Vlaganje

Zakaj so delnice Heliosa in Matheson Analytics v sredo poskočile za 41 %.

Kaj se je zgodilo

Delnice od Helios in Matheson (OTC:HMNY)je danes ujel dvig, ki se je vseskozi dvignil z 0,0088 USD na delnico do zaprtja pri 0,0124 USD na delnico. Morda se to ne sliši veliko, vendar se je delnica izkazala za 40,8-odstotno rast.

Zakaj so se delnice lastnika MoviePass dvignile? Danes zjutraj sta Helios in Matheson objavila 'novo strateško usmeritev' in 'nov poslovni model', ki poudarja 'samoustvarjene prihodke' med svojimi tremi podjetji v lasti, 'naročniško naročniško storitev MoviePass', produkcijsko hišo MoviePass Films in 'multimedijo' Moviefone. medijske informacijske in oglaševalske storitve.'

kaj pomeni spac v zalogah

Oglejte si najnovejše prepise klicev o zaslužku za podjetja, ki jih pokrivamo.

Prazno gledališče s sodo in kokicami na dveh sedežih

Vir slike: Getty Images.

Pa kaj

Helios je bil nekoliko nejasen glede podrobnosti in še bolj nejasen glede številk. Na primer, ni povedala niti besede o tem, ali še vedno obstaja 3,2 milijona naročnikov, ki jih je očitno še vedno visilo in poskušajo (proti vsem upanjem) gledati film ali dva na naročnino, ki je izgubila večino vrednosti.Še vedno, če predpostavimo so če še vedno obstajajo naročniki, je splošna ideja tukaj, da jim bo MoviePass ponudil dodatne oglede filmov, poleg tistih, na katere so naročeni, če so ti dodatni filmi tisti, ki jih je produciral sam MoviePass. Na ta način bi podjetje morda lahko izkoristilo svojo bazo naročnikov (spet ob predpostavki, da obstaja) za privabljanje dodatnega prometa v kinodvorane in tako 'izboljšalo rezultate na blagajni' za takšne filme.

Kaj pa zdaj

Bo načrt deloval? imam svoje dvome. Toda ne glede na to, ali imam prav ali ne, je rezultat za vlagatelje naslednji:

naložbe, ki se vam izplačajo vsak mesec

MoviePass si je prizadeval spremeniti naročnine na filme v uspešen poslovni model. Ni uspelo. Izgubil je veliko denarja, izločil se je iz Nasdaqa (prejšnji mesec) in preživela so ga podjetja, kot sta Sinemia in AMC ki je vzelo prvotno zamisel MoviePass in naredil boljši posel .Helios in Matheson, s katerimi se zdaj trguje na prostem trgu, morata igrati nadoknadevanje v igri, ki si jo je sama izmislila.

Ne glede na to, ali uspe ali ne, je to samo žalostno.^