Vlaganje

Zakaj bi se morali izogibati doTERRA kot kuga

Tisti, ki prodajajo eterična olja doTERRA, se pogosto ponašajo s skoraj zdravilnimi lastnostmi izdelkov, kar kaže, da vam lahko pomagajo pri lajšanju zastojev in v skrajnih primerih celo v boju proti raku.

Zdravniške nasvete bom prepustil zdravnikom. Najbolj vprašljiva trditev pri doTERRA in drugih shemah trženja na več ravneh (MLM) je, da lahko dejansko zaslužite ugleden dohodek s prodajo izdelka drugim ljudem.

Dejstvo je, da ima doTERRA, tako kot vsa večstopenjski marketinška podjetja, preprosto matematično napako: samo najboljših 1 % bo kdaj zaslužil kaj več od minimalne plače, in tudi takrat trdo delo ni zagotovilo, da boste prišli med prvih 1. %.

Kaj dejansko zaslužijo prodajalci doTERRA

Zvezna komisija za trgovino od MLM zahteva, da razkrijejo, koliko njihovi člani zaslužijo s prodajo izdelkov drugim. Kako se MLM odloči razkriti te informacije, je v veliki meri odvisno od podjetja, kar ima za posledico zelo zavajajoče predstavitve o tem, koliko lahko zaslužite s prodajo izdelkov prijateljem in družini.

Danes izberem doTERRA, ker je njena izjava o dohodku še posebej osupljiva. V tabeli poudarja, koliko zaslužijo njegovi 'zagovorniki' na voljo na njeni spletni strani , ki sem ga reproduciral spodaj.Uvrstitev

Povprečni letni zaslužek

Odstotek voditeljevSrebrna

27.557 $

kako vlagate v zlato

62 %

Zlato

58.509 $

enaindvajset%

Platina

112.965 $

7 %

Diamant

201.764 $

7 %

Modri ​​diamant

463.555 $

2 %

Predsedniški diamant

1.259.587 $

Vir podatkov: Izkaz poslovnega izida 2017.

Izjava o razkritju dohodka doTERRA, vzeta po nominalni vrednosti, prikazuje precej rožnato sliko, kjer celo njeni zagovorniki z najnižjimi zaslužki (srebrni rang) v žep porabijo več kot 27.500 $ na leto, kar ustreza približno 13,75 $ na uro za delavca s polnim delovnim časom. Približno 1 od 6 prodajalcev na podlagi tabele doseže uvrstitev, v kateri povprečni zaslužek doseže 100.000 $ na leto.

Toda manjši tisk v istem razkritju razkriva resničnost, za katero bi doTERRA in drugi MLM-ji raje ostali skrite: tabela vključuje samo najbolj elitno skupino zagovornikov doTERRA – tiste, ki so v prvih 1 % na podlagi svoje sposobnosti prodaje izdelkov, in kar je še pomembneje, prodajajo drugim na sanje o prodaji svojih izdelkov.

Listi poprove mete poleg olj poprove mete v steklenih posodah.

Vir slike: Getty Images.

Ko najboljši 1% zasluži 28.000 $ na leto

Priti v prvih 1 % doTERRA ni lahek podvig. Za dosego 'srebrnega' ranga je na primer potrebno zaposliti vsaj tri druge ljudi, ki osebno prodajajo – ali zaposlijo ljudi, ki prodajajo – vsaj 3.000 USD izdelkov na mesec.

dow jones proti nasdaq proti s&p 500

Torej, če zaposlite tri ljudi, ki vsak prodajo po 500 $ izdelka na mesec, in vsak od vaših zaposlenih zaposli več ljudi, ki skupaj prodajo 2500 $ izdelka na mesec, boste dosegli srebro in vas uvrstili v 1 % najboljših v organizaciji. . To od ljudi, ki jih zaposlite, zahteva vsaj 9.000 $ v 'organizacijskem' obsegu, čeprav bo le redkokdo dosegel ta rang z natanko 9.000 $ v mesečnem obsegu.

Ko dosežete srebro, boste med 1 % najboljših zagovornikov doTERRA. Na tej ravni je povprečni zaslužek med odvetniki 27.557 $. Nikjer drugje ne prinese tako malo donosnosti, ki je v prvih 1 %. Najvišji 1 % ameriških posameznikov potegnil noter približno 308.000 $ v letu 2016, vendar najboljši 1 % predstavnikov doTERRA zasluži komaj več kot pred kratkim zaposleni za polni delovni čas Tarča - delavec v trgovini .

Problem z MLM-ji

Da bi dosegli najvišjo raven katerega koli MLM, morate zaposliti več ljudi, za katere je skoraj gotovo, da bodo dosegli nižji rang od vas. Tako ne gre za več dela, da bi zaposlili ali prodali več izdelkov. Struktura odškodninskega načrta zahteva, da velika večina ljudi od MLM ne zasluži skoraj nič, ker mora biti za vsakega pobeglega zmagovalca pod njimi veliko več ljudi.

Iz številk, ki so jih razkrili v razkritju prihodkov doTERRA, bi lahko ocenil povprečni zaslužek vseh zagovornikov doTERRA po rangu. Moji izračuni so prikazani v spodnji tabeli, začenši z 'vstopnim' rangom ali najnižjimi zagovorniki na totemskem drogu.

doTERRA rang

Povprečni letni zaslužek

Odstotek vseh zagovornikov

Vstop

46 $

zakaj primanjkuje grafične kartice

76 %

Upravitelj

752 $

9,7 %

direktorja

1.250 $

5,8 %

Izvršni

1.837 $

2,8 %

Elite

4.370 $ *

3,9 %

Prvič

koliko bi moral prihraniti

11.260 $ *

0,9 %

Srebrna

27.557 $

0,62 %

Zlato

58.509 $

0,21 %

Platina

112.965 $

0,07 %

Diamant

201.764 $

0,07 %

Modri ​​diamant

463.555 $

ali zdravstveno zavarovanje krije izven države

0,02 %

Predsedniški diamant

1.259.587 $

Vir: Izkaz poslovnega izida za leto 2017. *doTERRA ponuja le razpon od 4.370 do 11.260 $ za ti dve uvrstitvi; spodnja meja obsega je bila uporabljena za Elite, najvišja pa je bila vstavljena za Premier.

To je slika, ki je doTERRA in drugi MLM ne želijo, da vidite. Skoraj 86 % zagovornikov doTERRA je po moji oceni doseglo rang, kjer je povprečni zagovornik zaslužil manj kot 1000 $ na leto. In s tem dejansko mislim 'zaslužil' manj kot 1000 $ na leto. Te številke niso primerljive z dohodkom, zasluženim na običajnem delovnem mestu, kjer svoj čas menjate za denar.

Podatki, podrobno opisani v izkazih poslovnega izida, so bolj podobni ' bruto dobiček ' kot zaslužek. To je zato, ker so te številke prej vse stroške, ki jih imate za stvari, kot so vizitke, letaki, oglasi v družbenih medijih, stroški za zabave, kilometrina itd. Ko so vsi ti stroški odvzeti in pobirani davki, bi bil vaš resnični zaslužek verjetno le delček tistega, kar ste zaslužili s provizijami pri prodaji doTERRA.

Hladna, kruta realnost MLM je, da morate za uspeh in dosego vrha drugim prodati sanje, ki so matematično nedosegljive za vse, razen za zelo malo ljudi.^