Vlaganje

Zakaj je Roblox delnica, ki sem jo marca najbolj vesela nakupa

Roblox , ki ima v lasti priljubljeno spletno platformo za ustvarjanje in deljenje video iger, naj bi 10. marca postala javna prek neposredne kotacije na NYSE pod oznako 'RBLX'.

kako kupiti delnice v dogecoinu

Roblox je sprva nameraval lansirati IPO decembra lani, vendar je svoj prvenec odložil zaradi pomislekov glede cen. Januarja se je odločil, da si bo namesto tega prizadeval za neposredno kotacijo, ki svojim notranjim osebam omogoča, da svoje obstoječe delnice prodajo vlagateljem, ne da bi prodajali nove delnice, kot je tradicionalna IPO.

Vendar je bil Robloxov prvenec februarja ponovno preložen, potem ko ga je Komisija za vrednostne papirje in borzo pozvala, naj popravi način priznavanja prihodkov iz svoje virtualne valute Robux. Roblox pravi, da je obravnaval težave SEC in nedavno objavil svoje posodobljene celoletne rezultate v novi vlogi S-1. Po pregledu novih številk sem še vedno navdušen nad nakupom Robloxa pozneje ta mesec iz petih razlogov.

Vir slike: Roblox.

1. Roblox ima lepljiv in samozadosten ekosistem

Roblox svojim uporabnikom ponuja preprost sistem, ki temelji na blokih, za ustvarjanje video iger brez izkušenj s kodiranjem. Svoje igre lahko delijo z drugimi uporabniki in jih monetizirajo tako, da Robuxu zaračunajo dodatne funkcije v igri. Prav tako lahko ustvarjajo in prodajajo virtualna oblačila, dodatke, kretnje in čustva na Robloxovem trgu Avatar Marketplace.Platforma je dovolj enostavna za uporabo za otroke, 54 % Robloxovih dnevnih aktivnih uporabnikov (DAU) pa je mlajših od 13 let. Njeni skupni DAU se je v letu 2019 povečal za 47 % na 17,6 milijona in leta 2020 za 85 % na 32,6 milijona.

Roblox to pospeševanje pripisuje pandemiji, zaradi katere se je več ljudi vključilo v dejavnosti, ki ostanejo doma, kot so video igre, vendar je njegova platforma tudi samozadosten ekosistem, ki ga poganjajo ustvarjalci.

Zaradi tega krepostnega cikla je Roblox bolj podoben Abeceda 's(NASDAQ: GOOG) (NASDAQ: GOOGL)YouTube, ki se v veliki meri zanaša na neodvisne ustvarjalce vsebine kot na vrhunske motorje za video igre Programska oprema Unity (NYSE: U)in Epske igre ' Unreal Engine, ki je namenjen profesionalnim razvijalcem. Zato ni presenetljivo, da mnogi ustvarjalci Robloxa svoje igre pretakajo na YouTubu, da bi pritegnili več igralcev.Vir slike: Roblox.

2. Roblox nima pomembnih konkurentov v svoji visoko rastoči niši

Roblox uživa prednost prvega koraka na svoji tržni niši. Druga podjetja so od svojega prvenca lansirala podobne platforme, vendar nobeno od njih ni pridobilo veliko prednosti proti Robloxu.

Zaradi pomanjkanja neposrednih konkurentov Roblox je verjetno bolj privlačna naložba kot Unity, ki tekmuje z Epic's Unreal Engine, lastnimi motorji založnikov iger in drugimi razvojnimi platformami.

koliko delnic lahko kupite na dan

3. Roblox ima visoke stopnje rasti

Prihodki Robloxa so se v letu 2019 povečali za 56 % na 508,4 milijona dolarjev, nato pa za dodatnih 82 % na 923,9 milijona dolarjev v letu 2020. Prihodek ustvarja predvsem z ohranjanjem dela vsake transakcije, ki temelji na Robuxu, in prodajo premium mesečnih naročniških načrtov, ki ponujajo virtualne artikle s popustom, Robux in razne druge ugodnosti.

Skupne rezervacije Robloxa, ki vključujejo odloženi prihodek od prodaje virtualnih valut, so se v letu 2019 povečale za 39 % na 694,3 milijona dolarjev in leta 2020 še za 171 % na 1,88 milijarde dolarjev. Njegove povprečne rezervacije na DAU so se v letu 2019 zmanjšale, vendar se je v letu 2020 močno povečalo. število ur zaroke se je povečalo:

Metrična

2018

diskontna stopnja je stopnja, ki

2019

2020

Povprečno število rezervacij na DAU

41,53 $

o avtomobilski deli reilly kupujejo vnaprej avtomobilske dele

39,40 $

57,77 $

Skupno število delovnih ur

9,43 milijona

13,7 milijona

30,6 milijona

Vir podatkov: prijava Roblox S-1.

4. Roblox ima izvedljivo pot do ožjih izgub

Rast Robloxa je impresivna, vendar je še vedno zelo nedonosna. Njegova čista izguba se je zmanjšala z 88,1 milijona dolarjev v letu 2018 na 71 milijonov dolarjev v letu 2019, vendar več kot potrojila na 253,3 milijona dolarjev leta 2020.

poceni delnice, v katere lahko vlagate zdaj

Roblox je utrpel višje stroške, saj je več njegovih razvijalcev trgovalo s svojim Robuxom za ameriške dolarje, pospešil pa je tudi svojo infrastrukturo, raziskave in razvoj ter naložbe v prodajo in trženje.

Roblox trenutno prodaja vsak Robux po povprečni ceni 0,01 $, vendar lahko razvijalci vsak Robux pretvorijo nazaj v ameriške dolarje po menjalnem tečaju 0,0035 $. Denar, ki ga Roblox izplača za te konverzije („provizije za menjavo razvijalcev“), se je leta 2020 skoraj potrojil na 328,7 milijona dolarjev – ali 36 % njegovih prihodkov.

Če Roblox bodisi poveča stroške vsakega Robuxa ali zmanjša njihovo menjalno razmerje na ameriške dolarje, bi se te pristojbine zmanjšale, njegova dobičkonosnost pa bi se lahko izboljšala. Ta postopek mora biti postopen, sicer bi lahko odtujil obstoječe uporabnike, vendar bi lahko ta dvig cen izkoristil za promocijo svoje naročniške stopnje.

5. Neposredni seznam nakazuje, da Roblox ne strada denarja

Nazadnje mi je všeč Roblox, ker je neposreden seznam. Ta postopek je pravičnejši do malih vlagateljev kot tradicionalni IPO, ki so v glavnem na voljo institucionalnim vlagateljem, preden pridejo na trg po napihnjenih cenah.

Odločitev Robloxa, da se odloči za neposredno kotacijo, prav tako kaže, da ne potrebuje denarja. Njegova gotovina in ustrezniki so v letu 2019 narasli za 32 % na 301,5 milijona dolarjev, nato pa za 197 % na 893,9 milijona dolarjev leta 2020, potem ko je zagotovila zadnji krog zasebnega financiranja, ki je podjetje ocenilo na 29,5 milijarde dolarjev.

Ta ocena je nekoliko penasta pri več kot 30-kratni prodaji, vendar to razmerje med ceno in prodajo se lahko znatno zmanjša, če Roblox še naprej raste. Ne rečem, da bom Roblox kupil prvi dan, vendar je še vedno moja najboljša zaloga, ki si jo moram ogledati in razmisliti o nakupu pozneje ta mesec.^