Vlaganje

Bo zaloga Moderne dosegla 500 dolarjev?

Nekateri so si morda mislili Sodobno 's(NASDAQ: MRNA)Dobičkov na borzi je bilo konec, ko je podjetje decembra pospravilo dovoljenje za uporabo v sili za svoje cepivo proti koronavirusu. Konec koncev so delnice leta 2020 narasle za 434 odstotkov. Toda vlagatelji so še naprej nagrajevali Moderno – za ustvarjanje milijard dolarjev prihodkov od cepiv, za ustvarjanje dobička in za delo na novih programih v prostoru za cepivo proti koronavirusu.

Posledično se je delnica od začetka leta povzpela za 363 % na najvišjo vrednost, ki je znašala več kot 480 $ na delnico v avgustu. Moderna je od takrat zmanjšala dobičke. Delnica se zdaj trguje po približno 400 $. Toda povečanje se lahko hitro zgodi za ta dinamični biotehnološki stalež. Zdaj se mnogi vlagatelji sprašujejo: bodo delnice Moderne v kratkem dosegle 500 dolarjev? Oglejmo si podrobneje.

Investitor v pisarniško okolje sedi pred računalnikom in uporablja tablico.

Vir slike: Getty Images.

Izgleda malo drago

Morda se zdi, da je Moderna nekoliko dražja. Če pogledamo cene delnic biotehnoloških družb, je na drugem mestu Regeneron . To podjetje trguje za več kot 600 $ na delnico. Pomembno je upoštevati, da Regeneron komercializira osem izdelkov. Moderna komercializira samo cepivo proti koronavirusu.

Pomembno pa je tudi upoštevati, da cepivo proti koronavirusu izstopa iz množice. Trenutno je eden najbolj potrebnih izdelkov na svetu. In to se lahko nadaljuje tudi v prihodnosti. Strokovnjaki pravijo, da bo koronavirus verjetno ostal prisoten - daleč po pandemiji. To pomeni, da bo povpraševanje po izdelku Moderne še dolgo ostalo veliko.Kljub temu, da bodo delnice v prihodnjih mesecih dosegle 500 dolarjev, bomo potrebovali katalizatorje. In tako se zgodi, da obstajajo vsaj tri možnosti: morebitna odobritev obnovitvenega zdravila, razširitev uporabe cepiva na otroke in predhodne pogodbe o nakupu za naslednje leto in pozneje. Novice na vseh teh frontah bomo morda slišali v četrtem četrtletju.

Moderna je pred kratkim zaprosila ameriško upravo za hrano in zdravila, naj odobri manjši odmerek svojega cepiva kot obnovitveno cepivo. To bi pomenilo, da bodo tisti, ki so cepljeni z Moderno, na koncu prejeli tri injekcije namesto samo primarne serije z dvema odmerkoma. To v Modernino blagajno ne prinese takoj več denarja. Pogodbe z ZDA že vključujejo dovolj odmerkov za vse. Ampak to je zaenkrat. Če mnogi Američani dobijo Moderna jab in pojdi po ojačevalnik , bi vlada verjetno naročila vsaj enako količino za naslednji krog cepljenja – ali morda več.

Enako velja za cepiva za otroke. Ne bodo takoj povečali prihodkov. Toda če se družine odločijo za cepljenje svojih otrok, bodo ZDA hitro porabile zalogo odmerkov Moderne. In to bi lahko vodilo do velikih naročil v prihodnosti.Predhodne kupoprodajne pogodbe

Vse oči so še naprej uprte v Modernine napovedi predčasnih kupoprodajnih pogodb za prihodnja leta. Tudi ti predstavljajo več prihodkov v prihodnosti. Moderna je prejšnji mesec sporočila, da je s Kanado podpisala pogodbo o dobavi za kar 105 milijonov odmerkov cepiva do leta 2024.

Vsak od teh elementov posamezno - ali njihova kombinacija - bi lahko v prihodnjih mesecih pripeljal do delnic Moderne do 500 dolarjev. Na tej ravni bi presegli najvišjo 12-mesečno napoved cene delnic Wall Streeta za 15 dolarjev.

Zdaj se morda sprašujete, ali je ta raven vzdržna. Pogled na Modernino zgodovino nam daje namig. Delnici je na splošno uspelo ohraniti svoje dobičke - in se nato dvigniti.

Tabela MRNA

MRNA podatke avtorja YCharts

Zakaj? Ker Moderna ni razočarala, odkar je vstopila v dirko za cepivo proti koronavirusu. Je gladko voden razvoj, avtorizacija, proizvodnja in distribucija cepiva. Če bo Moderna nadaljevala po tej poti z ojačevalci, razširjeno uporabo cepiva v mlajših starostnih skupinah in ponudbami v naslednjih mesecih, bomo morda opazili enak vzorec v ceni delnic.

Vse to seveda ne pomeni, da se bodo delnice Moderne še naprej s takim tempom nadaljevale za vedno. Na določeni točki, tudi ob dobrih novicah, se lahko povečanja upočasnijo. Delnice lahko celo stagnirajo ali pa se za nekaj časa trgujejo nižje. Delnice Moderne so na včerajšnjem trgovanju na primer padle za skoraj 5 %.

Toda Moderna ima v pripravi 37 programov. In če jih bo celo nekaj šlo po stopinjah cepiva proti koronavirusu, bi lahko iskali katalizatorje, ki bodo zaloge postopoma dvignili. v prihodnosti .^