Vlaganje

Zakaj se je zaloga Outlook Therapeutics danes povečala

Kaj se je zgodilo

Delnice Outlook Therapeutics (NASDAQ:OTLK)poskočil v torek, potem ko je biotehnologija objavila pozitivne rezultate kliničnega preskušanja za svoje preiskovalno zdravljenje neovaskularne starostne degeneracije rumene pege (mokri AMD). Ob zaključku trgovanja se je cena delnice zvišala za 6,6 %, potem ko je na začetku dneva narasla kar 44,7 %.

Pa kaj

Zdravljenje z zdravilom Outlook Therapeutics za mokri AMD, ki je znano kot ONS-5010/Lytenava (bevacizumab), je v študiji 3. faze doseglo svojo primarno končno točko učinkovitosti. Statistično značilno 41 % bolnikov, ki so bili zdravljeni z bevacizumabom, je po 11 mesecih pridobilo vsaj 15 črk pri najbolje korigirani ostrini vida (BCVA).

Zdravnik pregleduje oči bolnika.

Vir slike: Getty Images.

Outlook Therapeutics je dejal, da bi uspešen zaključek preskušanja faze 3 omogočil, da v prvem četrtletju leta 2022 odda vlogo za izdajo dovoljenja za biološka zdravila (BLA) Ameriški upravi za hrano in zdravila (FDA).

'Trenutno obstaja veliko število injekcij bevacizumaba za zdravljenje bolezni mrežnice v Združenih državah Amerike, ki niso dovoljene za uporabo, in želimo ponuditi alternativo za bolnike in kirurge mrežnice, ki je odobrena in oblikovana ter pakirana posebej za mokro AMD,' CEO C. Russell Trenary je dejal v sporočilu za javnost.Kaj pa zdaj

Ti obetavni rezultati preskušanja so spodbudili H.C. Analitik Wainwright Douglas Tsao bo ponovil svojo oceno nakupa delnic Outlook Therapeutics in povečal svojo napoved cene delnice s 5 na 6 dolarjev. Tsao trdi, da je zaradi boljše učinkovitosti bevacizumaba v primerjavi z drugimi mokrimi zdravljenji AMD njegova verjetnost komercialnega uspeha 80-odstotna. Če ima prav in Outlook Therapeutics doseže ciljno ceno, bi lahko vlagatelji uživali skoraj 150-odstotni dobiček od trenutne cene delnice blizu 2,41 dolarja.^