Vlaganje

Zakaj delnice MingZhu Logistics danes padajo

Kaj se je zgodilo

Delnice kitajskega avtoprevoznika MingZhu Logistics Holdings (NASDAQ:YGMZ)so v petek zjutraj padle za skoraj 40 %, kljub temu, da ni bilo nobenih očitnih novic. Spet so delnice podjetja v preteklih dneh pridobile skoraj 300 % brez nobenih novic v teh dneh, tako da se zdi, da je petkova poteza le hiter povratek za zelo nestanoviten vrednostni papir.

Pa kaj

MingZhu Logistics upravlja in upravlja floto lastnih in pogodbenih tovornjakov in prikolic iz regionalnih terminalov v kitajski provinci Guangdong in avtonomni regiji Xinjiang. Podjetje je konec oktobra šlo na borzo in zbralo 12 milijonov dolarjev s ponudbo 3 milijone delnic po 4 dolarje na kos, delnice pa so se do tega tedna zelo malo premikale.

kdaj lahko vložite davke za leto 2015

YGMZ grafikon

YGMZ podatki po YCharts

Težko je reči, kaj je povzročilo nenadno zanimanje, vendar je treba opozoriti, da za premik delnice, kot je ta, ni potrebno veliko. MingZhu glede na Yahoo! Finančna statistika ima le 12 milijonov uveljavljajočih se delnic in le 2,38 milijona jih je na voljo za trgovanje.V povprečju se je od javnega nastopa družbe na dan trgovalo le s približno 600.000 delnicami MingZhuja. Ta obseg je v četrtek narasel na 23 milijonov delnic, od petka 11. EST pa je trgovalo z več kot 2,3 milijona delnic. S tako majhnim številom razpoložljivih delnic je delnica nagnjena k prevelikim premikom v dneh, ko je veliko povpraševanje po nakupu ali prodaji.

Tovornjak, ki vozi po avtocesti.

Vir slike: Getty Images.

Kaj pa zdaj

Zdi se, da ima MingZhu dostojen, čeprav nespektakularen posel, ki zagotavlja prevozne in logistične storitve na Kitajskem. Družba je v skladu z izjavo o registraciji v letu 2019 ustvarila 29,4 milijona dolarjev prihodkov, v primerjavi z 27,6 milijona dolarjev v letu 2018, in se želi razširiti na zračni tovorni promet. Izkupiček od IPO namerava delno uporabiti za nakup nove opreme, ki ustvarja prihodke, kot odgovor na naraščajoče povpraševanje po njenih storitvah.Toda to delnico, vsaj za zdaj, nadzorujejo vlagatelji zagona in ne fundamentalisti. To je špekulacija, ne vlaganje. Tudi če vam je ta posel všeč, vam svetujem, da se držite stran od delnic, dokler se množica zagonov ne premakne in se delnice vrnejo k trgovanju na podlagi temeljev.^