Vlaganje

Zakaj je delnica Netflixa danes upadla

Kaj se je zgodilo

Delnice Netflix (NASDAQ:NFLX)so danes vlagatelji prejeli palec navzdol, potem ko je pretočni velikan v prvem četrtletju poročal o izjemni rasti naročnikov in nakazal, da bo povečanje števila naročnikov v drugem četrtletju še šibkejše.

Od 9:44 zjutraj EDT so delnice padle za 7%.

Stopnja dolgoročnega kapitalskega dobička 2021
Netflixov pano s številnimi liki iz njegovih oddaj

Vir slike: Netflix.

Pa kaj

Netflix je v prvem četrtletju dodal le 4 milijone neto novih naročnikov, kar je najslabše prvo četrtletje v vsaj šestih letih. Rezultat je bil tudi manj kot 6 milijonov novih naročnikov, ki jih je podjetje napovedalo, v drugem četrtletju pa je predvidelo le 1 milijon novih naročnikov, kar bi bilo najslabše četrtletje rasti v zgodovini podjetja za pretakanje. Vodstvo je za upočasnitev novih naslovov pripisalo zamude pri produkciji zaradi pandemije in opozorilo tudi na učinek zdravstvene krize, saj je v prvi polovici leta 2020 dodalo 26 milijonov novih naročnin, saj so globalne zapore sprožile veliko povpraševanje po pretočni zabavi.

Drugod so bile Netflixove številke močne, vendar je rast naročnikov najbolj opazna številka, saj vlagatelji to vidijo kot najboljši odraz dolgoročnega potenciala rasti podjetja.Prihodki so se povečali za 24,2 % na 7,16 milijarde dolarjev, kar je spodbudilo nedavni dvig cen v ZDA, ki je bil pred lastnimi navodili podjetja na 7,13 milijarde dolarjev. Dobiček iz poslovanja se je podvojil na 1,96 milijarde dolarjev, saj je dobiček koristil zamudo pri novi vsebini. Dobiček na delnico je skočil z 1,57 dolarja na 3,75 dolarja, k čemur je pripomogel dobiček v višini 253 milijonov dolarjev dolga, ki je bil precej pred soglasjem pri 2,97 dolarja.

Kaj pa zdaj

Jasno je, zakaj so delnice padle. Vlagatelji so razumljivo razočarani nad šibkimi usmeritvami za drugo četrtletje in nižjo rastjo od pričakovane v prvem četrtletju. Vendar je bilo vodstvo prepričano, da se bo rast naročnikov vrnila v drugi polovici leta, ko bo 'zelo močna' vsebina vključevala novo sezono uspešnic, kot je Spolna vzgoja , Čarovnik , in Rop denarja. Povedalo je tudi, da je bil odliv manjši kot pred letom dni, kar kaže, da dolgoletni kupci ostajajo zvesti storitvi.

Rast naročnikov Netflixa je bila v preteklosti nestanovitna in ni nenavadno, da podjetje zamudi njegove smernice. Ena četrtina, kot je ta, ni razlog za prodajo delnic, še posebej, ker ostaja nedvomno vodilna v industriji pretakanja.najboljša kriptovaluta za vlaganje v letu 2021


^