Vlaganje

Zakaj so delnice Nvidia danes zjutraj padle

Kaj se je zgodilo

Delnice proizvajalca polprevodnikov Nvidia (NASDAQ: NVDA), dobavitelj čipov za vse, od igranja video iger do izvajanja nalog umetne inteligence do rudarjenja kriptovalute, je do petka ob 10.00 po EDT upadel za 2,2%. Zdi se, da zadnja od teh treh uporab čipov – rudarjenje kriptovalute – obremenjuje delnice.

najboljše delnice za nakup zdaj pod 20

Ljudska banka Kitajske je pravkar objavila, da prepoveduje vse transakcije s kriptovalutami v državi in ​​zlasti prepoveduje Bitcoin in Tether iz kroženja na Kitajskem.

Svetleč zeleni polprevodniški čip z napisom Bitcoin.

Vir slike: Getty Images.

Pa kaj

Zdi se, da bo ta poteza verjetno obremenjevala Nvidijin posel, a kljub padcu ne bi bil preveč zaskrbljen zaradi delnic Nvidia.

Razmislite: V svojem poročilu o dobičku v prvem četrtletju v začetku tega leta je Nvidia vlagateljem svetovala, da je nova linija polprevodnikov, ki jih je razvila posebej za rudarjenje kriptovalut, ustvarila 155 milijonov dolarjev dodatnega prihodka. Razširite to in specifični prihodki podjetja, povezani s kriptovalutami, lahko znašajo kar 620 milijonov dolarjev na leto.Zdaj se to sliši veliko, toda kot odstotek Nvidijinega posla s polprevodniki v vrednosti 21,9 milijarde dolarjev v resnici znaša le 2,7 % skupnih prihodkov – in tudi takrat na večino tega prihodka od prodaje v druge države razen Kitajske ne bi smelo vplivati Kitajska poteza.

je varčevalni račun likvidno sredstvo

Kaj pa zdaj

Upoštevajte tudi, da še vedno prihaja do pomanjkanja polprevodnikov in da bi Nvidia lahko dejansko pozdravila priložnost, da preneha prodajati čipe za rudarjenje kriptovalute na Kitajsko in to proizvodno zmogljivost preusmeriti na nekaj, kar je bolj koristno za svetovno gospodarstvo – avtomobilske čipe, za na primer ali čipi za igralne konzole. Pravzaprav je podjetje maja objavilo, da namerno 'zmanjšuje stopnjo razpršenosti' grafičnih kartic GeForce RTX 3080, 3070 in 3060 Ti s posebnim ciljem, da postanejo 'manj zaželene za rudarje', da bi sprostili ponudbo pri prodaji iger. kanal.

Skratka, vlagatelji Nvidia so morda prestrašeni zaradi današnje poteze Kitajske, vendar mislim, da je to nevihta v skodelici. S Kitajsko ali brez nje bo Nvidia v redu.

^