Vlaganje

Zakaj je T. Rowe Price sanjska zaloga upokojenca

Če ste vlagatelj, ki razmišlja o upokojitvi, imate verjetno nekaj stvari v mislih. Želite delnice, ki prinašajo močne donose, ki niso nestanovitni in na katere se lahko zanesete, da boste povečali svoje gnezdo. Morda boste želeli tudi delnice, ki ustvarjajo stalen dohodek prek dividend, ki vam lahko pomagajo dopolniti svoj dohodek ob upokojitvi.

Če lahko dobite velike dividende in velike donose v eni delnici, se to lahko šteje za sanjsko delnico upokojencev. Tukaj je ena zaloga, ki je že dolgo zagotavljala oboje in bi to morala še naprej - T. Rowe Price Group (NASDAQ:TROW).

koliko delnic potrebujete, da zaslužite

Pridobivanje tržnega deleža

T. Rowe Price, podjetje za upravljanje premoženja, je približno tako stabilno in stabilno, kot je podjetje. T. Rowe je v 10-letnem obdobju, ki se je končalo letos julija, objavil 10-letni letni donos v višini 12,3 %, kar presega 9,6 % letno donosnost S&P 500 v istem obdobju. V torek zjutraj, ko je finančni sektor do danes padel za približno 22 % in podjetja za finančne storitve za približno 12 %, je bil T. Rowe Price znova boljši, skoraj 13 %.

Par upokojencev se z roko v roki sprehaja po plaži.

Vir slike: Getty Images.

koliko zlata je bilo izkopanega

V drugem četrtletju so se prihodki podjetja povečali za 1,4 % na 1,4 milijarde dolarjev, čisti dobiček pa za 8,3 % na 539 milijonov dolarjev. Dobiček na delnico je poskočil za 12,8 % na 2,29 $ na delnico. Sredstva v upravljanju (AUM) so se v četrtletju povečala za 21 % na 1,2 bilijona dolarjev. Gre za nadaljevanje stalnega vzpona, ki ga je to podjetje uživalo v zadnjem desetletju, ki se je dvignilo tudi skozi recesijo. V zadnjih 10 letih je imela le tri četrtine medletnega zmanjšanja prihodkov, eno od teh četrtlet pa je bilo statistično enakomerno z 0,8-odstotnim upadom.Stalna uspešnost ji je omogočila, da je prerasla svoje glavne konkurente, Viri Franklin in Dodajte Masona , ki so mimogrede v procesu združevanja. Oba tekmovalca sta bila večja od T. Rowe Price pred 10 leti. Zdaj imata oba veliko manj v AUM. Pred združitvijo, ki naj bi se zaključila konec julija, je imel Legg Mason 783 milijard dolarjev v AUM, Franklin pa 622 milijard dolarjev.

Trdne osnove

Rast T. Rowe je spodbudilo nekaj različnih dejavnikov. Ena je njena raznolikost sredstev. Približno 54 % njenih sredstev je v vzajemnih skladih, 26 % pa je na ločenih računih ali podsvetovanih sredstvih, 18 % pa je v drugih naložbah, kot so naložbe z datumom upokojitve. Medtem ko so tokovi vzajemnih skladov lahko nestanovitni, so ločeni računi in sredstva pod svetovanjem bolj stabilna. Poleg tega si je T. Rowe prislužil sloves zbiranja delnic, saj je približno tri četrtine njegovih skladov v zadnjem desetletju preseglo povprečno vrednost Morningstar.

Vse je zgrajeno na odlični bilanci stanja, saj je podjetje brez dolgov s približno 5,7 milijarde dolarjev likvidnih sredstev, vključno z 2 milijardami dolarjev v denarnih ustreznikih. To ji je omogočilo odkup delnic, 9,6 milijona v prvi polovici leta 2020, in strateške naložbe, vključno z 225 milijoni dolarjev za tehnološko nadgradnjo letos. Avgusta uvaja tudi vrsto skladov, s katerimi se trguje na borzi (ETF), vključno z ETF-ji za rast modrih čipov, rast dividend, dohodek iz lastniškega kapitala in rast delnic. Ti novi izdelki bi morali spodbuditi nadaljnjo rast za T. Rowe Price.kako dolgo prinašajo obresti serije ee obveznic

Dividendni aristokrat

Močna bilanca stanja in stalna rast sta T. Rowe Priceu omogočili, da je dosegel status dividendnega aristokrata, kar pomeni, da je povečeval svoje dividende že več kot 25 let zapored. Obstaja le 66 delnic, ki lahko trdijo.

Dividenda T. Rowe je tisto, zaradi česar je zares sanjska delnica upokojenca. Poleg dobičkov delnice vsako četrtletje zaslužite 0,90 USD na delnico z donosom 2,6%. Za leto je to 3,60 $ na delnico, torej če imate 500 delnic, je to 1800 $ na leto v vašem žepu. S svojo močno bilanco stanja, brez dolgov in stabilno rastjo ni razloga za pričakovati, da T. Rowe Price ne bo še več let povečeval svoje dividende. V teh negotovih časih bi morali vlagatelji, zlasti upokojenci, računati na T. Rowe Price.^