Vlaganje

Zakaj se NewLink Genetics danes dvigne za 37,5 % višje

Kaj se je zgodilo

Po NewLink Genetics Corporation (NASDAQ:NLNK)posodobljeni podatki iz trenutne faze 2 preskušanja zaviralca IDO indoksimoda pri napredovalem melanomu, so se včeraj povišali deleži pri specialistu za imunoonkologijo. Novica je sprožila val pozitivnih komentarjev opazovalcev industrije in posledično so se delnice v petek povišale za dodatnih 37,5 % opoldne EDT.

Pa kaj

Zbor NewLink Genetics v zadnjih dveh dneh je nadomestil vse deleže, ki so jih izgubili v začetku letošnjega poletja, ko je indoximod spodletel v srednji fazi preskušanja raka dojke in nekdanji sodelavec Roche Holdings skočil na ladjo GDC-0919, zaviralca IDO druge generacije, ki je v preskušanjih pokazal slabo učinkovitost.

NLNK grafikon

NLNK podatki po YCharts .

Povečanje delnic NewLink Genetics so sprožili posodobljeni podatki iz preskušanja, ki ocenjuje indoksimod in priljubljen zaviralec PD-1 Keytruda pri bolnikih z napredovalim melanomom.Novi podatki kažejo izboljšanje odstotka bolnikov, ki so prejemali kombinacijo dveh zdravil in so imeli popoln odziv v primerjavi s tistimi, o katerih so poročali aprila. Natančneje, stopnja popolnega odziva se je povečala na 20 % z 12 % prej. Tudi skupna stopnja odziva se je izboljšala na 61 % z 59 %.

Zdi se, da so novice in nadgradnje, ki so sledile, prodajalce na kratkih nogah ujeli. Število delnic, prodanih na kratko, se je povečalo z manj kot 2 milijona marca na več kot 5,5 milijona v zadnjem času.

NLNK grafikon kratkih obrestiNLNK kratko obresti podatki po YCharts .

Kaj pa zdaj

Podatki pomirjajo vlagatelje, da čeprav indoksimod morda ne deluje tako dobro pri drugih vrstah raka, se zdi, da je precej učinkovit pri melanomu, ki ga je težko zdraviti. Leta 2017 bo v ZDA diagnosticiranih približno 87.000 novih primerov invazivnega melanoma, na žalost pa bo zaradi bolezni umrlo več kot 9.700 ljudi.

Novica lahko tudi poveča zaupanje vlagateljev, da bodo podatki, pričakovani v četrtem četrtletju 2017 ali prvem četrtletju 2018 iz preskušanja, ki ocenjuje indoksimod pri raku trebušne slinavke, dobri.

Nedvomno je potreba po novih pristopih k zdravljenju pri teh indikacijah velika, vendar je še veliko dela, preden bomo prepričani, da je indoksimod učinkovit in varen. Načrtovano je potrditveno preskušanje faze 3 pri bolnikih z napredovalim melanomom, vodstvo pa upa, da bo v celoti vključeno do konca leta 2018.

Ta časovnica pa bi lahko dala konkurenta NewLink Genetics Incyte Corp. začetek. Incyte razvija tudi zaviralec IDO za uporabo pri napredovalem melanomu, rezultati njegovega ključnega preskušanja - Echo 301 - pa se pričakujejo v prvi polovici leta 2018.^