Vlaganje

Zakaj so delnice Tesle danes padle

Kaj se je zgodilo

Delnice od Tesla (NASDAQ:TSLA)delnice so ob 13.05 padle za 2 %. EDT trgovanje v torek, ko so analitiki razpravljali o tem, kako bi lahko izgledalo tretje četrtletje za vodilnega proizvajalca električnih avtomobilov, ko bodo rezultati objavljeni 19. oktobra.

Zanimiva stvar so ... razlike med te napovedi analitikov se skoraj zaokrožijo na nič.

Trije poslovni strokovnjaki se prepirajo v konferenčni sobi z borznim grafikonom v ozadju.

Vir slike: Getty Images.

Pa kaj

Začnimo s Teslinimi biki.

kako kupiti zaloge po delovnem času

V dvojnih poročilih sta danes zjutraj investicijski banki Credit Suisse (CS) in Piper Sandler dali bikovske napovedi za Teslo v tretjem četrtletju. CS je napovedal, da bo podjetje poročalo o dobavah med 225.000 in 230.000 vozil v četrtletju, pred soglasnimi napovedmi za 223.000, poroča TheFly.com . Čeprav je tehnično le 'nevtralen' na delnici, CS meni, da je delnica Tesle vredna 800 $ na delnico - več kot 778 $ ali več, kolikor stane danes.Piper Sandler je še bolj optimistična, saj napoveduje, da bo Tesla v tretjem četrtletju uživala v svojem 'najmočnejšem četrtletju doslej' in bo delnici podelila oceno 'prekomerno' z neverjetnimi 1.200 $ na delnico. ciljna cena . Piper je nekoliko pred CS v svojih pričakovanjih za dobavo v tretjem četrtletju – 233.000 enot – in analitik meni, da se odstotek električnih avtomobilov, prodanih v ZDA (3 % vseh trenutno prodanih avtomobilov), približuje ravni v Evropi (10 %) in Kitajsko (12 %), bo Teslin posel le še rasel.

Kaj pa zdaj

In zdaj poglejmo, kaj imajo medvedi za povedati. V ločenem zapisu, objavljenem danes, se GLJ Research ne razlikuje veliko od bikov v svoji oceni Teslinih dobav v tretjem četrtletju – približno 223.000 enot, kar je število, ki se skoraj ne razlikuje od napovedi Credit Suisse in je le 4 % pod oceno uber-bika Piper Sandler.

delnice za vlaganje v tem tednu

Kljub temu GLJ na delnico Tesle obesi oceno 'prodaja' in opozarja, da so velike številke že 'široko pričakovane', in vztraja, da je ne glede na to, koliko avtomobilov Tesla proda, cena delnic 778 $ močno precenjena za podjetje, ki je zaslužilo manj. kot 2 USD na delnico v zadnjem letu.Preprosto povedano, razmerje med ceno in zaslužkom (P/E) pri Tesli – 409-kratnik zaslužka – je preprosto preveč za plačilo, GLJ pa meni, da je ciljna cena 67 USD (35-kratnik zaslužka) primernejša. Dovolj je reči, da če se bo to zgodilo, bodo delnice Tesle morale pasti za veliko več kot le 2%.^