Vlaganje

Zakaj so te 4 delnice Meme danes padale

Kaj se je zgodilo

Zaloge memov ponavadi kljubujejo logiki, ko gre za odzivanje na široke tržne trende, vendar se je odprtost 500 točk na začetku odprla. Industrijsko povprečje Dow Jones očitno je bilo preveč za AMC Entertainment Holdings (NYSE: AMC), Mednarodna blagovna znamka Genius (NASDAQ: GNUS), Skillz (NYSE: SKLZ), in Pridelovalci sončnih ur (NASDAQ: SNDL), ki so se v ponedeljek v opoldanskem trgovanju v povprečju znižale za 5,2%.

Pa kaj

Upad trga je zaradi strahu pred ohladitvijo gospodarstva, zlasti na Kitajskem, njegovem največjem nepremičninskem podjetju, sesal velike dele trga, Skupina Evergrande , je zaradi zadolženosti skrbel za neplačilo.

Vir slike: Getty Images.

kako deluje indeksni sklad

Zgornje delnice memov so že v veliki meri vztrajno padale, zato razprodaja na širokem trgu ni nič pomagala njihovim delnicam. Srednje enomestno zmanjšanje, ki so ga objavili, signalizira vlagatelje, kaj se bo zgodilo, če bo prišlo do zloma trga.

Kaj pa zdaj

Zaradi novic o Evergrandeju se niso razburjali le ameriški trgi. The STOXX Evropa 600 Indeks se je glede na novice znižal za 2%, London FTSE 100 zdrsnilo za 1%, Hongkong pa Hang Seng Index se je znižal za 3,3%.delnice za nakup pred prihodki prihodnji teden

Kitajski lastni borzni trg je zaradi državnega praznika zaprt in se bo ponovno odprl šele v sredo, kar bi lahko bilo dovolj dolgo, da bi trg razvrstil novice razvijalca nepremičnin, a ker se kitajsko gospodarstvo upočasnjuje bolj, kot je bilo sprva predvideno nadaljujte ne glede na to.

Zaloge memov so bile že šibke, vlagatelji pa so bili izrazito previdni glede tega, kako se bodo njihova podjetja odrezala na okrevajočem trgu. A nova svetovna recesija bi jih lahko močno udaril.^