Vlaganje

Zakaj se delnice Sun Country Airlines danes dvigajo

Kaj se je zgodilo

Sun Country Airlines Holdings (NASDAQ:SNCY)je v sredo poletel kot javno podjetje in prvi odziv je bil pozitiven. Delnice so se ob prvem nastopu povečale za več kot 40 %, kar odraža naraščajoči optimizem Wall Streeta glede letalske industrije.

koliko lahko vložim v roth ira

Pa kaj

Sun Country je nova na javnih trgih, vendar je letalska družba v različnih oblikah prisotna že od zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja. Letalska družba je večino svoje zgodnje zgodovine letela s počitniškimi čarterji na sončne destinacije in na poti večkrat priletela v stečaj.

Od leta 2017 je v večinski lasti Apollo Management Group (NYSE: APO)in osredotočen na brezhibne redne storitve. Leta 2019 je podpisala pogodbo z Amazon opravljati tovorne lete. Sporazum je vključeval izdajo bonov za delnice Amazonu.

Letališki zemeljski delavec usmeri letalo do njegovih vrat.

Vir slike: Getty Images.

Sun Country je v sredo stopil na borzo in zbral 218 milijonov dolarjev s prodajo 9,1 milijona delnic po 24 dolarjev na kos. Cena IPO je bila nekoliko višja od ocene od 21 do 23 dolarjev na delnico, objavljeno prejšnji teden, in se je v popoldanskem trgovanju povzpela na 30 dolarjev.ali obstaja najvišja socialna varnost

Letalska družba je sporočila, da namerava del neto prihodkov od ponudbe uporabiti za odplačilo vladnih posojil, ki jih je najela lani med krizo COVID-19, preostanek pa bo namenjen splošnim korporativnim namenom.

Kaj pa zdaj

Letalska industrija je bila med najbolj prizadetimi zaradi pandemije, vendar je Wall Street vse bolj prepričan, da je najhujšega konec. Sun Country bi morala biti v dobrem položaju, da bi izkoristila zgodnje faze okrevanja, s svojimi nizkimi stroški in osredotočenostjo na popotnike za prosti čas. Letalske družbe, ki se zanašajo na poslovne in mednarodne stranke, so vsaj začasno v slabšem položaju od diskontov, kot je Sun Country.

Združite to z njegovim majhnim, a zanimivim poslom, ki dela z Amazonom, in razumljivo je, da so vlagatelji navdušeni. Toda nekaj besed previdnosti je potrebnih.najboljše delnice za nakup pod 20 $

Prvič, Sun Country ostaja tako imenovano 'nadzorovano podjetje' po IPO, kar pomeni, da bo Apollo ostal njegov večinski delničar. Sčasoma pričakujte, da bo Apollo poskušal prodati svoj delež, kar pomeni, da bi lahko v prihodnjih četrtletjih na trg prišel stalen tok novih delnic. Dodatki k številu delnic običajno povzročijo pritisk na znižanje cene delnice - vsaj začasno.

Pandemije še vedno ni konec in to je pomagalo upoštevati dvajset strani dejavnikov tveganja, ki jih vsebuje prospekt IPO družbe Sun Country. Sun Country je v letu 2020 izgubil približno 4 milijone dolarjev s prihodkom v višini 401,5 milijona dolarjev, kar je manj od 46 milijonov dolarjev dobička v letu 2019 pri 701 milijonu dolarjev prodaje.

Z eno besedo, Sun Country ima za povedati prepričljivo zgodbo, vendar je treba vlagatelje opozoriti, da bo letalska družba v prihodnjih mesecih verjetno preletela nekaj turbulenc.^