Vlaganje

Ali bo Alphabet leta 2020 res kupil Fitbit?

Od tega so minili štirje tedni Abeceda (NASDAQ: GOOG) (NASDAQ: GOOGL)dal prstan nanjo in napovedal načrte za nakup Fitbit (NYSE: FIT)v Posel v vrednosti 2,1 milijarde dolarjev . Transakcija bi vlagateljem v pionirja nosljivih naprav izplačala 7,35 USD na delnico. Delnice so se skoraj tako visoko trgovale na dan objave prevzema, vendar so se v zadnjem času znižale.

lahko kupite del zaloge

Delnice Fitbita so v ponedeljek zaključile pri 6,78 $. Glede na to, da se bo transakcija končala v nekem trenutku leta 2020, se zdi, da bi kupci po tej ceni lahko računali na precej izjemen 8,4-odstotni dobiček za parkiranje svojega denarja v situaciji, ki je večinoma imuna na običajna nihanja delniškega vlaganja – zlasti če bo posel mogoče skleniti v prvi polovici leta. Vendar se popusti ne povečajo tako brez razloga. Če arbitraži, ki se preživljajo z vohanjem cenovnih neučinkovitosti, ne izkoristijo te priložnosti, to pomeni, da pravočasno zaprtje te transakcije ni zakucavanje.

Tiskovna predstavnica Fitbita Julianne Hough skače vrv, medtem ko nosi fitnes sledilnik Fitbit.

Vir slike: Fitbit.

Blagovna znamka benda na begu

Nobena stran verjetno ne bo odstopila od te transakcije. Prihodki Fitbita upadajo že tretje leto zapored in očitno se zaveda, da potrebuje močnega partnerja, ki mu bo pomagal pri konkurenci. Google je dober za denar in umik od napovedane transakcije ni nikoli dober pogled v prihodnjih pogajanjih o odkupu.

Vendar pa so zunanje sile tam, kjer bi ta dogovor lahko razveljavili, in tu pridemo do trnovega vprašanja zasebnosti zdravstvenih podatkov. Fitbit prodaja fitnes sledilce in pametne ure, ki spremljajo aktivnost svojih uporabnikov. Če vam Google po hudi noči začne prikazovati oglase za pripomočke za spanje ali predlaga članstvo v telovadnici, ko opazi, da se vaša dnevna aktivnost upada, bi lahko pri zagovornikih zasebnosti, zakonodajalcih in širši javnosti odprl zbirko črvov.Fitbit in Google to vesta.

pokojninski prihranki glede na starost in dohodek

'Fitbit bo še naprej dajal uporabnikom nadzor nad njihovimi podatki in bo ostal pregleden glede podatkov, ki jih zbira, in zakaj,' je bilo zapisano v sporočilu za javnost od 1. novembra, v katerem je objavljena odkupna ponudba. 'Podjetje nikoli ne prodaja osebnih podatkov, podatki o zdravju in dobrem počutju Fitbit pa ne bodo uporabljeni za Googlove oglase.'

kolikšen je maksimum za socialno varnost

Vendar je enostavno razumeti, kako bi lahko vprašanje zasebnosti podatkov zadržalo dogovor v času, ko so velikani družbenih medijev in spletnega oglaševanja na udaru zaradi svojih vprašljivih marketinških praks. Alphabet bo moral prepričljivo trditi, da ne bo plesal v sivih območjih manipulacije podatkov, vendar bi lahko trdili tudi, da bi Fitbit lahko začel prodajati svoje podatke sam, če regulatorji blokirajo njegovo pridobitev.Za ta dogovor ne bi smelo biti nobenih drugih ovir, razen pomislekov glede zasebnosti podatkov. Obstaja samo eno podjetje, ki beži s trga pametnih ur - in to ni Alphabet - zato bi morala ta predlagana korporativna kombinacija prehiteti protimonopolne regulatorje. In glede na to, da so trgi fitnes sledilnikov in nosljivih izdelkov postali mešana, komodizirana zmešnjava, bi dajanje Fitbita v Alphabetov arzenal verjetno vodilo do nižjih cen in ne do višjih.

Za zdaj vse to pušča trgovanje s Fitbitom s presenetljivo strmim popustom na ponudbeno ceno posla, ki bi se moral zaključiti v nekaj mesecih. Tukaj je treba nekaj dati in nekaj verjetno bo.^