Vlaganje

Zakaj so avkcijske storitve KAR junija 'upadle' za 55,5 %.

Kaj se je zgodilo

Delnice od Storitve dražbe KAR (NYSE:KAR)junija padel za 55,5 %, kažejo podatki iz S&P Global Market Intelligence , a to je samo zato, ker je podjetje za storitve dražbe vozil dokončalo svoj spinoff IAA (NYSE: IAA)posel reševalne dražbe, ki ga je prvič objavil v začetku leta 2018. IAA je po svoji strani zdaj javna družba, ki kotira na newyorški borzi in je sestavljena iz vsakega od poslov reševalne dražbe pred ločitvijo KAR: Insurance Auto Auctions v ZDA, Impact Auto Auctions v Kanadi in HBC Vehicle Services Limited v Združenem kraljestvu.

Medtem KAR še vedno upravlja s svojimi preostalimi fizičnimi, spletnimi in drugimi digitalnimi tržnicami za dražbe avtomobilov ter s tem povezanimi storitvami, kot so pregledi, rešitve za upravljanje voznega parka in financiranje tlorisa trgovcev.

kako visoko se bodo dvignile zaloge robide
Čedak in ključ od avtomobila

VIR SLIKE: GETTY IMAGES

Pa kaj

Da se razumemo, delničarji KAR ni izgubil več kot polovico svojih naložb med spinoffom. Namesto tega so vlagatelji KAR obdržali obstoječe število delnic KAR, vendar so dobili tudi eno delnico IAA za vsako delnico KAR, ki je bila v lasti od 17:00. na rekordni datum 18. junija 2019, zaradi česar je spinoff igra z ničelno vsoto.

Kaj pa zdaj

Čeprav delničarji KAR (in ne IAA) tehnično niso videli nobene razlike v dolarskem stanju na svojih borznoposredniških računih, vodstvo KAR verjame, da bo delitev ustvariti vrednost za delničarje na dolgi rok.Predsednik in izvršni direktor KAR Jim Hallett je to označil za 'začetek nove dobe za KAR in naše vlagatelje, zaposlene in različne stranke po vsem svetu', s čimer sta obe podjetji v boljšem položaju za pospešitev svojih strateških pobud za rast.^