Vlaganje

Zakaj vsaj za zdaj ne bomo videli Lincoln Coupe s pogonom na zadnja kolesa

Mnogi od nas se borijo pri odločanju med potrebami in željami. Mnogi od nas bi si na primer morda želeli sladko kalorično sodo ali energijsko pijačo, vendar mora večina od nas piti več vode. Moje telo potrebuje več teh jabolk, ki sedijo na mojem pultu, toda ta velik, masten cheeseburger me teži že od kosila.

Ford Motor Company 's(NYSE:F)Luksuzna linija Lincoln doživlja podoben boj: mnogi vlagatelji želijo videti zmogljiv športni avtomobil s pogonom na zadnja kolesa, ki bi konkuriral Cadillacovemu ATS, vendar to Lincoln ne potrebuje, vsaj še ne.

Toda zakaj ne?
Ko se pogovarjate z Avtomobilske novice na zasebnem dogodku zadnjega med avtomobilskim salonom v Los Angelesu je Matt VanDyke, direktor globalnega Lincolna, dejal: 'Rekli smo, da moramo najprej pokriti osrednje segmente . Luksuzni kupeji in športni avtomobili niso prvo mesto, kamor moramo iti.'

Medtem ko je VanDyke to idejo v bližnji prihodnosti omalovaževal, bi lahko bil športni avtomobil s pogonom na zadnja kolesa, zgrajen na platformi Mustanga, prepričljiv izdelek za Fordovo luksuzno linijo, ki je v težavah. Trenutno pa se bodo izboljšave blagovne znamke vrtele okoli spreminjanja Lincolnove zunanjosti, tako da se opusti maska ​​z deljenimi krili in jo nadomesti z bolj pravokotno obliko. Zanimiva poteza, saj bo popolnoma novi 2015 MKC še vedno imel masko z deljenimi krili, prav tako nedavno osveženi MKX.


Lincolnov MKZ 2017. Vir slike: Ford Motor Company.Čeprav je športni avtomobil s pogonom na zadnja kolesa izpuščen s seznama Lincolnovih kratkoročnih potreb, to ne pomeni, da Lincoln ne bo prinesel novih vozil. Lincoln MKZ 2017 bo še naprej obraz znamke, vendar bo Lincoln do konca leta 2020 imel v ponudbi dve novi tablici. Ena od teh bi lahko bila večji in dražji SUV. Upoštevajte, da je MKC, ki se dobro prodaja, manjši in pokriva vstopno ceno. Po tem pa bi se govorice o RWD Lincolnu lahko začele segrevati.

Medtem ko bo večina od nas navijala za to, da bi Ford uspešno oživil svojo znamko Lincoln, saj je to starodavna ameriška znamka in je bila nekoč najbolje prodajana luksuzna linija v Ameriki, zakaj je to tako pomembno za vlagatelje?

Luksuz je zdaj obvezen
V bistvu so v vedno konkurenčnem svetovnem avtomobilskem poslovanju luksuzne znamke postale kritične za zagotavljanje višjih transakcijskih cen in marž – poleg ustvarjanja prodaje, ki je manj prizadeta med gospodarskimi upadi. Ford ocenjuje, da se je luksuzna prodaja povečala z 8 % celotne prodaje industrije v letu 2000 na 9 % v letu 2013 in bo verjetno predstavljala 10 % vse prodaje novih vozil leta 2020. To je velik posel z vidika dobičkonosnosti, saj čeprav luksuzna prodaja predstavlja manj kot 10 % celotne prodaje, se ocenjuje, da ta prodaja ustvari približno eno tretjino dobička industrije.Lincoln bo ostal potencialni katalizator za vlagatelje v Ford, ki upajo, da bo podjetje lahko še naprej dosegalo skoraj rekordne dobičke letno. Vizija obstaja, saj namerava Ford do konca leta 2020 po vsem svetu prodati 300.000 vozil Lincoln, kar bi bilo približno trikrat več, kot jih proda, ko bodo knjige zaprte leta 2015. Čeprav je po zadnjem poročilu približno 50.000 potrošnikov zamenjalo Ford vsako leto v luksuzno znamko, le približno ena četrtina teh izbere Lincoln. Ford bi želel v prihodnje več svojih strank namestiti v Lincolna.

Sčasoma bomo videli športni avtomobil Lincoln s pogonom na zadnja kolesa, ki se bo spopadel s Cadillacom in nemškimi tekmeci. Trenutno pa bo Lincoln še naprej delal otroške korake, saj bo znamka prvič po letu 1998 objavila svoje drugo leto povečanja prodaje. Trenutno ne gre za želje. Gre za potrebe.^