Vlaganje

Zakaj se je zaloga števila spanja na odprtju danes dvignila za 17 %.

Kaj se je zgodilo

Delnice Številka spanja (NASDAQ:SNBR), ki izdeluje visokotehnološke postelje in posteljnine, je na odprtju trgovanja 21. julija padla za dramatičnih 17 odstotkov. Uro po trgovalnem dnevu je delnica še vedno padla za približno 12 odstotkov, tako da je velik del izgube ostajal. Gonilna sila je bila objava o zaslužku podjetja po zaprtju 20. julija.

Pa kaj

Na prvi pogled je imel Sleep Number precej dobro četrtletje. Dejansko je prodaja v drugem četrtletju napredovala za 70 % v primerjavi z letom in se je povečala za 36 % v primerjavi z drugim četrtletjem 2019. V prvih šestih mesecih leta je bila prodaja 35 % višja kot v letu 2019. Dobiček za 0,88 USD na delnico se je povečal iz izgube v višini 0,45 USD na delnico v letu 2020. V prvih šestih mesecih leta 2021 je bil dobiček na delnico 3,44 USD, v primerjavi z 0,93 USD leta 2020 in 0,95 USD leta 2019. Uprava je celo zvišala svoje smernice o dobičku za celo leto 2021 za približno 12%. Zaenkrat tako dobro.

Par, ki sedi v postelji in gleda v računalnik.

Vir slike: Getty Images.

Težava je v tem, da je soglasje Wall Streeta iskalo več tako na zgornji kot na spodnji vrstici. Na strani dobička so analitiki napovedovali okoli 1,11 USD na delnico, kar je dejanski rezultat v višini 0,88 USD zgrešil za veliko razliko. Zaskrbljujoča je bila tudi omemba podjetja, da so omejitve dobave imele omejene dobave junija in julija. Čeprav družba verjame, da je to težavo obravnavala, dodaja negotovost. Ker vlagatelji običajno ne marajo, ko podjetja zamudijo poziv Wall Streeta, in tudi ne marajo negotovosti, ni ravno šokantno, da so delnice padle.

Kaj pa zdaj

Ob vsem tem je velik del težave v tem, da so se zaloge Sleep Number v zadnjem letu več kot podvojile. Z drugimi besedami, vlagatelji so verjetno vgradili precej visoka pričakovanja. Zdi se, da so nekateri biki podvomili o svoji zavezanosti, kljub temu, da so zagotovili optimistične napovedi za preostanek leta.

^