Vlaganje

Zakaj ponovno odpreti Las Vegas Strip?

15. marcath, oboje Letovišča Wynn (NASDAQ:WYNN)in MGM Resorts International (NYSE:MGM)– ki so že doživeli vpliv koronavirusa v Macau – so napovedali načrte za začasno zaprtje svojih nepremičnin v Las Vegas Strip. In potem v torek, 17. marcath, se je guverner Nevade Steve Sisolak odločil za preostanek zvezne države Nevada, prebivalcem Nevade naročil, naj ostanejo doma, in zaprtje nebistvenih podjetij za naslednjih 30 dni, s čimer je prvič leta svojo zgodovino.

Hotel in igralnica Wynn na zadnji strani

Vir slike: Wynn Resorts

To je bila drzna, odločilna poteza, ki je – odkrito povedano – zahtevala veliko poguma in bo rešila veliko življenj. Toda v trenutku se je gospodarstvo Las Vegasa, ki je bilo skoraj v celoti odvisno od Stripa in ga poganjajo turisti, drastično ustavilo, z velikimi odpuščanji in odpuščanji, ki so prišli v igralniško industrijo, in ni videti jasnega konca. Tako kot je, MGM, Caesars Entertainment (NASDAQ:CZR), Penn National Gaming (NASDAQ:PENN), vključno z dobavitelji IGT (NYSE: IGT)so vsi napovedali znatne odpovedi in odpuščanja. Upravljavec nočnega/dnevnega kluba Skupina Hakkasan – podjetje, ki stoji za nočnim klubom Hakkasan in dnevnim klubom Wet Republic v MGM Grand, Omnia v Caesars Palace in Jewel v Arii, med drugim – naj bi odpustilo celotno delovno silo v Las Vegasu, ki šteje 1600 ljudi, medtem ko je Tao Group (Tao v Venetianu, Lavo v Palazzo in Marquee in Beauty & Essex v Cosmopolitanu) je začasno odpustil svoje zaposlene s krajšim delovnim časom.

Kot povsod drugod, je vprašanje, ki si ga vsi predstavljajo v Las Vegasu: Kdaj se stvari začnejo vračati v normalno stanje? Kdaj se lahko začnemo vračati na delo, se družiti z drugimi v restavracijah, barih in igralnicah, spet obiskati telovadnico in se pravilno ostrižiti?

Kdaj se Las Vegas Strip ponovno odpre in kako bo videti, ko se bo odprl?Prva stvar, ki jo moramo narediti, je razlikovati med Stripom in preostalim delom Las Vegasa, kajti ko se Strip ponovno odpre in ko se preostanek mesta začne vračati v nekakšen videz normalnosti, sta dve popolnoma različni vprašanji z različnimi časovnicami.

Naj uvodoma povem, da mi kot prebivalki Las Vegasa so naše možnosti za zadrževanje všeč:

 1. Las Vegas je izoliran sredi puščave.
 1. Las Vegas je razširjeno predmestje in zato je tukaj razmeroma enostavno vzdrževati socialno distanco.
 1. Zahvaljujoč vodstvu guvernerja Sisolaka in upravljavcem igralnic, ki so se najprej zaprli in se soočili z grozečim izbruhom koronavirusa, si je mogoče predstavljati, da bi Las Vegas glede tega odšel od tega razmeroma nepoškodovan.

Sisolak je 1. aprila podaljšal zaprtje po vsej državi vsaj do 30. aprila v skladu s podaljšanjem zveznih smernic predsednika Trumpa o socialni distanci, objavljenim 29. marca. Glede na to, kako se bo odvijalo naslednjih nekaj tednov, ne menim, da je nepredstavljivo, da bi Las Vegas (nekdanji Strip) izšel iz zapora do junija, ob predpostavki, da je na voljo ustrezna zmogljivost testiranja za testiranje naše lastne populacije. To pomeni, da smo lahko videli igralnice domačinov, ki jih upravljajo Red Rock Resorts (NASDAQ:RRR)in Boyd Gaming (NYSE: SVET)drugi pa so odprti – skupaj z lokalnimi restavracijami, bari in tavernami, telovadnicami in brivnicami – z opozorilom, da bomo morda strmeli v dodatne zapore do trenutka, ko bo proizvedeno cepivo proti koronavirusu, in da bo verjetno še vedno obstajala socialna distanca ukrepi ne glede na to.Kaj pa Strip?

Preden lahko govorimo o kdaj Strip bi moral ponovno odpreti, moramo govoriti o zakaj Strip bi se moral ponovno odpreti in pod kakšnimi pogoji.

Začnimo s pogovorom o naši novi realnosti.

Las Vegas: Nova resničnost

Dejstvo je, da je gospodarstvo Las Vegasa v veliki meri odvisno od letalskih potovanj in skoraj v celoti odvisno od turizma. Dejstvo je, da vsako leto Las Vegas obišče 42 milijonov geografsko najbolj raznolikih obiskovalcev na planetu, ki so vsi osredotočeni na 4 milje dolg Strip; Strip je petrijevka za virus in se malo razlikuje od križarke.

In realnost je, da koronavirus ne bo kratkoročna težava, ampak problem z dolgotrajnimi učinki. Kjer je bilo okrevanje po 11. septembru skoraj zgolj psihološka težava („Ali je varno potovati?“), koronavirus ne („Ne, potovati ni varno in ne bo še dolgo. ').

In na žalost se gospodarstvo Las Vegasa ne bo preprosto povrnilo:

 1. Ljudje si morajo želeti potovati in imeti sredstva (dohodke) za potovanje.
 2. Ljudje se morajo počutiti varne, ko pridejo v Las Vegas.
 3. Počutiti se moramo varne, če ljudje prihajajo v Las Vegas.

To pomeni vsaj: (a) tukaj moramo imeti koronavirus pod nadzorom in (b) moramo imeti možnost pregledati obiskovalce, ki prihajajo sem. Daleč smo od tega, da bi te potrebe izpolnili; lastne populacije še nismo sposobni testirati. In dokler ne vemo, kdaj se bodo te stvari zgodile, ni smiselno napovedovati trdega datuma odprtja s kakršno koli stopnjo zaupanja.

Vemo, kaj je konec: ali moramo imeti cepivo (12-18 mesecev+) ali pa morajo biti vsi izpostavljeni virusu (manj zaželen pristop). Do takrat obstaja velika verjetnost, da bi lahko buljili v občasne zapore.

In če je temu tako, se morate začeti spraševati: Dokler nimamo cepiva, zakaj sploh odpirati Strip?

Zakaj sploh odprto? Omejitve za stranke, Macau in potovanja

Za tiste, ki pričakujejo, da se bo Strip odprl 1. maja, je naslednje vprašanje, ki si ga morate zastaviti: tudi če bi se Strip odprl 1. maja, kdo bi prišel sem in od kod pričakujete, da bodo prišli ti obiskovalci? Kitajska? Italija? Španija? Združeno Kraljestvo? New York City? New Orleans? Florida vzmetni lomi? Druga mesta, ki bi lahko še doživela izbruhe ali se bodo v bližnji prihodnosti ukvarjala z zadrževanjem?

Dejstvo je, da morajo naši obiskovalci priti iz nekega kraja, v tem trenutku pa je preostali svet v zaprtju in bo še naprej imel svoje težave in bo v drugačnih časovnih okvirih.

Februarja se je Macau ponovno odprl, potem ko je bil dva tedna zaprt zaradi koronavirusa. Marca je Macau dejansko deloval na 20 % ravni pred koronavirusom, kar kaže 80-odstotni padec prihodkov od iger na srečo na letni ravni. In če se 20 % ne zdi dovolj slabo, upoštevajte, da ima Macau prednost velikega trga enodnevnih izletov iz Hongkonga, medtem ko Las Vegas Strip ne skrbi učinkovito za domačine in nima takšnega trga enodnevnih izletov; kratkoročni obeti za Las Vegas so slabši.

Medtem je Macau uvedel povečane omejitve na meji, potem ko je marca opazil nalet novih primerov koronavirusa. 18. marcath, Macau je prepovedal vse obiskovalce zunaj Kitajske, Tajvana in Hongkonga, preden je objavil 24. marecthda bo s 25. marcem zaprla svoje meje za vse nerezidente, ki so pred kratkim odpotovali v tujino; To obvestilo je prišlo dan po tem, ko je Hongkong dejal, da bo zaprl svoje meje za obiskovalce in prepovedal prodajo alkohola v barih, da bi preprečil nove okužbe.

najboljše delnice za nakup v 2020

Da bi zaščitili lastno prebivalstvo in zagotovili varnost obiskovalcev, da bi spodbudili obisk, bomo verjetno videli, da bodo podobne omejitve potovanj postavljene, preden bo Las Vegas pripravljen množično sprejemati obiskovalce. Veljale bodo tudi druge omejitve: Macau je ponovno odprt s kvalifikacijo, da vse osebje in igralci na srečo nosijo maske za mizo; samo polovica igralnih miz je smela biti odprta; na vsaki mizi za baccarat so bili dovoljeni le štirje igralci, namesto sedmih sedežev in množice gledalcev in zadaj, ki stavijo; in igralnice bi zahtevale preverjanje temperature gostov.

Vse te stvari predstavljajo ovire pri obisku in ustvarjanju prihodkov.

Glede na to, za kakšno raven povpraševanja bi se Strip odprl? Dovolj, da upraviči odprtje dela ali celotnega Stripa za mesec ali dva naenkrat, če se izkaže, da so občasne ali podaljšane zapore strategija in/ali realnost v delih ali vseh Združenih državah in večini preostalih svetu?

Las Vegas Strip: Glede te časovnice ponovnega odprtja

Mislim, da je splošno pričakovanje, da bomo videli fazni pristop k ponovnemu odprtju Stripa. Na primer, lahko bi videli, da se najprej odprejo nekatere nepremičnine, v večini primerov pa verjetno brez določenih ugodnosti (na primer nočni klubi, veliki dogodki itd.). Pravo vprašanje je, kdaj se začnejo ta postopna odpiranja?

Vem, da si mnogi med vami, ki to berete, želijo, da bi Strip čim prej odprli, in nekateri vidni opazovalci vztrajajo, da je 1.stbo ta datum. Spodbujam vas, da preberete te naslove, dejanja in izjave, da boste začutili, kako se tej situaciji približuje tako znotraj kot zunaj igralniške industrije, in izpostavite svoja pričakovanja glede datuma začetka.

 • 4/2: Caesars Entertainment odpusti 90 % svoje ameriške delovne sile
 • 4/2: Disney bo 19. aprila odpustil nepomembne zaposlene, 'brez jasnih navedb, kdaj lahko znova zaženemo podjetja.'
 • 4/2: Župan Miamija Francis Suarez je predsedniku Trumpu poslal pismo, v katerem je zahteval takojšnjo prekinitev letov z mednarodnih in domačih žarišč COVID-19 na mednarodno letališče Miami
 • 4/1: Predsednik Tokio 2020 Yoshiro Mori meni, da bo zaradi strahu, da bo koronavirus še vedno prisoten, tvegano izvedbo olimpijskih iger prihodnje poletje. 'Preložitev olimpijskih iger le za eno leto je vodja tokijskega organizacijskega odbora opisala kot 'hazardiranje'.'
 • 4/1: 'Letalski promet se je zmanjšal in verjetno si ne bo kmalu opomogel.'
 • 4/1: Mesto Henderson (NV) odpoveduje vse dogodke, športne lige in rekreacijske programe do konca maja.
 • 3/31: Mesto Toronto prepoveduje vse javne dogodke do 30. junija.
 • 3/30: Guverner Virginije Ralph Northam izda ukaz o ostanku doma do 10. junija.
 • 3/30: 'Zaklepanje v Združenem kraljestvu za zaustavitev izbruha koronavirusa bi lahko trajalo do šest mesecev.'

Na tej stopnji je tudi ideja, da se bo sezona NFL začela septembra, dvomljiva. S tem v mislih, zakaj smo tako nestrpni, da bi gneči Strip, preden smo pripravljeni?

Moje mnenje je, da pričakujemo najmanj 2-3 mesece od prvotnega datuma zapora 18. marca in da bi morali biti pripravljeni na to, da bo Strip zaprt do 6-12 mesecev, če ne več. In če gremo naprej, so najboljši posredniki za Strip tematski parki (predvsem Disney World in Disneyland), križarke in vrnitev športnih lig.

Srebrne obloge: gumb za ponastavitev, vrnitev na vrednost in letoviška pristojbina

Tukaj so srebrne obloge. V zadnjih petih letih sem obširno pisal o problemu naraščajoče vrednosti na Las Vegas Stripu kot funkciji vpliva naraščajoče prednosti hiše (cena iger na srečo, če so vse ostale enake), ki je bila vzpon že več kot dve desetletji; kot funkcija vpliva naraščanja cen vsega na Las Vegas Strip na splošno; in kot funkcija učinka uporabe skritih pristojbin – vključno z letoviškimi pristojbinami – in splošnega pristopa do strank na Las Vegas Stripu. Pisal sem tudi o vse bolj nesorazmernem pomanjkanju ponudbe nizkocenovnih hotelov na Stripu kot funkciji implodiranja starih hotelov in njihove stroge zamenjave s hotelskimi igralnicami s 4 in 5 zvezdicami ter njegovem verjetnem vplivu na zaviranje rasti v Število obiskovalcev Las Vegasa.

Kot se je izkazalo, je obisk Las Vegasa v resnici udaril v steno, ki je leta 2016 dosegel 42,9 milijona obiskovalcev, sicer pa je v zadnjih petih letih zapored pokazalo število obiskovalcev 42 milijonov, kljub razcvetu ameriškega gospodarstva.

Hotelski del vrednostne enačbe bo v naslednjih nekaj letih deloma seveda rešen z manjšim povpraševanjem; cene sob bodo privzeto bolj privlačne.

Kljub temu mislim, da je to odlična priložnost – medtem ko je ves planet zaprt –, da pritisnete gumb za ponastavitev. To pomeni opustitev pristopa do kupca in izkoristite priložnost, da v celoti odpravite skrite pristojbine – vključno z letoviškimi pristojbinami.

Čeprav je splošno soglasje, da bi metoda za odpravo skritih pristojbin verjetno temeljila na zvezni zakonodaji, zaradi katere so takšne skrite pristojbine nezakonite, morda ni treba, da je tako. Lahko se zgodi, da država Nevada prevzame pobudo za preglednost in skrite pristojbine naredi nezakonite, drugim državam, ki ne sledijo, pa pusti, da so kreteni. Druga možnost je, da upravljavci igralnic sami prevzamejo pobudo in kot skupina odpravijo skrite provizije, za spremembo pa pustijo, da so neigralniške kraje, ki ne sledijo, kreteni.

Vrednostni predlog Las Vegasa: Veliki izenačevalnik

V torek, 10.3., ob 18.15 urith, bil sem v mestni hiši Las Vegasa, ko je komisija za načrtovanje mesta odobrila moj načrt za odprtje restavracije, kavarne in bara na strehi v integriranem večnamenskem projektu (po konceptu ni drugačen od sodobnega integriranega igralniškega letovišča) v cvetočem Lasu. Vegas Arts District. V tistem trenutku je bil načrt, da se v prihodnjih tednih ali dveh v pričakovanju datuma poletne otvoritve prebijemo. Toda naslednji dan je bil Rudy Gobert iz Utah Jazza pozitiven na koronavirus; in do tistega večera je NBA prekinila sezono in kar naenkrat ni bilo prostora za izbirčnost glede vaše znamke toaletnega papirja.

Takoj, kot bi mignil, se je spremenil moj celoten pogled na to, kako sem mislil, da bo minilo naslednjih 3-5 let mojega življenja.

Domnevam, da vas življenje preizkusi na tak način, da nikoli ne morete biti povsem prepričani, da ne igrate igre za enega igralca in da nihče drug dejansko ne obstaja ('Je to res?'). Trenutno se mi zdi najbolje, da nadaljujem, kot da je to resnično; kot da vsi obstajate in se vsi skupaj soočamo s širšim izzivom, če je v kontekstu naših lastnih človeških izkušenj.

Zaključil bom z dvema sporočiloma. Prvič, tistim, ki živite v Las Vegasu, obljubljam, da obstaja pot naprej in da je to vrsta stvari, iz katere se Las Vegas Strip vrača.

Prvi članek, ki sem ga napisal o industriji iger na srečo, je bil tukaj na Fool.com septembra 2003 o nakupu Horseshoe Gaming s strani Harrah's Entertainment; sam nakup se je zgodil sredi širšega okrevanja industrije po 11. septembru. Maja 2007 sem bil na Southern Gaming Summitu v Biloxiju, Missouri, ko je bila vroča tema prenova igralnic na obali zaliva Mississippi po orkanu Katrina; temu je kmalu sledila finančna kriza leta 2008, ki je ponovno uničila trg Las Vegas Strip, iz katerega se je Las Vegas ponovno pojavil kot vrednostna ponudba in doživel razcvet obiska, ki je trajal do sredine 2010-ih.

Bistvo je v tem, da smo spet v delu vrednostnega cikla, kjer bo Las Vegas znova privlačna vrednostna ponudba, če ne po izbiri. Vrednostni predlog je Strip's Great Equalizer, tista stvar, ki bo Stripu omogočila, da se popravi, ko stvari padejo predaleč. Tukaj je priložnost, da ponastavimo in ponovno izumimo Las Vegas ter popravimo napake preteklega desetletja ter spremenimo svoj pristop do stranke. To storimo pravilno – in to se začne tako, da ne zajebavamo prizadevanj za zajezitev koronavirusa na lokalni ravni in tako, da Stripa ne odpremo na silo, preden smo pripravljeni na obiskovalce – in stranka se bo vrnila pravočasno.

In drugo sporočilo je naslednje: Tistim, ki ne živite tukaj, obljubim, da bo Las Vegas, v katerega se boste vrnili, ko bo konec, boljši od tistega, ki ste ga nazadnje obiskali.^