Vlaganje

Zakaj se zaloge Vir Biotehnologije ta teden zmanjšujejo

Kaj se je zgodilo

Delnice od Za biotehnologijo (NASDAQ: VIR)so se po četrtkovem zaprtju trga potonile za 18,1% za teden. Vir je padla skupna razprodaja delnic v začetku tega tedna. Vendar pa so njegove delnice resnično padle, potem ko je analitik Goldman Sachs Paul Choi znižal oceno podjetja iz nakupa v nevtralno.

Pa kaj

Najbolje je, da se izognete sprejemanju naložbenih odločitev na podlagi znižanja ocen analitikov (in nadgradenj, če že to zadevo). Vendar pa se lahko včasih naučite stvari, če razumete, zakaj je določen analitik medved glede določene delnice.

Vendar v tem primeru Choi pravzaprav ni medved do Vira. Da, znižal je biotehnološke delnice in celo znižal svojo 12-mesečno ciljno ceno. Vendar ta ciljna cena še vedno odraža 14-odstotno rast od končne cene delnice ob koncu prejšnjega tedna in 39-odstotno premijo na trenutni tečaj delnice.

Dva znanstvenika gledata skozi mikroskope.

Vir slike: Getty Images.

Vir in njegov partner GlaxoSmithKline (NYSE:GSK)zdi se, da ima zmagovalec z monoklonskim protitelesom sotrovimabom pri zdravljenju COVID-19. Sotrovimab je pridobil dovoljenje za uporabo v sili (EUA) v ZDA in avtorizacije ali odobritve na več drugih ključnih trgih, vključno z Evropsko unijo. Avstralija je pred kratkim štirikrat povečala naročilo monoklonskih protiteles, potem ko so zdravniki poročali o pozitivnih rezultatih pri zdravljenju bolnikov s COVID-19.Kaj pa zdaj

Vir bi moral imeti na poti več potencialnih katalizatorjev. GlaxoSmithKline in Vir nameravata pozneje letos vložiti zahtevo za popolno odobritev ameriške uprave za hrano in zdravila za sotrovimab. Rezultati študije v pozni fazi zdravljenja pri zdravljenju blage do zmerne bolezni COVID-19 se pričakujejo v naslednjih nekaj mesecih.

Vir pričakuje tudi, da bo v prvi polovici leta 2022 poročal o začetnih podatkih iz študije 2. faze kombinacije VIR-2218 in VIR-3434 kot potencialnega zdravila za kronično okužbo z virusom hepatitisa B.^