Vlaganje

Zakaj so danes poskočile zaloge energije gorivnih celic, energije Blooma in električne energije iz vtičnic

Kaj se je zgodilo

Zaloge gorivnih celic so bile danes višje, s Napajanje iz vtičnice (NASDAQ:PLUG), Bloom Energy (NYSE:BE), in Energija gorivnih celic (NASDAQ:FCEL)pridobil za 3,2%, 5,6% in 11,4% ob 13. uri. EDT.

Ker vedno več proizvajalcev avtomobilov vlaga v tehnologijo vodikovih gorivnih celic, so vlagatelji v zaloge gorivnih celic vse bolj optimistični glede obetov.

Pa kaj

Poročilo Reutersa je zjutraj razkrilo, kako nekateri avtomobilski giganti z vsega sveta gledajo onkraj baterijskih električnih vozil in vlagajo v vodik, za katerega se zdi, da spodbuja zanimanje za zaloge vodikovih gorivnih celic.

Oseba, ki na pametnem telefonu gleda rastoče cene delnic.

Vir slike: Getty Images.

kje bo zaloga alibaba čez 10 let

Po poročanju Reutersa BMW ( OTC:BMWYY)(OTC:BAMXF)(OTC:BAMXF)načrtuje množični model na vodik do leta 2030 in je izdelal prototip avtomobila na vodik na podlagi svojega SUV-ja X5. Podpredsednik BMW Jurgen Guldner je tudi dejal, da namerava podjetje do leta 2022 zgraditi 'testno floto' s skoraj 100 avtomobili.koliko prihrankov pri upokojitvi glede na starost

prav tako Volkswagen 's(OTC:VWAGY)Znamka Audi je Reutersu povedala, da je že izdelala nekaj prototipov in ustanovila ekipo z več kot 100 ljudmi za raziskovanje tehnologije vodikovih gorivnih celic za celotno skupino Volkswagen.

Ta posodobitev iz Volkswagna je še posebej pritegnila mojo pozornost, saj je pred komaj meseci Volkswagnov generalni direktor Herbert Diess javno zavrnil idejo o avtomobilih na vodik, ko je tvitnil, da znanost ne podpira uporabe vodika v avtomobilih.

Zdi se, da Volkswagen ne želi biti več izpuščen iz igre vodika, zdaj ko več igralcev stopa na plin. Ravno v začetku tega meseca, Hyundai Motor Group (OTC:HYMTF)napovedal ambiciozne načrte za vodik, vključno z elektrifikacijo vseh svojih gospodarskih vozil na vodikove gorivne celice do leta 2028 in testiranjem uporabe tehnologije v dronih in superšportnih vozilih.

Te sveže posodobitve BMW in Volkswagna jasno dokazujejo, da je zanimanje za tehnologijo vodikovih gorivnih celic zdaj preseglo le tovornjake do osebnih avtomobilov, novica pa priča o sposobnosti preživetja tehnologije pri zagotavljanju bolj zelene prihodnosti. Pomembno je, da bi moralo več raziskav in naložb v industrijo sčasoma znižati stroške in narediti tehnologijo gorivnih celic še bolj privlačno. To želijo videti vlagatelji v vodilne delnice gorivnih celic, kot so Plug Power, Bloom Energy in FuelCell Energy, čeprav se ta podjetja še naprej širijo. Na primer, Plug Power je pravkar objavil, da gradi največji vodikov objekt na zahodni obali.

kakšen je bil zlom borze

FCEL grafikon

FCEL podatki po YCharts

Kaj pa zdaj

Kljub vsej pozornosti gorivnih celic so bile te zaloge gorivnih celic v zadnjem letu noro nestanovitne. To je zato, ker te delnice rasti niso dosegale po pričakovanjih do nedavnega, ko sta tako Plug Power kot Bloom Energy poročala o rekordnih številkah v svojih drugih četrtletjih, FuelCell Energy pa je prejšnji teden presenetil trg z nepričakovano močno rastjo v svojem vrhunskem obsegu v tretjem četrtletju. Če lahko ta podjetja še naprej rastejo enako hitro, bi novice o več naložbah v vodikovo industrijo, kot smo slišali danes, odlično spodbudili te zaloge gorivnih celic.^