Vlaganje

Zakaj so se delnice znamke Naked danes dvignile

Kaj se je zgodilo

Delnice Skupina golih blagovnih znamk 09.30 NASDAQ: NAKDse je v ponedeljek povečalo za 21,8 %, saj je navdušenje vlagateljev nad morebitnim prevzemom, ki bi spremenilo igro, doseglo vročino.

Pa kaj

Priljubljenost znamke Naked Brand med trgovci na Redditu in drugih spletnih mestih družbenih medijev ji je pomagala zbrati denar prek delniških ponudb v začetku tega leta. Potem ko se je znebila dolgov in zbrala vojno skrinjico v višini 270 milijonov dolarjev, se je vodstvena ekipa Naked Branda odpravila na lov za cilji za prevzem.

V petek je podjetje objavilo, da je našlo 'motečo priložnost' v industriji čiste energije, ki bi lahko služila kot potencialni partner pri združitvi.

Navzgor nagnjeni delniški grafikon.

Cena delnice Naked Brand Group je močno narasla, odkar je napovedala napredek v smeri morebitne pridobitve. Vir slike: Getty Images.

'V svoji karieri kot lastnik in upravljavec številnih različnih podjetij so me vedno privlačile komercialne priložnosti, ki koristijo našemu okolju in pomagajo prispevati k naraščajočim mandatom ESG, ki jih velike korporacije danes izvajajo po vsem svetu,' izvršni direktor Justin Davis-Rice je dejal v sporočilu za javnost, ki se nanaša na okoljske, socialne in upravljavske naloge. 'To podjetje je vodilno na trgu z vrhunsko patentirano lastniško tehnologijo, za katero verjamemo, da izpolnjuje te naloge ESG.'Davis-Rice pa je opozoril, da ne more zagotoviti, da bo dogovor sklenjen.

Kaj pa zdaj

Tudi če bo s tem še nerazkritim podjetjem dosežen dogovor, vstop v povsem drugačno industrijo kot sedanji posel s kopalkami in intimnimi oblačili zagotovo nosi svoja tveganja. Zato bodo vlagatelji morda želeli pristopiti k njenim delnicam previdno.

Kljub temu se je Naked Brand v ponedeljek vrnil na svoje meme. Omembe njegovih delnic na Redditu so v zadnjih 24 urah narasle za 683 %, glede na spletno mesto za analizo podatkov Memeberg Terminal, kar je nedvomno prispevalo k rasti tečaja delnic v ponedeljek.

^