Vlaganje

Zakaj se delnice Urovant Sciences danes povečujejo

Kaj se je zgodilo

Delnice Urovant Sciences 09.30 NASDAQ: UROVso se v petek ob 11.40 po vzhodnem času povzpele v nebo za 93,8 %. Ogromen dobiček je prišel po tem, ko je podjetje objavilo, da je sklenilo dokončno pogodbo, ki naj bi jo kupila Sumitovant Biopharma za 584 milijonov dolarjev.

Pa kaj

Sumitovant Biopharma je bila že največji delničar Urovanta, saj je imela v lasti okoli 72 % družbe. Generalni direktor Urovant James Robinson je dejal, da je njegovo podjetje 'tesno sodelovalo s [Sumitovantom] pri načrtih za učinkovito uvedbo vibegrona in čim hitrejše doseganje obsega.' Vibegron je Urovantov vodilni kandidat za cevovod, ki je v pozni fazi testiranja za potencialno zdravljenje prekomerno aktivnega mehurja.

Ženska, ki riše velike ribe, ki bodo jedla manjše ribe

Vir slike: Getty Images.

Transakcijska cena predstavlja 96-odstotno premijo nad končno vrednostjo delnice Urovanta v četrtek. To je tudi 92-odstotna premija nad 30-dnevno količinsko tehtano povprečno ceno za biotehnološke zaloge.

Pierre Legault, vodilni neodvisni član upravnega odbora Urovant Sciences, je dejal, da 'Sumitovantova ponudba predstavlja izjemno vrednost za delničarje.' Robinson je dodal: „Verjamemo, da ta naložba predstavlja glas zaupanja v prihodnji uspeh Urovanta in nas bo postavila v še močnejši položaj, da bomo vibegron predstavili na trgu kot novo možnost zdravljenja bolnikov s prekomerno aktivnim mehurjem in nadaljevali z napredovanjem našega obetavnega razvojnega načrta. .'Kaj pa zdaj

Urovantovi delničarji morajo najprej odobriti prevzem. Posel naj bi sklenil v prvem četrtletju 2021. Urovant upa, da bo še prej pridobil ameriško regulativno odobritev za vibegron. FDA naj bi svojo odločitev o odobritvi zdravila sprejela do 26. decembra 2020.^