Vlaganje

Zakaj so se delnice Imperve danes dvignile

Kaj se je zgodilo

Delnice ponudnika rešitev za kibernetsko varnost Imperva (NASDAQ: IMPV)se je v sredo povečala, potem ko se je družba strinjala s prevzemom v 2,1 milijarde dolarjev vrednem poslu. Imperva je skupaj s to objavo objavila svoje predhodne rezultate za tretje četrtletje. Delnice so se ob 11.30 po vzhodnem času povišale za približno 28 %.

Pa kaj

Imperva se je strinjala, da jo prevzame investicijska družba zasebnega kapitala Thoma Bravo, LLC. Delničarji Imperve bodo v okviru posla prejeli 55,75 $ na delnico, vrednost posla pa je bila približno 2,1 milijarde $.

Risba ribe, ki jedo manjšo ribo.

Vir slike: Getty Images.

Posel naj bi bil sklenjen do prvega četrtletja 2019. Zagotavlja 45-dnevno obdobje »go-shop«, ki podjetju omogoča iskanje boljših ponudb.

Preliminarni rezultati Imperve kažejo, da se rast podjetja umirja. Imperva pričakuje, da bodo prihodki v tretjem četrtletju znašali med 90 in 92 milijoni dolarjev, kar je le 8,5 % več kot leto na sredini. To je v primerjavi s 23-odstotno rastjo v tretjem četrtletju 2017. Imperva pričakuje tudi, da bo ZA ZEVATI dobiček iz poslovanja med 8 in 10 milijoni dolarjev v tretjem četrtletju, kar je manj od 11,4 milijona dolarjev v obdobju pred letom.Kaj pa zdaj

Imperva bo po zaključku transakcije poslovala kot zasebno podjetje. 'Podjetje bo imelo večjo prilagodljivost, da se bo osredotočilo na izvajanje naše dolgoročne strategije,' je dejal Chris Hylen, izvršni direktor Imperve.

Medtem ko bo veliko vlagateljev, ki so v preteklem letu kupili delnice Imperve, ustvarili lep dobiček, je odkupna cena precej pod najvišjo vrednostjo delnice. Z delnicami se je konec leta 2015 trgovalo nad 70 $.^