Vlaganje

Zakaj delnice United Airlines danes padajo

Kaj se je zgodilo

Delnice od United Airlines Holdings (NASDAQ:UAL)je v torek na odprtju padla za 5 %, potem ko rezultati prvega četrtletja niso navdušili. Vlagatelji so se leta 2021 po katastrofalnem letu 2020 vztrajno vzpenjali na krov letalskih prevoznikov, vendar dobivajo nov opomnik na izzive, s katerimi se sooča industrija.

Pa kaj

V ponedeljek zvečer je United poročal o zmanjšanju za prvo četrtletje v višini 7,50 USD na delnico pri prihodkih v višini 3,2 milijarde USD, kar je malo manj od soglasne ocene o izgubi 7,05 USD na delnico pri 3,27 milijarde USD prihodkov. Skupni prihodki so se glede na leto pričakovano zmanjšali za 59,6 %, vendar so višji od pričakovanih stroškov plače in vzdrževanja vplivali na rezultate.

kdaj bo trava legalna v nas
Letalo Uniteda v letu.

Vir slike: United Airlines Holdings.

Izguba ni presenetljiva, saj letalske družbe zaradi pandemije še naprej obremenjuje pomanjkanje povpraševanja po potovanjih. Delnice so v letu 2020 izgubile pomembno vrednost zaradi širjenja COVID-19, vendar so delnice povrnile nekaj tistega, kar je bilo do zdaj izgubljeno leta 2021, v upanju, da se bo povpraševanje po potovanjih po uvedbi cepiva povrnilo.

Ta odboj se očitno dogaja. Izvršni direktor Scott Kirby je v izjavi dejal, da letalska družba vidi 'jasno pot do dobičkonosnosti', ko se okrevanje začne.„Spodbujajo nas močni dokazi o zadržanem povpraševanju po letalskih potovanjih in naša nenehna sposobnost, da se z njim spretno uskladimo, zato smo kot vedno prepričani, da bomo dosegli cilj preseči prilagojene marže EBITDA za leto 2019 v 2023, če ne prej,« je dejal Kirby.

Kaj pa zdaj

Razmere se očitno izboljšujejo in United je imel ob koncu četrtletja 21 milijard dolarjev skupne likvidnosti, da bi zagotovil, da lahko premaga vse nevihtne oblake, ki ostanejo na obzorju. Težava je v tem, da je leto 2023 daleč.

kakšno je razmerje p/s

Pred pandemijo je imel United omrežje poti, ki mu je industrija v veliki meri zavidala, ker je bila tako dobro vzpostavljena, da je ustvarila prihodke od poslovanja z višjimi maržami in mednarodnih letov. To je še vedno dolgoročna prednost za podjetje, a s kratkoročnim povpraševanjem, osredotočenim na domača prostočasna potovanja, si bodo druge letalske družbe verjetno opomogle pred Unitedom.Letalska družba naredi vse, kar je v njeni moči, da bi odpravila ta strukturna vprašanja, dodaja lete na destinacije za prosti čas in znižuje strukturo stroškov, da lahko zasluži z manjšimi poslovnimi in mednarodnimi količinami. Toda z letalskimi družbami, ki trgujejo blizu vrednotenj pred pandemijo, vlagatelji vsaj v torek niso razpoloženi za nakup negotovosti.^