Vlaganje

Zakaj je ta delnica Robinhood pameten nakup prav zdaj

Med izdajo novega iPhona in njegove ure serije 7, Apple (NASDAQ: AAPL)se je pojavila kot priljubljena delnica med uporabniki Robinhood trgi (NASDAQ: HOOD)platforma za trgovanje z delnicami. Res je, da lahko seznam najbolj razširjenih delnic Robinhooda bolje odraža podjetja, ki so najbolj cenjena, in ne tista, ki bodo najverjetneje ustvarila pozitivne donose. Kljub temu je Apple tehnološka delnica, ki zagotavlja kombinacijo priljubljenosti in resnične rasti, ki bi lahko prinesla vlagateljem.

Par se skupaj smeji nečemu, kar vidi na pametnem telefonu.

Vir slike: Getty Images.

koliko planetovnih fitnes lokacij je tam

Moč Applovega izdelka

Čeprav se je ob koncu prejšnjega desetletja zdelo nekaj negotovosti glede podjetja, je Apple uspel oživiti svojo linijo izdelkov v očeh potrošnikov. Leta 2019 se je Apple soočil z upadom prodaje iPhonov. IPhone, ki je že dolgo ustvarjal večino prihodkov podjetja, je izgubljal stranke zaradi konkurentov z nižjimi stroški. Poleg tega so drugi izdelki, kot sta iPad in Mac, beležili le rahlo rast. Kljub izdaji prve Apple Watch leta 2015 in brezžičnih slušalk AirPods leta 2016 je podjetje ponudilo nekaj resnično novih linij izdelkov, odkar je leta 2011 umrl ustanovitelj Steve Jobs.

Zdi se, da nedavni rezultati kažejo, da je Apple našel način za inovacije brez Steva Jobsa. Leta 2019 je podjetje dodalo ponudbe, kot so Apple News, Apple TV, Apple Card, in izdalo resnično naslednjo generacijo različic starejših izdelkov.

Poleg tega je pandemija oživila prodajo računalnikov Mac in upočasnila upad prihodkov iPhone, saj je povpraševanje po elektroniki strmo naraslo. Tudi prodaja iPhonov se je vrnila na pozitivno rast jeseni 2020, ko je podjetje ponudilo svojo prvo različico 5G. Na srečo vlagateljev Apple je cikel nadgradnje 5G še vedno v zgodnjih fazah, zaradi česar je verjetnost, da se bo iPhone v bližnji prihodnosti dobro prodajala, boljša. Poleg tega bi lahko fotoaparat in video funkcije, ki jih ponuja njegova najnovejša izdaja, iPhone 13, pripomogle k temu izjemen uspeh .Kako se Apple finančno drži

Poleg tega Applova tržna kapitalizacija v višini 2,4 bilijona dolarjev ne pomeni, da je postala prevelika, da bi dosegla smiselno rast. V prvih devetih mesecih poslovnega leta 2021 je podjetje ustvarilo več kot 282 milijard dolarjev prihodkov, 35 % več kot v prvih treh četrtletjih proračunskega leta 2020. Prav tako se je čisti dobiček v višini 74 milijard dolarjev v tem obdobju povečal za 66 % v istem časovnem obdobju. , saj so stroški prodaje in obratovalni stroški rasli precej počasneje kot prihodki.

Apple je v svojem razpisu o zaslužku v tretjem četrtletju 2021 tudi dejal, da pričakuje počasnejši, a močan dvomestni odstotek, medletno povečanje prihodkov za zadnje četrtletje 2021. Kljub temu bo nedavna izdaja iPhone 13 in Apple Watch Series 7 morda spodbuditi več strank k nadgradnji, kar naj bi pripomoglo k ohranjanju trdne rasti prihodkov. Vlagatelji morajo tudi opozoriti, da delničarji delnice niso kaznovali zaradi kratkoročne negotovosti.

Poleg tega njegova nedavna uspešnost daje čas novim vlagateljem, da odprejo pozicije, saj so se delnice Applea leta 2021 povečale le za 11 %, kar je precej pod 60-odstotno rastjo cene delnic drugega tehnološkega velikana, Abeceda , oz Microsoft 35-odstotni porast cene delnic v istem časovnem obdobju.kateri predsednik je na bankovcu 500 $

Posledično je njegovo razmerje med ceno in zaslužkom (P/E) padlo nazaj na 29, le nekoliko višje od ravni pred pandemijo, ki je znašala približno 25. Zaradi tega je nekoliko cenejši od Alphabet in Microsoft, ki se prodajata za 31 in 37-krat zaslužek, dejavnik, ki bi lahko pomagal spodbuditi vlagatelje, ko se več uporabnikov obrne na njegove izdelke.

Robinhood investitorji in Apple

Vlagatelji ne bi smeli kupovati delnic samo zato, ker so priljubljene na Robinhoodu, vendar se zdi, da se je tamkajšnja vlagateljska množica v primeru Appla odločila preudarno. Naraščajoče povpraševanje, ponudba novih izdelkov in cikel nadgradnje izdelkov 5G so pripomogli k povečanju prihodkov podjetja Apple. Poleg tega je kljub veliki tržni kapitalizaciji ohranila veliko rast dobička. Dejstvo, da trguje s popustom v primerjavi s svojimi največjimi sovrstniki, je še en razlog za ugriz v tehnološke zaloge.^