Vlaganje

Ali bodo mikrotransakcije uničile 'Assassin's Creed Unity'?

Ubisoft ( OTC: UBSFF )pred kratkim to napovedal Assassin's Creed Unity , prvo popolnoma naslednjo generacijo poglavja Ubijalčeva sled serija, bo vključevala mikrotransakcije v igri. Zgodnja poročila kažejo, da bodo transakcije s pravim denarjem igralcem omogočile, da prej v igri pridobijo predmete višje ravni.

ali lahko zaslužite na borzi

Assassin's Creed Unity . Vir: Ubisoft.

Višji producent Vincent Pontibrand je za OXM pri Gamescomu povedal, da Ubisoft ne bo 'delal nobenih kompromisov', ki bi lahko igro spremenili v afero pay-to-win. Toda kljub tem zagotovilom je jasno, da Ubisoft tvega, da bo svojo najvišjo franšizo potisnil po spolzkem pobočju.

Oglejmo si, zakaj Ubisoft dodaja mikrotransakcije Enost , in kaj bi to lahko pomenilo za prihodnost serije.Posel dodatkov v Ubijalčeva sled
Izvirnik Ubijalčeva sled leta 2007 ni vključeval nobenega paketa DLC. Njegovo nadaljevanje, Assassin's Creed II (2009), dodal dva DLC-ja. Tretja igra, Assassin's Creed: Bratstvo (2010), je vključeval pet DLC-jev, od katerih je bil eden ekskluziven za PS3. Četrta igra, Assassin's Creed: Razodetja (2011), je imel le tri DLC, vendar je ponudil več omejene vsebine za izdaje prednaročila.

Ko se je Ubisoft zagnal Assassin's Creed III leta 2012 je predstavil 'Season Pass', ki je igralcem omogočal, da prednaročijo serijo DLC-jev po nižji ceni. Sezonska vstopnica 30 $ za Assassin's Creed III naj igralci igrajo Tiranija kralja Washingtona , zgodba s tremi epizodami, skupaj z dvema DLC-jema za enega in več igralcev. Vseh pet DLC sprva stane 40 $ posebej. PC in PS3 predvajalniki so prav tako pridobili dostop do dodatnega Benedict Arnold DLC.koliko je vredna zaloga robloxa

'Kralj Washington' v Assassin's Creed III DLC. Vir: Ubisoft.

Assassin's Creed IV: Črna zastava nadaljeval tradicijo sezonskih vstopnic, ki je vključeval dostop do sedmih paketov DLC za enega igralca in za več igralcev. Osmi dodatek, ki je bil ekskluziven za PS3, PS4 ter digitalne deluxe in zlate različice na osebnem računalniku, je igralcu omogočil igranje novih misij z Aveline, glavno junakinjo iz Assassin's Creed III: Osvoboditev .

Medtem ko je bila sprememba v šestih igrah postopna, je 'polna' Ubijalčeva sled izkušnje v eni igri zdaj stanejo skoraj dvakrat dražje od originalne igre.

Posel uravnoteženja proračunov uspešnic
Te spremembe so bile potrebne, ker Ubijalčeva sled igre so postajale vse dražje z vsakim novim poglavjem. Izdelava prve igre naj bi stala 24 milijonov dolarjev, vendar Črna zastava je imel po govoricah proračun 100 milijonov dolarjev. Na žalost je Ubisoft prodal 2 milijona izvodov manj Črna zastava kot original Ubijalčeva sled -- slab posel, če upoštevamo, da je razvoj stal več kot štirikrat več.

Ker je prvo igro razvil en sam studio, Črna zastava zahteval skupna prizadevanja okoli 900 ljudi v devetih studiih. Assassin's Creed Unity razvijalo ga bo tudi devet studiev, medtem ko njegov dvojnik zadnje generacije, Assassin's Creed Rogue , bo razvijala samo ena – Ubisoft Sofia.

Problem z Ubijalčeva sled je, da medtem ko proizvodni stroški rastejo, prodaja ne. Prodaja vseh šestih glavnih Ubijalčeva sled iger je ostalo med 6,5 milijona in 12,5 milijona. To je veliko šibkejše kot Activision Blizzard 's Call of Duty: Duhovi , ki je bila prodana v 22 milijonih izvodov, in Take-Two 's Gta v , ki so ga prodali v 36 milijonih izvodov.

kako najti bruto maržo dobička

To pomeni, da zaslužite enako količino denarja kot s prvim Ubijalčeva sled , mora Ubisoft vedno znova nabirati več DLC-jev in plačanih dodatkov, da uravnoteži stroške. Ubisoft ne more preprosto nehati izdelovati Ubijalčeva sled igre, bodisi - Črna zastava je lani predstavljal skoraj polovico vrha podjetja.

Zakaj bi lahko bile mikrotransakcije problem
Težava z mikrotransakcijami je, da so na splošno povezane z brezplačnimi igrami, kot so Caga Crush Saga ali MMO, ki temeljijo na naročnini, ne pa iger trojnih A s polno ceno, kot so Assassin's Creed Unity .

Sistem DLC-jev je deloval za serijo v preteklosti, ker ni vplival na glavno izkušnjo enega igralca. V Assassin's Creed III poglavja kralja Washingtona so bila izrazito ločena od glavne kampanje, tako kot stranske misije Adewale v Črna zastava Krik svobode . Napredna oprema je bila pridobljena z zbiranjem različnih predmetov ali izpolnjevanjem misij v načinu za enega igralca in z dvigom ravni v načinu za več igralcev.

Če igralcem omogočimo, da kupijo boljši oklep in orožje v načinu za enega igralca, prekinejo tradicijo, ki se je začela nazaj Assassin's Creed II , ki je igralcu omogočila odklepanje vrhunskih predmetov z zbiranjem različnih ključev ali žetonov po vsem svetu igre.

Igralci so morali dokončati takšne uganke, da so dobili končni oklep Črna zastava . Vir: Ubisoft.

Enake težave veljajo tudi za način za več igralcev. Način za več igralcev v Ubijalčeva sled zanj je značilno dvigovanje ravni, da bi dobili močnejše orožje, kot so puške. V Črna zastava , Ubisoft preprečuje igralcem višje ravni, da bi popolnoma prevladovali na tekmah, tako da igralcem nižje ravni daje možnost, da začasno 'klonirajo' svoje napredne obremenitve, da za kratek čas dobijo dostop do boljšega orožja.

Če bo Ubisoft začel prodajati boljše predmete za pravi denar v obeh načinih, bi to lahko spremenilo zahtevno, uravnoteženo izkušnjo Ubijalčeva sled v izkušnjo »plačaj za zmago«. Končno orodje bi lahko postalo frustrirajuće težko pridobiti ali pa bi bilo orožje premočno v načinu za več igralcev – kot sta samo DLC puški Ripper in Maverick iz Call of Duty: Duhovi -- bi lahko popolnoma prekinili igro.

kako delujejo klici in oddaje

Neumni odlomki
Skratka, še vedno je prezgodaj reči, kako daleč bo šel Ubisoft s svojo strategijo mikrotransakcij Assassin's Creed Unity . Toda glede na Ubisoftove težave z naraščajočimi proizvodnimi stroški in stagnirajočo prodajo serij je jasno, da mora podjetje dodati več izbirnih nakupov, da bo serija donosna.

Kljub velikemu uspehu Ubijalčeva sled Ubisoft je leto 2013 končal s čisto izgubo v višini 49,3 milijona evrov (66 milijonov dolarjev) – kar je manj od dobička v višini 69,2 milijona evrov (93 milijonov dolarjev) v letu 2012. Zato bo zanimivo videti, v koliko mikrotransakcij bo Ubisoft stlačil Enost da bi povečali njen rezultat in ali bodo omadeževali ugled franšize ali ne.^