Vlaganje

Zakaj je Plug Power Stock potonil danes

Kaj se je zgodilo

Po osupljivem zvišanju v zadnjem tednu ali tako, so delnice Napajanje iz vtičnice (NASDAQ:PLUG)izpadel v četrtek, ko je podjetje začelo svoj težko pričakovani letni dogodek, imenovan Plug Symposium, in zagotovilo pomembne posodobitve. Delnice družbe za vodikove gorivne celice so se danes ob 11. uri po EDT pocenile za 6,5 ​​%.

Pa kaj

Preden je razkrila svoje dolgoročne finančne cilje, je Plug Power v četrtek zjutraj objavil posel: kupil bo Applied Cryo Technologies, podjetje, ki proizvaja kriogene prikolice in opremo za shranjevanje, ki jo lahko Plug Power uporablja za shranjevanje in dostavo zelenega vodika. Plug Power je tudi napovedal partnerstvo za izgradnjo tovarne elektrolizer v Avstraliji.

Ravno prejšnji dan, Plug Power je sklenil posel z Phillips 66 raziskati priložnosti za uporabo svoje tehnologije zelenega vodika v obratih naftnega in plinskega velikana. Plug Power je sklenil tudi partnerstvo z Airbus 13. oktobra za raziskovanje in uvajanje zelene vodikove infrastrukture v letalski industriji.

kdaj morate plačati kapitalske dobičke

Danes zjutraj pa se zdi, da finančni cilji družbe Plug Power niso dosegli visokih pričakovanj trga, ki so jih spodbudile številne izboljšave analitikov na delnici v zadnjih nekaj dneh, zaradi česar so delnice narasle.

Zmedena oseba gleda v svoj telefon z računalniškimi zasloni, ki v ozadju prikazujejo grafikone cen delnic.

Vir slike: Getty Images.Resnica je, da v teh številkah ni ničesar, kar bi vam bilo všeč. Tu sta dve najpomembnejši napovedi s simpozija Plug:

stopnje davka na dividende in kapitalske dobičke
  • Od 825 do 850 milijonov dolarjev prodaje za leto 2022.
  • 3 milijarde dolarjev letne prodaje do leta 2025.

Prvič, njegove zadnje smernice za leto 2022 so bistveno višje od prejšnje projekcije prodaje za leto 2022 v višini 750 milijonov dolarjev in bi lahko pomenile osupljivo 65-odstotno rast prodaje v letu 2021.

Drugič, smernice družbe Plug Power za leto 2025 znova kažejo, da je vodstvo še bolj optimistično glede svojega vrhunskega potenciala, saj je na svojem zadnjem simpoziju predvidelo le 1,2 milijarde dolarjev prodaje za leto 2024.kje kupiti kriptovaluto shiba inu

Kaj pa zdaj

Pomembno je razumeti, da se Plug Power s prodajo nanaša na bruto obračune ali računsko vrednost opreme, ki jo uporablja, in storitev, ki jih opravlja. To bi lahko pojasnilo, zakaj je podjetje v letu 2020 ustvarilo negativne prihodke, potem ko je vrednost bonov, ki jih je izdala ključni stranki, presegla vrednost storitev, ki jih je opravila zaradi hitre rasti cene delnice Plug Power.

Ker bi moral biti prihodek Plug Power zdaj v idealnem primeru blizu številk bruto obračunov, se prihodki v vrednosti približno 3 milijarde dolarjev do leta 2025 zdijo obetavni. Vlagatelji v delnice rasti pa bodo zdaj želeli videti, da podjetje ta prihodek pretvori v dobiček. Ker vodstvo o tem še ne daje nobenega namiga, trg morda nenadoma začuti, da je delnica v zadnjih dneh prehitro narasla in bi lahko bila tvegana stava.^