Vlaganje

Zakaj vsi govorijo o Mega Backdoor Roth IRA?

Mega backdoor Roth IRA je taktika, ki lahko poveča vaše prihranke pri upokojitvi in ​​vam pomaga zaščititi rast naložb pred davki ob upokojitvi. Uporaba mega backdoor vam lahko omogoči, da prispevate do 38.500 $ za Roth IRA na leto. Odbor House Ways and Means meni, da gre za vrzel, ki koristi samo bogatim Američanom, in jo je treba zapreti.

V svojem nedavnem davčnem predlogu za pomoč pri zbiranju sredstev za načrt socialne infrastrukture predsednika Joeja Bidena v vrednosti 3,5 bilijona dolarjev je odbor vključil več sprememb, ki prepovedujejo tako backdoor Roth IRA kot mega backdoor Roth IRA. Natančneje, 'prepoveduje vse prispevke zaposlenih po obdavčitvi v kvalificiranih načrtih in prepoveduje pretvorbo prispevkov IRA po obdavčitvi v Roth ne glede na raven dohodka.'

Tukaj je opisano, kako lahko te spremembe vplivajo na vaše pokojninske varčevalne načrte.

Škatla z zvitkom gotovine z oznako Roth IRA Tax Free.

Vir slike: Getty Images.

Zapiranje mega backdoor

Če vaš upokojitveni načrt, ki ga sponzorira delodajalec, kot je 401(k), omogoča prispevke zaposlenih, ki niso Roth, po obdavčitvi, imate verjetno dostop do dodatnega vedra davčno ugodnih varčevalnih zmogljivosti. 401(k)s dovoljujejo do 58.000 $ skupnih prispevkov med odlogi plače zaposlenih, prispevki delodajalca in dodatnimi prispevki po davku.Če torej svoj prispevek za leto 2021 dosežete v višini 19.500 $, vaš delodajalec pa nakaže dodatnih 2.500 $, ostane 36.000 $, ki bi ga lahko prispevali na podlagi obdavčitve.

Nekateri načrti vam omogočajo, da te račune po obdavčitvi takoj pretvorite v račun Roth, kar pomeni, da ne boste nikoli dolžni niti centa davkov na te naložbe. Drugi načrti zahtevajo, da počakate, dokler ne zapustite službe, vendar lahko nato le del računa po davku pretvorite v Roth, medtem ko rast pretvorite v tradicionalno IRA.

Taktika se imenuje mega backdoor Roth IRA, ker vam omogoča, da vsako leto premaknete ogromno denarja v Roth IRA.Kongres želi te prispevke po obdavčitvi v celoti prepovedati iz načrtov, ki jih sponzorira delodajalec.

Nič več IRA zate

Še en del predloga je, da zapre tudi običajno backdoor Roth IRA. Če plačate nad mejo dohodka za prispevek Roth IRA, lahko plačate prispevek po davku v tradicionalni IRA in ga takoj pretvorite v Roth . Omejitve dohodka za leto 2021 so 140.000 $ za posameznike in 208.000 $ za poročene pare. Ti posamezniki so tudi precej nad mejo dohodka za odbitek za prispevke IRA.

Z novim davčnim predlogom je prispevanje k IRA kakršne koli vrste neprivlačno za varčevalce nad temi dohodkovnimi pragovi. Posamezniki teh prispevkov ne bodo mogli več pretvoriti v Roth IRA.

Obstajajo boljše davčne prednosti, ki jih lahko dobite z vlaganjem v redni posredniški račun kot s hranjenjem sredstev po obdavčitvi v tradicionalni IRA. Da ne omenjam dodatne prilagodljivosti hranjenja naložb zunaj računa za upokojitev.

Zakaj želi kongres zapreti te vrzeli?

Kongres gleda na mega backdoor Roth in backdoor Roth kot način, da se bogati posamezniki izognejo plačilu poštenega deleža davkov. Dejansko morate ustvariti določeno raven dohodka, da si lahko privoščite, da prispevate več kot najvišji davčno ugodno prispevek k 401(k).

Kongres išče načine za dvig davkov za bogate, da bi financiral vladno porabo za razširjene socialne programe. Čeprav te spremembe ne bodo povzročile takojšnjega povečanja davčnih prihodkov, bi lahko prihodnjim vladam zagotovile več denarja, saj so pokojninski varčevalci prisiljeni več svojih prihrankov vložiti na obdavčljive naložbene račune.

Ko te naložbe rastejo in imetniki računov prodajajo za financiranje svoje upokojitve, bo vlada pobrala nekaj davkov. Z mega backdoor Rothom vlagatelji ne bi plačali nobenega davka na to prodajo.

Kljub temu je Biden obljubil, da ne bo dvigoval davkov družinam, ki zaslužijo manj kot 400.000 dolarjev na leto. Obstaja velik razkorak med zaslužkom dovolj za uporabo backdoor Roth in mega backdoor Roth taktike in 400.000 $ na leto. Čeprav za ta gospodinjstva ni neposrednega vpliva na obdavčitev, se to zagotovo zdi kot zvišanje davka. Torej bodo morda potrebne dodatne spremembe davčnega zakonika, da bi pomagal Bidenu izpolniti obljubo.^