Vlaganje

Zakaj bi se Walmart kdaj znova odprl na zahvalni dan?

Walmart (NYSE: WMT)je pred kratkim objavil, da bodo njegove trgovine letos na zahvalni dan zaprte. Trgovec na drobno je to storil že drugo leto zapored in postaja drugi večji trgovec na drobno po Target (NYSE: TGT), če rečem, da se na praznik ne bo odprla.

Čeprav so bile lani trgovine zaprte, da bi preprečili množice med pandemijo COVID-19, bi to lahko bil začetek trenda, ki bo pripeljal več trgovcev na drobno. Pravzaprav morda ni več razlogov, da bi se kdo od njih odprl na počitnicah.

Vir slike: Getty Images.

Vsak dan je božič

Ob napovedi, da bodo njegove trgovine letos ostale zaprte, je Walmartov izvršni podpredsednik in glavni izvršni direktor za ameriško divizijo dejal: „Zapiranje naših trgovin na zahvalni dan je eden od načinov, kako se našim ekipam zahvaljujemo za njihovo predanost in trdo delo v letošnjem letu. .'

Čeprav se je smiselno vprašati, zakaj Walmart pred izbruhom koronavirusa ni dovolj cenil svojih zaposlenih, da bi jim dal prost dan, je pravi razlog morda ta, da on, Target in drugi trgovci na drobno, ki jim sčasoma sledijo, razumejo, da ni več potrebno odpirati na praznik, da bi dosegli svoje prodajne cilje.Potrošniki, ki božično nakupujejo, tega ne omejujejo več na štiri ali pet tednov med zahvalnim in božičnim dnevom, ampak začnejo nakupovati veliko prej. Ne le v začetku novembra – čeprav je raziskava RetailMeNot iz leta 2019 pokazala, da je to storilo 26 % potrošnikov – ampak tudi septembra (20 %) in oktobra (15 %).

Črni petek še vedno kraljuje, saj 25 % potrošnikov začne s prazničnim nakupovanjem na ta dan, vendar z božično držo med številnimi trgovci na drobno in razširjenostjo spletnega nakupovanja zdaj odprtje na zahvalni dan ni več nujno .

ne prijavi 401k dviga davkov

Časovni stisk

Trgovci na drobno tudi nimajo koledarja, ki bi jim delal proti v letu 2021. Letos je med zahvalnim dnevom in božičem 30 dni – le dva manj od največjega možnega števila – in zaradi nenavadnosti koledarja je le enkrat na šest let jih mora skrbeti, da bo le 26 dni – najmanjše možno število – in to se bo ponovilo šele leta 2025.Zaradi skrajšane praznične nakupovalne sezone leta 2013 se je na zahvalni dan začela odpirati linija trgovcev na drobno, ko se je začela, pa je bilo težko ustaviti. Čeprav so zaposleni in številni potrošniki tarnali, da ne morejo preživeti časa s svojimi družinami, so bili trgovci na drobno preveč zainteresirani za doseganje njihovih prodajnih ciljev, da bi jim bilo mar.

Izbruh COVID-19 je vse to spremenil in prakso močno ustavil. Zdaj bi se lahko težko vrnili k odpiranju.

Igrajte na njihove prednosti

Pandemija je pri trgovcih na drobno res prinesla najboljše pri zadovoljevanju potreb in povpraševanja potrošnikov. Čeprav za Walmart in Target, ki sta veljala za 'bistvena' in jima je bilo dovoljeno, da ostanejo svoje trgovine odprte, medtem ko so bili njihovi konkurenti specializirani trgovci in veleblagovnice prisiljeni zapreti, so bili slednji prisiljeni zapustiti svoje platforme za e-trgovino. preživeti, in to je bilo občudovanja vredno.

Sojenje z ognjem jih je prisililo, da so vlagali in okrepili svoje spletno poslovanje.

    Home Depot, ki je veliko vlagala v svoja digitalna sredstva, je dejala, da se je spletna prodaja lani povečala za 86 %, kar predstavlja 14,4 % skupnih prihodkov. Lowe'sporočali o treh zaporednih četrtletjih, pri čemer se je spletna prodaja več kot podvojila. Dickova športna opremase je prodaja e-trgovine podvojila in predstavljala 30 % skupnih prihodkov, kar je več kot 16 % v letu 2019. American Eagle Outfittersje rekla, da je spletna prodaja predstavljala 45 % celotnih prihodkov za leto, v primerjavi z 29 %.

Glede na raziskavo McKinsey je prodaja e-trgovine pri trgovcih na drobno med pandemijo rasla 3,3-krat hitreje kot v petletnem obdobju pred zdravstveno krizo, medtem ko je ministrstvo za trgovino ugotovilo, da so Američani leta 2020 na spletu porabili 791,7 milijarde dolarjev, kar je 32,4 % več kot v letu 2019. .

Prenaša se na letos, saj podatki svetovnega podjetja za kibernetsko varnost ESET pravijo, da 70 % potrošnikov zdaj prek spleta nakupuje več kot prej.

Preurejanje fizičnih formatov

Trgovcem na drobno torej ne bo treba odpreti na zahvalni dan, dokler imajo robustno platformo za e-trgovino, ki jih podpira.

Vendar se bodo morali osredotočiti na dostavo zadnje milje, saj bo to bistveno za izkušnjo potrošnikov. Čeprav je to dobro za prevoznike, kot so UPS in FedEx , pomeni tudi, da bo na voljo manj zmogljivosti, kar bo povzročilo višje stroške, oba prevoznika pa sta že napovedala dvig cen v povprečju za približno 5 %.

Toda zdaj, ko so se trgovine na drobno ponovno odprle, lahko bolje izkoristijo svojo praktično prisotnost, tako da jih izkoristijo kot centre za izpolnjevanje. In za to lahko kopirajo uspeh Walmarta, ki že dolgo uporablja svoj obsežni fizični odtis, da bi pridobil vzvod z nakupom na spletu, prevzemom v trgovini.

Medtem ko bodo trgovci na drobno poskušali osvojiti točke za piškote tako, da bodo zvenili velikodušno, ker so delavcem omogočili, da ostanejo doma na praznikih, je pravi razlog, da lahko Walmart, Target in drugi trgovci na drobno ostanejo zaprti na zahvalni dan od zdaj naprej, ker jim ni treba več odpreti.^