Vlaganje

Bo Amazon tokrat poškodoval LeapFrog?

LeapFrog (NYSE: LF.DL)začenja krepiti zagon za svojo novo učno tablico LeapPad Ultra, zaradi česar je to slab čas za iskanje Amazon.com (NASDAQ:AMZN)ponovno znižanje cen Kindle Fire HD.

Amazonova poteza, da zniža ceno svojega zdaj že vstopnega tabličnega računalnika na 139 dolarjev, je morda včeraj povzročila valove na trgu prenosnih računalnikov, zato je vredno raziskati, ali bodo agresivne cene škodile tudi tablici LeapFrog za 149 dolarjev.

Ultra si je prislužila številna priznanja kot ena najbolj vročih igrač v prihajajoči praznični sezoni.

  • Prejšnji teden je bil vključen na Kmartov seznam počitniških igrač Fab 15.
  • Ultra je bila prejšnji teden uvrščena na seznam Dr. Toyja '100 najboljših v letu 2013' in tudi na odštevanje '10 najboljših tehnologij 2013'.
  • V torek se je močna tablica uvrstila na seznam Fabulous 15 skupine Toys R Us.
  • Včeraj je bilo vklopljeno Toy Insider 's seznam 'Vročih 20' 2013.

Jasno je, da so pričakovanja močan nastop v tej sezoni. Izvirni LeapPad Explorer se je morda prikradel kot hit za spanje v praznični nakupovalni sezoni 2011 – celo na vrhu nekaj seznamov želja po naročilu – vendar je trg pripravljen na tretjo generacijo tablice LeapFrog.

Ultra ponuja dostop do istega bogatega ekosistema več kot 800 interaktivnih učnih iger in aplikacij, ki je starše majhnih otrok pritegnil k platformi LeapPad, tokrat pa lahko naprava naredi veliko več izven LeapFrogovega področja.BMO Capital Markets je znižati zalogo v začetku tega meseca o poročilih o napakah, na katere je naletel pri testiranju Ultra - znižanje ciljne cene delnic s 15 na 10 $ -, vendar potrošniki tega ne vidijo tako. Ocene uporabnikov tablice na Amazon.com so primerljive s prejšnjima dvema inkarnacijama.

Pravi izziv za Ultra bo prišel, ko se bo soočil z Amazonom, ki bo za 139 $ skoraj podaril svoj polno funkcionalen Kindle Fire HD. Amazon je svojo prvo tablico predstavil pravočasno za praznično nakupovalno sezono 2011 – tako kot LeapFrog –, vendar je bil takrat po ceni 199 dolarjev.

Prvotni LeapPad Explorer si je brez težav ustvaril edinstven trg, ko je bil predstavljen poleti 2011. Apple Takrat se je zdelo, da je iPad imel trg samo zase, potem pa je prišla invazija poceni naprav Nexus in Kindle Fire. Apple zdaj dejansko prodaja manj iPadov kot pred letom dni.Cena 99 $ za originalni LeapPad prav tako ni škodila. LeapFrog's Ultra ima višjo ceno 149 $, vendar ima tudi številne funkcije, ki jih pričakujemo od tabličnih računalnikov začetne ravni. Skratka, to je več kot le učna igrača in zaradi tega je morda bolj privlačna za nekoliko starejše otroke od tistih, ki jih privlačita prvi dve inkarnaciji.

Težava LeapFrog je v tem, da čeprav je bil njegov LeapPad enostaven nakup pred tremi poletji, ko je bila alternativa predaja krhkega iPada za 499 USD majhnemu otroku, ni več tako strašljivo predati Kindle Fire HD za 139 USD v svetu, kjer je tako veliko podatkov in nakupov je varnostno kopiranih v oblaku.

LeapFrog seveda upa, da ga bodo njegove nagrajene učne aplikacije in preverjena izkušnja s tabličnimi računalniki pomagale ločiti v tem prazničnem času. Celo Toys R Us je lani predstavil svoj tablični računalnik in LeapFrogova tablica druge generacije se je odlično odrezala.

To bo izziv in morda odločilen trenutek za LeapFrog. Delnica je zdrsnila za 21 % od svojega vrha prejšnji mesec zaradi teh trem, tako da je rast od tu zdrava, če dokaže, da se skeptiki motijo.

Tako ali drugače mora LeapFrog to sezono doseči oceno.^