Vlaganje

Bo Nintendova rastoča prodaja stikala povečala delnice NVIDIA?

Nintendo 's(OTC:NTDOY)delnice so nedavno dosegle najvišjo vrednost v 52 tednih, potem ko je njeno šestmesečno poročilo o dobičku navdušilo vlagatelje z močno rastjo prihodkov. Njeni prihodki so narasli za 14 % letno na 443,97 milijarde jenov (4,1 milijarde dolarjev), zahvaljujoč 33-odstotnemu skoku prihodkov Switch.

Njegove skupne pošiljke Switch so se povečale za 37 % na 6,93 milijona enot, saj so pošiljke novega Switch Lite nadomestile 2-odstotni padec v pošiljkah stikal polne velikosti. Nintendo je tudi izjavil, da je od lansiranja marca 2017 poslal 41,7 milijona konzol Switch.

Nintendo

Vir slike: Nintendo.

To je odlična novica za Nintendo, ali je tudi velik katalizator za NVIDIA (NASDAQ:NVDA), ki oskrbuje ključni čip za Switch in Switch Lite?

kakšen je dober koeficient stroškov za vzajemni sklad

Zakaj je NVIDIA dobavitelj za Nintendo?

NVIDIA Tegra SoC (sistem na čipih) združujejo CPU, GPU in druge komponente, ki temeljijo na ARM, v en sam modul. NVIDIA je prvotno poskušala prodati svoje Tegra SoC proizvajalcem pametnih telefonov, vendar je ta trg izgubila zaradi Qualcomm .Toda namesto da bi opustila Tegra, je NVIDIA nabor čipov usmerila k povezanim avtomobilom, računalnikom brez voznikov, igralnim tablicam in set-top boxom. Prav tako je predstavil svoje najnovejše čipe Tegra Ščitne naprave v zadnjih šestih letih in njegova robustna igralna zmogljivost v tablici in sprejemniku Shield je prepričala Nintendo, da je Tegra namestila v stikalo – ki brezhibno 'preklaplja' med načinoma ročne in domače konzole.

To je bila velika zmaga proti AMD (NASDAQ:AMD), ki proizvaja jedrne nabore čipov za Sony 's(NYSE:SONY)PS4 in Microsoft 's(NASDAQ:MSFT)Xbox ena. AMD-jevi APU-ji (pospešene procesne enote) - ki prav tako združujejo CPU in GPU - so močnejši, vendar niso optimizirani za ročne igralne naprave.

529 umikov načrta ne zaradi izobraževanja

Koliko prihodkov NVIDIA ustvari pri Nintendo?

Prihodek NVIDIA Tegra se je povečal s 1,53 milijarde dolarjev v proračunskem letu 2018 na 1,54 milijarde dolarjev v letu 2019. Toda v prvi polovici proračunskega leta 2020 (ki se je začelo 30. januarja in končalo 28. julija) so njeni prihodki Tegra padli za 26 odstotkov letno, v glavnem na 673 dolarjev zaradi nižje prodaje SoC za Switch. NVIDIA večino svojih prihodkov Tegra ustvari pri Nintendo in proizvajalcih avtomobilov, preostanek pa pri proizvajalcih dronov, robotov, pripomočkov za robno računalništvo in drugih naprav.Nintendo

Vir slike: Nintendo.

NVIDIA poroča o svojih prihodkih od avtomobilske industrije ločeno odštejemo to vsoto od celotnega prihodka Tegra – in ob predpostavki, da Nintendo ustvari večino preostalega prihodka – lahko domnevamo, da je japonski video gigant predstavljal 5–10 % skupnih prihodkov NVIDIA od uvedbe Switch.

kako davčna uprava izračuna obresti

NVIDIA ugotavlja, da nobena posamezna stranka ni predstavljala več kot 10 % njenih skupnih prihodkov v letih 2018, 2019 in prvi polovici leta 2020. Zato je verjetno, da Nintendo ostaja glavna stranka in predstavlja visok enomestni odstotek skupnih prihodkov NVIDIA .

Vlagatelji bi morali skrbeti za neznane

Vlagatelji lahko domnevajo, da bo močna prodaja Switch povečala prihodke NVIDIA Tegra. Vendar pa se je prodaja NVIDIA Tegra v prvi polovici leta zmanjšala, saj se je prodaja Nintendo Switch povečala. Poleg tega je večja prodaja čipov Tegra za avtomobile nadomestila mehkejšo prodajo igralnih SoC-jev za Switch v tem obdobju.

Zato je verjetno, da je Nintendo že nabral veliko zalogo čipov Tegra X1 in ne oddaja novih naročil pri NVIDIA vsako četrtletje – zato ne smemo domnevati, da močna prodaja Switch takoj ustvari rast za posel NVIDIA Tegra. Kljub temu pa impresivna izvedba Switch Lite ostaja dolgoročna ovira za NVIDIA, saj kaže na močno praznično prodajo in dodatno rast v letu 2020.

Govori se tudi, da bo Nintendo prihodnje leto razvijal vrhunski 'Switch Pro' za boj proti PS5 in Xboxu naslednje generacije, morda pa ga bo poganjal nov SoC, ki temelji na Tegra. Toda zaenkrat bi morali vlagatelji več pozornosti nameniti zdravju NVIDIA jedrnega igralnega GPU-ja, ko bo proizvajalec čipov 14. novembra poročal o svojem zaslužku v tretjem četrtletju.^