.

10 zalog, ki so nam bolj všeč kot Sea Limited
Ko ima naša nagrajena ekipa analitikov nasvet, se lahko splača poslušati. Navsezadnje glasilo, ki ga vodijo že več kot desetletje, Zakladni svetovalec Motley Fool , je potrojila trg.*

Pravkar so razkrili, za kaj menijo, da so deset najboljših delnic da bi vlagatelji kupili zdaj... in Sea Limited ni bil eden izmed njih! Tako je - menijo, da je teh 10 delnic še bolje kupiti.

Oglejte si 10 delnic

*Stock Advisor se vrne 17. septembra 2021^