Vlaganje

Ali se bodo ambicije interneta stvari podjetja Amazon.com Inc. izkazale?

Amazon.com (NASDAQ: AMZN)nedavno predstavljenDash Button, majhen gumb, ki ga lahko zataknete ali pripnete na različne površine po domu. Ko pritisnete, naprava samodejno naroči prednastavljene potrošne izdelke, kot so vrečke za smeti Glad, britvice Gillette, toaletni papir Cottonelle, plenice Huggies in detergent Tide.

Gumb Dash se sinhronizira z Amazonovo mobilno nakupovalno aplikacijo prek Wi-Fi-ja, uporabnik pa z vsakim pritiskom na gumb nastavi količine, ki jih naroči. Naprava bo na voljo izbranim članom Prime, ki zahtevajo povabilo. Amazon bo obupalna tri gumbe za pomišljaje brezplačno za sprejete člane.

Vir: Amazon.

Amazon sodeluje tudi s podjetji pri integraciji iste tehnologije v gospodinjske pripomočke. Brita razvija vrč, ki lahko samodejno naroča vodne filtre, Brother izdeluje tiskalnik, ki lahko naroča črnilo, in Whirlpool (NYSE: WHR)ustvarja pralni in sušilni stroj, ki lahko samodejno naroči detergent. Amazonov cilj je poenostaviti nakupovalni proces, podjetja pa bodo imela koristi od gumbov z blagovno znamko, ki spodbujajo zvestobo blagovni znamki.Kaj namerava Amazon?
To ni prvič, da je Amazon poskušal razširiti svojo prisotnost v domovih. Lani je predstavila Fire TV in Fire TV Stick, ki povezujeta televizorje z Amazonovim ekosistemom. Zagnalo je Dash skener črtne kode , naprava, podobna palici, ki uporablja skener črtne kode in glasovne ukaze za naročanje živil in drugih izdelkov prek AmazonFresh. Lani novembra je predstavil Echo, vedno vključen zvočnik, ki lahko odgovarja na vprašanja, pretaka glasbo in opravlja druge naloge virtualnega pomočnika.

Vse te naprave širijo Amazonovo prisotnost v internetu stvari ali IoT, kjer senzorji povezujejo vsakdanje predmete z oblakom in med seboj. IDC napoveduje, da se bo trg interneta stvari povečal z 1,9 bilijona dolarjev v letu 2013 na 7,1 bilijona dolarjevdo leta 2020. Mrežni velikan Cisco (NASDAQ: CSCO)verjame v število povezanih naprav po vsem svetuse bo s 25 milijard leta 2015 podvojilo na 50 milijard do leta 2020.

Gumb Dash je še en način za zaostritev Amazonovega oprijema na uporabnike Prime. Te stranke že plačajo 99 USD na leto za brezplačne in znižane možnosti pošiljanja, e-knjige iz posojevalne knjižnice, pretakanje videoposnetkov in druge ugodnosti. Razdeljevanje gumbov Dash Buttons, da bi jim omogočili takojšnje naročanje potrošnega materiala, bi lahko povečalo odvisnost uporabnikov od tega ekosistema.Ne tako hitro, Amazon ...
Amazonovi načrti za pametne domove so ambiciozni, vendar bi se lahko soočili s tremi velikimi izzivi.

najboljše delnice za vlaganje v robinhood leta 2021

Prvič, izdelki, ki jih je sprva mogoče naročiti prek gumbov Dash Buttons, so dražji izdelki blagovnih znamk. Na primer, morda bi bilo bolj ekonomično kupiti detergent Kirkland Signature v razsutem stanju Costco (NASDAQ: CENA)namesto polnitev Tide iz Amazona. Zato je uspeh gumba Dash Button odvisen od tega, da potrošniki nepremišljeno naročajo izdelke pri Amazonu, ne da bi preverjali cene. Če potrošniki tega skoka ne verjamejo, bo gumb za pomišljanje odpovedal.

Izdelki, ki jih je mogoče naročiti prek Amazon Dash. Vir: Amazon.

Drugič, vhod v Apple (NASDAQ: AAPL)in Google (NASDAQ: GOOG) (NASDAQ: GOOGL)na trg pametnega doma bi lahko iztirilo Amazonova prizadevanja. Obe podjetji povezujeta svoja priljubljena operacijska sistema za pametne telefone z napravami IoT, kot so pametne ključavnice, žarnice in termostati. Amazon nima te domače moči, sajnjegovi Fire Phones so lani padli.

Applova platforma HomeKit naj bi uporabljala Siriza nadzor celotne hiše. Če bodo Amazonovi partnerji tudi svoje gospodinjske pripomočke naredili združljive s HomeKitom, bi lahko glasovne ukaze za Siri uporabili za dopolnitev blaga s spletnih mest, ki niso Amazon. Lani je Google sodeloval z opečna podjetja za spopadanje z Amazonom v prostoru za dostavo na dom. Ta partnerstva bi lahko Googlu omogočila, da svojim prizadevanjem za pametni dom doda podobne komponente e-trgovine.

Nenazadnje mobilne aplikacije številnih trgovcev na drobno, vključno s Costco, že omogočajo dostavo potrošnega materiala naravnost do vaših vrat. Gumbi za nadzorno ploščo z blagovno znamko, zasnovani tako, da se stranke počutijo kot velik korak nazaj, ne naprej od teh aplikacij.

Vzemite s seboj
V zadnjem letu je Amazon predstavil izdelke, ki pritegnejo naslovnice, ki so finančno komaj pomembni, saj je večina teh naprav omejena na majhen odstotek uporabnikov Amazona.

Gumb Echo in Dash sta na voljo samo uporabnikom Prime prek povabil. Skener črtne kode Dash je na voljo članom AmazonFresh, kar ga omejujeza izbiro strank v Seattlu, Kaliforniji in New Yorku. To je majhen delček Amazonovega severnoameriškega trga, ki je predstavljalza 62 % vrhnje ponudbe trgovca na drobno v letu 2014.Nobena od teh naprav ni na voljo mednarodnim strankam, ki predstavljajo preostalih 38%.

Amazonove nove naprave se morda zdijo kot 'odskočne deske', ki bi lahko pametne domove povezali z njegovim ekosistemom e-trgovine, vendar bi jih bilo treba natančneje opisati kot eksperimentalne naprave.^