Vlaganje

Ali bodo madeži marihuane narasli?

Industrija marihuane je z nevihto prevzela vlagateljski svet in zaloge konoplje so v letu 2019 tako narasle. Naraščajoče povpraševanje po legalizaciji konoplje za rekreacijo v Kanadi je bila velika priložnost za rast in ker se vse več ameriških zveznih držav pridružuje gibanju legalne marihuane , industrija še naprej pridobiva zagon.

Skoraj vsi glavni akterji na trgu marihuane proizvajajo posušeno konopljo za kajenje. Toda vsi, ki želijo dobiti medicinsko korist marihuane, je ne želijo kaditi. Poleg tega so podjetja, ki so se lahko razlikovala s ponudbo izdelkov z dodano vrednostjo, kot so mehke kapsule za olja, prepojena s konopljo, v nekaterih primerih lahko požela višje cene. To je verjetno razmišljanje v ozadju aphria 's(NASDAQ: APHA)najnovejša poteza ponudbe transdermalnega obliža za uporabnike konoplje.

Dve oranžni škatli z oznako Manna transdermalni obliž na sivi mizi.

Aphria je pravkar licencirala te transdermalne obliže. Vir slike: Manna Molecular.

Kako bodo delovali obliži za lonec?

Aphria je 26. februarja sklenila licenčno pogodbo s podjetjem Manna Molecular Science. Manna je specialist za delo z izvlečki konoplje in uporabo inovativne tehnologije za njihovo prilagajanje v medicinske namene. Čeprav je stara komaj štiri leta, ima Manna v svoji ekipi znanstvenike, ki so desetletja delali v farmacevtski in kemični industriji, podjetje s sedežem v Massachusettsu pa se lahko pohvali s sodelovanjem z znanstveniki iz Massachusetts Institute of Technology, ki mu pomagajo pri oblikovanju idej za izdelke. .

Posel daje Aphriji svetovno licenco za proizvodnjo in prodajo transdermalnih obližev, ki vsebujejo konopljina olja. Aphria bo te izdelke lahko nato tržila strankam tako v svojem poslu z medicinsko marihuano kot na trgu za rekreacijsko uporabo za odrasle. Pet let bo imela Aphria status ekskluzivnega prednostnega prodajalca pri delu z Manno, licenca pa bo v tem obdobju ekskluzivna za vse izdelke Manna obliže, ki uporabljajo konopljino olje kot aktivno sestavino.Po besedah ​​Manne so farmacevtski raziskovalci MIT oblikovali transdermalni obliž, ki deluje za vse kanabinoide. Če se uporabljajo v povezavi z visokokakovostnimi izvlečki konoplje, bi morali obliži doseči standarde farmacevtske kakovosti, zaradi česar so privlačni za trg medicinske marihuane. Obliži dovajajo sestavine, pridobljene iz konoplje, skozi kožo v 12-urnem obdobju.

Oglejte si najnovejše zapise klicev o zaslužku za podjetja, ki jih pokrivamo.

Kaj Aphria dobi od posla

Aphria je navdušena nad možnostmi transdermalnih obližev. Po besedah ​​predsednika Afrike Jakoba Ripshteina:Ker še naprej širimo uporabo [marihuane] od izdelka do sestavine, smo veseli, da lahko potrošnikom ponudimo inovativne nove načine za interakcijo s konopljo. Manna Molecular Science bo kot podjetje, ki je v ospredju inovacij na področju konoplje, pomemben strateški partner za Aphrio. Tako kot mi so tudi oni zavezani k zagotavljanju varnih in visokokakovostnih izdelkov iz konoplje širokemu krogu svetovnih potrošnikov.

Vendar, kar je morda najpomembnejše, posel daje Aphriji priložnost, da se premakne mimo nekaterih bolj kontroverznih vprašanj, s katerimi se je soočala v zadnjem času, in se vrne k razvoju in trženju izdelkov. Sovražni poskus prevzema iz Blagovne znamke Green Growth se je odvrnila od lastne poslovne strategije. Poleg tega so obtožbe o zlorabi notranjih informacij v zvezi z Aphriinim prevzemom LATAM Holdings privedle do ustanovitve posebnega odbora za pregled zadeve. Čeprav se je pregled končal pozitivno in je zaradi postopka prišlo do več večjih sprememb upravljanja, nekateri vlagatelji še vedno niso povsem zadovoljni s tem, kako je transakcija potekala.

Kaj je naslednje za Aphria?

Glede na hitro širitev zanimanja za marihuano je za podjetja, kot je Aphria, bistveno, da prepoznajo priložnosti za rast in iščejo načine, kako izstopati iz množice. Prevzem novega koncepta izdelka, kot so transdermalni obliži iz konoplje, je dober korak za Aphria, vendar je to le en korak. V idealnem primeru, če lahko Aphria naniza več pozitivnih potez, kot je ta zapored, bo to veliko pripomoglo k temu, da bo podjetje ponovno pridobilo svoj ugled – in morda pritegnilo zanimanje veliko večjega partnerja za potrošniško blago, ki bi mu lahko pomagal pri učinkovitejšem tekmovanju. proti svojim tekmecem zaloge konoplje.^