Vlaganje

Zakaj so se delnice T-Mobile novembra povečale za 21,3 %.

Pa kaj

Delnice T Mobile (NASDAQ: TMUS)novembra po podatkih zrasla za 21,3 %. S&P Global Market Intelligence . Ameriški telekomunikacijski operater je v svojem poročilu o dobičku v tretjem četrtletju v začetku meseca poročal o impresivnem povečanju števila naročnikov. Kmalu zatem je T-Mobile dobil dodatno spodbudo, ko je Warren Buffett konglomerat Berkshire Hathaway (NYSE: BRK-A) (NYSE: BRK-B) je poročal, da je tudi v tretjem četrtletju zavzel pozicijo na delnici.

V zgornjem desnem kotu telefona se prikaže ikona 5G.

Vir slike: Getty Images.

kdo je na bankovcu za 500 dolarjev

Kaj pa zdaj

V tretjem četrtletju je T-Mobile ponovno vodil telekomunikacijsko industrijo na področju postpaid neto dodatkov, kot tudi postpaid telefonskih neto dodatkov. Prihodki so se po zaslugi aprilske združitve s Sprintom povečali za 74 %, dobiček pa je presegel tudi pričakovanja analitikov, saj je družba dosegla boljši napredek od pričakovanega pri sinergijah združitev.

Po združitvi Sprint ima T-Mobile zdaj najgloblji portfelj spektra 5G v telekomunikacijski industriji ZDA, kar bi podjetju lahko omogočilo pridobitev tržnega deleža leta 2021 in pozneje. V dveh četrtletjih od združitve je premagala pričakovanja, kljub manjšemu odlivu industrije med pandemijo, ki je vzbujala optimizem, da bo še naprej zavzemala tržni delež zaradi svojih novootkritih omrežnih zmogljivosti in nizkocenovnega 'Uncarrier' etosa.

Zdi se, da je podjetje pridobilo oboževalca Warrena Buffetta ali vsaj enega od njegovih namestnikov Todda Combsa ali Teda Wechslerja. Novembra je Berkshire Hathaway objavil svojo prijavo 13F, v kateri je razkril svoje nakupe in prodaje v tretjem četrtletju. Konglomerat je v tretjem četrtletju kupil približno 2,4 milijona delnic T-Mobile, kar kaže, da je Berkshire, znan po svojih naložbah v varne zaloge s širokimi jarki , verjame, da so nove zmogljivosti T-Mobile 5G resnične.kaj je blago na borzi

Kaj pa zdaj

Ker je ameriška telekomunikacijska industrija šele na začetku prehoda na 5G, bi lahko impresivni novembrski dobički T-Mobilea pomenili začetek stvari, ki prihajajo. Ne samo, da bi prehod na 5G lahko odprl več tržnega deleža za T-Mobile na področju brezžične povezave, ampak bi lahko nova tehnologija odprla tudi dele potrošniškega širokopasovnega sektorja.

To je še ena zelo donosna panoga, v kateri imajo sedanje stranke omejene izbire zaradi kapitalsko intenzivnih rešitev za ožičenje od doma. Vendar pa lahko 5G omogoči T-Mobileu, da prevzame nekaj deleža v širokopasovnih povezavah, zlasti na podeželskih območjih, kjer je ponudba pri nizkih hitrostih omejena. Oktobra je T-Mobile objavil, da širi svoj pilotni program domače širokopasovne povezave LTE na 450 mest na podeželju in predmestju Amerike.

Če lahko T-Mobile prodre v širokopasovno in kabelsko televizijo ter brezžično, bi lahko novembrski dobički le začetek.

^