Vlaganje

Zakaj so se delnice Sears Holdings danes povečale

Kaj se je zgodilo

Delnice Sears Holdings (NASDAQ: SHLDQ)so se danes znova vzpenjali zaradi optimizma, da bo propadli trgovec na drobno dosegel dogovor s svojim predsednikom in največjim delničarjem ter posojilodajalcem Eddiejem Lampertom o prodaji svojih sredstev Lampertu in njegovemu hedge skladu ESL Investments. Dobiček je prišel po tem, ko je Lampert včeraj položil depozit v višini 120 milijonov dolarjev, skupaj s popravljeno ponudbo v višini več kot 5 milijard dolarjev, vključno z obveznostmi, za prevzem skoraj vsega premoženja trgovca na drobno.

Od 15.38 EST, delnice so se zvišale za 24,5%.

Zunanjost veleblagovnice Sears z ameriško zastavo spredaj.

Vir slike: Sears.

Pa kaj

Revidirana ponudba Lamperta in ESL, ki spada pod novo imenovano organizacijo Transform Holdco, vključuje prevzem odgovornosti za stotine milijonov dolarjev obveznosti, ki niso bile vključene v prejšnji predlog v višini 4,4 milijarde dolarjev, ki so ga dolžniki trgovca na drobno ocenili kot nezadostnega, vključno z najemodajalci in imetniki obveznic. Z novim predlogom bi Transform Holdco prevzel več kot 600 milijonov dolarjev dodatnih obveznosti, vključno s stroški, povezanimi z davki na nepremičnine, inventarjem in odpravnino.

Dolžniki se morajo do nedelje, 13. januarja, odločiti, ali bodo dovolili dražbo 14. januarja za Searsovo premoženje, v kateri bi sodeloval Transform Holdco. Do 16. januarja morajo ponudbo Transform Holdco razglasiti za zmagovalno ponudbo, sicer bo umaknjena.Kaj pa zdaj

Likvidacijske družbe so prav tako izrazile zanimanje za Searsovo premoženje in bodo verjetno sodelovale na dražbi, ki se pričakuje v ponedeljek. Ko so zavrnili Lampertovo prejšnjo ponudbo v vrednosti 4,4 milijarde dolarjev, so dolžniki nakazali, da bi raje likvidirali, vendar bi bila prodaja Lampertu očitno v interesu preostalih delničarjev, saj pri likvidaciji verjetno ne bi dobili ničesar.

Drama naj bi se končno končala v ponedeljek, ko bo potekala pričakovana dražba. Ali bo Lampert prevzel Sears, v tem primeru pa je obljubil, da bo ohranil odprto osrednjo skupino 425 dobičkonosnih trgovin, ali pa bo podjetje šlo v likvidacijo. Lampert je svoje pismo zaključil z besedami: „Kot vedno, ostajamo navdušeni nad nadaljevanjem Searsa kot delujočega podjetja in njegovega potenciala v prihodnosti.

Oglejte si vse naše prepis klicev o zaslužku .

^