Vlaganje

Zakaj je Teslina delnica padla v torek

Kaj se je zgodilo

Delnice od Tesla (NASDAQ:TSLA)v torek zadel. Delnice so zdrsnile kar za 4,5 %, vendar so se ob 11:00 EDT znižale za 3,9 %.

srebrni certifikat v vrednosti 1 $

Padec delnice rasti je sledil objavi dobička proizvajalca električnih avtomobilov v prvem četrtletju po zaprtju trga v ponedeljek. Čeprav so bili rezultati solidni, niso vsebovali faktorja vau, ki so ga pričakovali nekateri analitiki in vlagatelji.

Notranjost modela 3.

Model 3. Vir slike: Tesla.

Pa kaj

Tesla je poročala o prihodkih v višini 10,4 milijarde dolarjev, kar je 74 % več kot v enakem lanskem obdobju. Ne- ZA ZEVATI (prilagojeni) dobiček na delnico je znašal 0,93 USD, kar je 304 % več kot leto prej. Analitiki so v povprečju pričakovali prihodek in prilagojeni dobiček na delnico v višini 10,3 milijarde USD oziroma 0,79 USD.

Zdelo se je, da analitiki niso bili navdušeni nad četrtletjem. JPMorgan analitik Ryan Brinkman je dejal, da je bil dobiček pred obrestmi in davki slabši od pričakovanega, zlasti če izključimo dvig, ki ga je Tesla prejel od prodaje regulativnih kreditov. Jefferies analitik Philippe Houchois je rezultate četrtletja označil za 'mešane' in ponovno potrdil 12-mesečni cilj glede cene v višini 700 USD. Vendar pa je analitik Wedbusha Daniel Ives ohranil ciljno ceno 1000 dolarjev za delnico in dejal, da so načrti za razširitev proizvodnih zmogljivosti Tesle in stopnja naročil novih vozil obetavna.ali lahko gledaš netflix na pelotonu

Kaj pa zdaj

Tesla je za celo leto ponovila svojo prejšnjo napoved, da se bo dobava vozil v letu 2021 povečala za več kot 50 % v primerjavi z letom. Poleg tega je vodstvo povedalo, da je Tesla na pravi poti, da začne proizvodnjo in dobavo vozil iz svojih novih tovarn v Berlinu in Teksasu pozneje. to leto.^