Vlaganje

Zakaj bi moral Microsoft kupiti programsko opremo za ventile

Če ste igralec računalniških iger, je verjetnost, da jo uporabljate, dobra Microsoft (NASDAQ:MSFT)Windows kot operacijski sistem po vaši izbiri. Proizvajalci iger za osebne računalnike ciljajo predvsem na Windows, pri čemer so alternativne platforme, kot sta macOS in Linux, v najboljšem primeru zaostali.

Kot rečeno, če ste igralec iger na osebnem računalniku, je tudi dobra stava, da za nakup in igranje iger uporabljate platformo Steam podjetja Valve Software. Valve zasluži svoj denar pri Steamu tako, da vzame odstotek prihodka, ustvarjenega z vsako prodajo igre. Čeprav je to pripeljalo do tega, da so nekateri večji založniki iger poskušali zgraditi lastne platforme za distribucijo iger ali skleniti distribucijske pogodbe s konkurenčnimi digitalnimi platformami, ki se manj zmanjšajo, je Steam še vedno izjemno priljubljen in bo verjetno prevladoval v distribuciji računalniških iger v bližnji prihodnosti. .

Moški, ki stoji na odru na tiskovni prireditvi Xbox.

Vir slike: Microsoft.

Prav zato mislim, da bi moral Microsoft kupiti programsko opremo Valve.

Pospeševanje Microsoftovih ambicij pri igranju iger na računalnikih

Microsoft se je z leti povečal osredotočenost na računalniške igre. Pravzaprav je programski velikan pred kratkim objavil, da prinaša veliko svojih zdravo igre – naslovi, ki so bili večinoma ekskluzivni za uspešno platformo podjetja Xbox – za njegovo platformo Windows. Poleg tega Microsoft naredi še en korak, ki je prijazen do osebnih iger, tako da je naslove na voljo prek lastne trgovine Microsoft Store in Valveovega Steam.Vendar pa bi lahko Microsoftove ambicije o igranju iger na osebnem računalniku popolnoma povečale, če bi kupil Steam. Ne samo, da bi podjetje dobilo v roke digitalno distribucijsko platformo, ki jo izbirajo igralci računalniških iger, kot tudi možnost učinkovitega monetizacije te baze strank, ampak bi dobilo tudi številne neverjetne franšize iger.

Valve je izjemno uspešno podjetje (zaradi česar verjamem, da takšna pridobitev še zdaleč ni poceni), a pod Microsoftom – ki ima tako rekoč neomejene finančne vire in moč blagovne znamke – bi lahko premoženje podjetja dvignili na povsem novo raven .

Pravzaprav Valve Dota 2 in Counter Strike: Globalna ofenziva igre so dve od treh najbolj igranih iger na Steamu. Imeti te franšize pod Microsoftovim pasom bi lahko pomenilo velik zagon njegovemu verodostojnemu igranju računalniških iger. Poleg tega je Valve lastnik Polovično življenje in Portal franšize – verjetno dve najbolj priljubljeni franšizi za računalniške igre vseh časov. Na žalost so pod Valveom te franšize že leta mirovale, a z Microsoftovimi viri bi jih lahko oživili.Pravzaprav, če bi Microsoft kupil programsko opremo Valve in se javno zavezal prihodnosti Polovično življenje in Portal naslovi (igralci iger so čakali na nadaljevanje Half Life 2: Epizoda 2 , igra, ki se je več kot desetletje končala v pretresu), kar bi lahko povzročilo velik priliv dobre volje iz skupnosti računalniških iger.

Oglejte si najnovejši prepis klica o zaslužku za Microsoft.

Odvzem vlagatelja

Navsezadnje je Microsoft pameten pri podvojevanju računalniških iger na splošno. To je velik in rastoči trg, ki je v veliki meri odvisen od operacijskega sistema Windows. Če bi Microsoft kupil programsko opremo Valve Software, ne bi postal le vodilni distributer računalniških iger tako rekoč čez noč, ampak bi pridobil lastništvo nekaterih najbolj priljubljenih računalniških iger in franšiz na svetu, na katerih bi lahko bistveno nadgradil.

najboljše delnice penija za vlaganje v letu 2021


^