Vlaganje

Zakaj je PayPal zvišal pristojbine za obdelavo - in zakaj bi se to lahko obrnilo v nasprotno smer

PayPal (NASDAQ: PYPL)pravkar napovedal, da bo zvišal svoje pristojbine za obdelavo za ameriške trgovce. Od 2. avgusta se bo obrestna mera za vsako spletno transakcijo PayPal ali Venmo zvišala na 3,49% plus 0,49 USD - v primerjavi s sedanjo stopnjo 2,9% plus 0,30 USD za večino spletnih transakcij.

Vendar pa bodo pristojbine PayPal za osebne transakcije s PayPal in Venmo QR kodo ostale nespremenjene in znašajo 1,9% + 0,10 USD za transakcije nad 10 USD in 2,4% plus 0,05 USD za transakcije pod 10 USD.

kako se določajo cene delnic

Delnice PayPala so se po objavi okrepile, številni analitiki pa so odločitev pohvalili kot znak njene cenovne moči. Toda ali bi se lahko odločitev obrnila in pustila bolj izpostavljeno konkurenci?

PayPal

Vir slike: PayPal.

Zakaj je PayPal zvišal pristojbine za obdelavo?

PayPal je lastnik enega največjih svetovnih spletnih plačilnih omrežij. Prisotna je v 202 državah in obdeluje plačila v 25 valutah. V zadnjem četrtletju se je število aktivnih računov medletno povečalo za 21%, na 392 milijonov, saj se je skupni obseg plačil povečal za 50%.PayPal verjetno verjame, da mu velika prisotnost na trgu, skupaj z lepljivostjo storitev za trgovce, daje cenovno moč v primerjavi s konkurenti, kot so Kvadrat (NYSE: SQ), Črta, Apple (NASDAQ: AAPL)Plačajte in Abeceda 's(NASDAQ: GOOG) (NASDAQ: GOOGL)Google Pay.

Poleg tega PayPal trdi, da je pri potrošnikih, ki se za plačilno sredstvo odločijo za PayPal, 60% večja verjetnost konverzije kot za potrošnike, ki se za plačilno sredstvo ne odločijo za PayPal. “ Trdi tudi, da je pri potrošnikih 'skoraj trikrat večja verjetnost, da bodo dokončali nakup, ko je PayPal na voljo na blagajni.'

kakšna je kratkoročna stopnja davka na kapitalski dobiček

Stopnje rasti PayPala podpirajo te trditve. Njeni prihodki in prilagojeni zaslužek so se leta 2020 povečali za 21% oziroma 31%, saj so trgovci in potrošniki v času pandemije uporabljali več digitalnih plačil.PayPal ne pričakuje znatne upočasnitve po koncu pandemije. Pričakuje, da bodo letos prihodki in prilagojeni dobiček zrasli za 20% oziroma 21%, aktivni računi pa se bodo povzpeli na 430 milijonov. Z drugimi besedami, PayPal želi zvišati svoje obrestne mere, medtem ko še vedno strelja na vse jeklenke.

Toda ali bi se lahko njegova cena zvišala?

Zaradi nove stopnje PayPala v višini 3,49% plus 0,49 USD za spletne transakcije je to najdražja možnost za večino trgovcev. Square-jev API za e-trgovino, ki podjetjem omogoča, da svoje plačilne storitve vključijo v svoja spletna mesta, še vedno zaračuna 2,9% plus 0,30 USD na transakcijo. Stripe zaračuna enako stopnjo.

Apple Pay in Google Pay ne zaračunavata nobenih provizij za trgovce, saj veljata za transakcije, ki so prisotne s karticami, vendar morajo trgovci še vedno plačati pristojbino za povlečenje osnovne kreditne kartice v višini približno 1,3%-3,5%.

kaj je datum prejšnje dividende

PayPal, Square in Stripe s svojimi pristojbinami krijejo pristojbine za vlečenje. Ta rešitev je lahko enostavnejša in ekonomičnejša od obravnave različnih pristojbin za poteg. Ti trije tekmovalci imajo tudi edinstvene prednosti. Square služi manj državam in trgovcem kot PayPal, vendar je njegova aplikacija Cash hitreje rasla kot PayPal's Venmo na trgu plačil med vrstniki. Verjetno zato PayPal ni dvignil pristojbin Venmo za osebna plačila-ki ostajajo primerljiva ali nižja od pristojbin Square's Cash App. Koda Stripe je enostavno prilagojena za posamezne aplikacije, zato je privlačna možnost za podjetja, kot je Dvig in Pinterest.

Apple in Google lahko medtem izkoristita svojo prevlado na trgu operacijskih sistemov za pametne telefone za promocijo lastnih plačilnih rešitev. Po podatkih Loup Ventures se je število aktiviranih uporabnikov Apple Pay med septembrom 2019 in septembrom 2020 povečalo s 441 milijonov na 507 milijonov. Google Pay služi 150 milijonom uporabnikov v 30 državah, pred kratkim pa je predstavil nova plačilna orodja med vrstniki.

kako dolgo odplačati študentska posojila

Zato je PayPal vodilni na trgu, vendar nima neomejene moči oblikovanja cen. Nekateri njeni trgovci bi lahko prešli na Square ali Stripe ali pa kocke zvrstili s pristojbinami za povlečenje v Apple Pay ali Google Pay.

Ključni odlomki

PayPal je še vedno dober dolgoročna naložba na trgu fintech, vendar vlagatelji ne bi smeli samodejno hvaliti njegovega zvišanja cen in domnevati, da bo v trenutku povečal svoje prihodke in marže.

Namesto tega bi morali paziti na stopnjo odtekanja, da bi ugotovili, ali je to prava poteza. Če tega ne bi storili, bi se lahko delnice PayPala umaknile, saj se trudijo upravičiti svoj napredek P/E razmerje od skoraj 50.^