Vlaganje

Zakaj so se delnice Remark Holdings, Inc. pojavile danes

Kaj se je zgodilo

Delnice Remark Holdings Inc. (NASDAQ:MARK)se je v sredo povzpela za 10,4 % in se opomogla od skoraj 18-odstotnega včerajšnjega padca, ko je bil specialist za umetno inteligenco (AI) in digitalne medije umaknjen s širšim trgom.

Kot je včeraj zapisal kolega Fool Daniel Sparks, je Remarkov padec v torek prišel brez novic, specifičnih za podjetje. Toda glavni tržni indeksi so kljub zaskrbljenosti, da nedavna moč delnic kot celote morda ne bo vzdržna, strmo nazadovali. Številne manjše delnice rasti, ki še niso dobičkonosne, kot je Remark, so bile pri tem še posebej močno prizadete.

Borzni grafikoni in cene, ki prekrivajo zemljevid sveta

VIR SLIKE: GETTY IMAGES

Pa kaj

Omeniti velja tudi, da so se delnice Remark Holdings več kot potrojile od začetka novembra, ko je družba vlagateljem sporočila, da se bodo prihodki v letu 2018 povzpeli za več kot 40 % na vsaj 100 milijonov dolarjev. Za to je Remark v veliki meri pripisal pomembne zmage v pogodbah za svojo platformo KanKan Data Intelligence, prihodek od katere naj bi se leta 2018 več kot petkrat povečal na več kot 30 milijonov dolarjev.

Zaradi 'naših dosežkov na področju umetne inteligence Remark trenutno začenja žeti nagrade,' je dodal predsednik in izvršni direktor Remarka Kai-Shing Tao. 'Smo v dobrem položaju, da vstopimo v naslednjo fazo hiper rasti.'Kaj pa zdaj

V sedanji obliki bi morali vlagatelji, razen objavljanja predhodnih rezultatov, prejeti naslednjo posodobitev napredka Remarka v ta namen, ko bo konec marca objavil rezultate za četrto četrtletje 2017. Toda glede na njegov astronomski porast v zadnjih nekaj mesecih, ne bodite presenečeni, če bomo med zdaj in takrat opazili več nestanovitnosti brez bistvenih novic, ki bi to podprle.^