Vlaganje

Zakaj se je delnica Square danes znižala za 6,4%

Kaj se je zgodilo

Delnice fintech delnic Kvadrat (NYSE: SQ)je v torek dosegel zadetek in padel kar za 6,4%. Delnice so ob 14.10 blizu dnevnih vrednosti. EDT, trgovanje za 6,1% na dan.

Pa kaj

Današnja novica na trgu je, da so delnice na splošno upadle, rast pa je prizadeta močneje kot večina. Ko pišem, S&P 500 se je znižal za 2,1% in Industrijsko povprečje Dow Jones je padel za 1,7%, zato ne preseneča, da delnice z visoko nestanovitnostjo (visoka beta), kot je Square, povečujejo te izgube.

Kvadratna gotovinska kartica, ki se uporablja na kvadratnem bralniku.

Vir slike: Kvadrat.

Eden največjih razlogov, da je trg danes v padcu, je, ker obrestne mere naraščajo. Desetletni državni zaklad v torek se je povečal za 4,5 bazične točke in zdaj znaša 1,53%, kar je najvišja raven, ki smo jo videli od začetka poletja.

Višje obrestne mere lahko pomenijo počasnejšo rast celotnega gospodarstva, zato se trgi odzivajo, ko se obrestne mere dvignejo. Za delnice fintech, kot je Square, lahko to pomeni tudi naraščajoče obrestne mere za denar, ki ga izposoja strankam, kar bi lahko zmanjšalo povpraševanje po posojilih.Kaj pa zdaj

Mislim, da zvišanje obrestnih mer ne bo imelo velikega vpliva na poslovanje Squarea. Prodaja in maloprodaja rasteta po okrevanju gospodarstva, kar bi moralo voditi do rasti prihodkov.

Rastni delniški vlagatelji lahko pričakujejo nestanovitnost, saj trg absorbira višje stopnje, pomanjkanje dobavne verige in oživitev gospodarstva. Toda na splošno je trend poslovanja podjetja Square trden in zato ostajam bikovski na borzi.^