Vlaganje

Zakaj še nikoli ni bil boljši čas za nakup delnic Lucid Group

Zdi se, da vsak teden prihajajoča električna vozila (EV). Lucidna skupina (NASDAQ:LCID)ustvarja naslovnice.

16. sep Lucid je bil okronan za kralja območja saj je njegova limuzina Lucid Air Dream Edition dobila uradno oceno Agencije za varstvo okolja (EPA) 520 milj – najvišji od vseh EV, ki jih je kdaj koli ocenilo EPA.

Kljub temu, da je bila ta novica odlična, je bil torek verjetno najbolj spodbudna napoved podjetja v letu. V ponedeljek je Lucid začel teden predogleda proizvodnje v svojem proizvodnem obratu v Casa Grande v Arizoni in prvič odprl svoja vrata za medije, analitike in druge goste. Na zahodni fronti je bilo vse tiho, dokler v torek pozno popoldne Lucid ni objavil, da je uradno začel množično proizvodnjo Lucid Aira in bo začel dobavljati strankam konec oktobra. V času pisanja tega pisanja so se delnice Lucida dvignile za okoli 9 % na dan in za več kot 25 % v zadnjem mesecu.

kako izračunati razmerje med trgom in knjigovodstvom

Kljub višji ceni še nikoli ni bil boljši čas za nakup delnic Lucid Group. Evo zakaj.

Gospa stoji ob pokrovu limuzine Lucid Air, parkirane pred plažo.

Vir slike: Lucid Group.Nekaj ​​konteksta

Pričakovanja za Lucid so bila velika, še preden se je združil s Churchill Capital IV, a podjetje za nakupe za posebne namene , sredi julija. Podjetje je neposredno izziv Tesla 's(NASDAQ:TSLA)model S, Daimler 's(OTC: DDAI.F)Linija Mercedes-Benz razreda S in druge luksuzne znamke, kot so Porsche, Audi in Tata Motors 'Jaguar. Lucid's Konkurenčna prednost je njegova tehnologija : Podjetje je uspelo doseči zmogljivost, moč in obseg z učinkovito velikim baterijskim paketom. Njegovo integrirani pogonski sklop je razvit v podjetju , ki povečuje stroške, vendar pušča Lucid boljši nadzor nad njegovo zasnovo in proizvodnjo.

kakšna je trenutna cena delnic Amazona

Najvišja vodstvena ekipa podjetja, bliskovito trženje ter neverjetno samozavestni dogodki in predstavitve so vlagateljem postavili nekaj visokih ciljev. Navodila iz njene najnovejše predstavitve za vlagatelje kažejo, da bo v letu 2022 20.000 dobav vozil in 2,22 milijarde dolarjev prihodkov, ki bi do leta 2026 narasli na 251.000 dobav in 22,8 milijarde dolarjev prihodkov. Če bi se od 0 letnih dobav na 251.000 letnih dobav prineslo približno pet let. Za primerjavo upoštevajte, da je Tesla leta 2020 proizvedla 510.000 vozil in ustvarila 31,5 milijarde dolarjev prihodkov. Pričakuje se, da bo Tesla v tretjem četrtletju dobavila rekordnih 230.000 vozil.

Živeti v skladu z hypeom

Lucid je mlad in nedokazan, zato je treba na njegove projekcije sprejeti nekaj skepticizma. Toda v čast, da podjetje še naprej kaže vlagateljem, da lahko izpolni visoka pričakovanja.Za začetek je združitev s Churchillom podjetju prinesla približno 4,4 milijarde dolarjev gotovine brez stroškov, ki jih uporablja za pospešitev porabe, razširitev proizvodnih obratov in razvoj nižjega cenovnega razreda SUV-ja Lucid Air in Lucid Gravity.

Na področju povpraševanja je Lucid pokazal, da lahko hitro poveča rezervacije, še preden proda en sam avtomobil. V svoji majski predstavitvi je Lucid objavil, da je bilo rezervacij več kot 9.000. V junijskem razkritju je poročal o več kot 10.000 rezervacijah. Konec julija je bilo prijavljenih 11.000 rezervacij. Od včerajšnjega sporočila za javnost ima Lucid zdaj več kot 13.000 rezervacij.

Na področju proizvodnje je Lucid uspešno odprl svoj proizvodni obrat, natančno prilagodil svoj avtomobil z izdelavo 89 predproizvodnih modelov junija, začel množično proizvodnjo konec septembra (kar je bilo v skladu z njegovo oceno iz druge polovice leta 2021) , dobavi pa bodo začeli v četrtem četrtletju.

kje lahko gledam epizode

In končno, na sprednji strani vozila je Lucid Air presegel prejšnjo oceno dosega podjetja, vodstvo je svojo vizijo dobro izvajalo.

Skratka, Lucid je naredil skoraj vse, kar je rekel, in pravočasno – kar je impresivno glede na težave v dobavni verigi in globalno pomanjkanje čipov.

Manj neodgovorjenih vprašanj

Samo zato, ker je Lucid rekel, da je vstopil v množično proizvodnjo, še ne pomeni, da bo od tu naprej brez težav. Podjetje bo moralo dokazati, da lahko še naprej ustvarja povpraševanje, poveča proizvodnjo, sčasoma doseže pozitiven operativni denarni tok in postane dobičkonosno, da upraviči višjo vrednost. Vendar pa je varno reči, da še nikoli ni bil boljši čas za vlaganje v delnice Lucid.

Pred manj kot tremi meseci je Lucid še vedno potreboval delničarje, da bi odobril združitev s Churchillom, da bi pridobil denar, ki ga je potreboval za rast svojega poslovanja. Tudi ni odgovoril na eno vprašanje, ki so ga vlagatelji želeli vedeti , ko se je začela množična proizvodnja. Ker je Lucid v ponedeljek začel svoj teden proizvodnje, je bilo špekulacije, da bo objavila točen datum začetka proizvodnje . To je storilo prav to in delnice so se temu primerno dvignile. Bistvo je, da se negotovost, v dobrem ali slabem, zmanjšuje, ko podjetje zori.

Kot vlagatelji, prej ko se odločite za vlaganje v delnice rasti, kot je Lucid, več tveganja/nagrade boste prejeli. Vlaganje v Amazon leta 2005 je bilo veliko bolj tvegano kot danes, a je bilo tudi bolj koristno. Vendar pa lahko zgodnji nakup zagona, ki na koncu propade, izniči naložbo. Čez pet let bi lahko Lucid bil vreden veliko več ali veliko manj, kot je danes. Vlagatelj lahko zagotovo počaka, da vidi, ali lahko Lucid postane uveljavljen proizvajalec avtomobilov, vendar bi s tem lahko pustil dobiček na mizi.

Boljši nakup kljub višji ceni

V zadnjem mesecu se je vrednost delnic Lucid povečala. Ampak to je verjetno veliko boljši nakup kot nekoč zaradi žarečih ocen Motorni trend , ugodne ocene EPA in začetek množične proizvodnje. Vlaganje v Lucid danes še vedno zahteva visoko toleranco do tveganja, vendar je zdaj, ko Lucid dejansko proizvaja avtomobile, lažja naložba.^