Vlaganje

Zakaj je Ford založil danes

Kaj se je zgodilo

General Motors (NYSE: GM)je včeraj dobil velik pritisk za svoj dan vlagateljev, vendar je Ford ' s(NYSE: F)delnica, ki danes vodi in se je povzpela za kar 5,9%. Ob koncu ni izgubil veliko teh dobičkov in je ostal 5,6%.

Pa kaj

Včeraj je CNBC poročal, da je GM vlagateljem povedal, da gre v svet električnih vozil, in s ponavljajočo se strategijo prihodkov pričakuje, da se bo do leta 2030 podvojila letna prodaja. boljša igra EV.

kakšno je dobro razmerje donosnosti naložbe

Ford je prejšnji teden napovedal, da vlaga več kot 11 milijard dolarjev v izgradnjo 'mega kampusa' za izdelavo električnih vozil in baterij v Tennesseeju ter v dve drugi tovarni baterij v Kentuckyju skupaj s korejskim partnerjem SK Innovation.

Ford F-159 Svetlobni električni tovornjak se proizvaja.

Ford F-150 Lightning električni pobiralnik v tovarni. Vir slike: Ford.

je Googlova zaloga dober nakup

Kaj pa zdaj

V začetku tega tedna je Ford objavil septembrsko poročilo o prodaji in dejal, da njegova ponudba EV pridobiva nove kupce po višji stopnji od celotnega portfelja družbe. In čeprav se podjetje bori z vetrovi zaradi omejitev dobavne verige, je njegova skupna prodaja od avgusta zaporedoma skočila za 34,3%.Ford je vlagateljem že povedal, da opaža 'veliko povpraševanje po povsem novih tovornjakih Ford F-150 Lightning, električnih vozilih E-Transit in Mustang Mach-E.' Vse večja priljubljenost ponudbe električnih vozil je prisilila podjetje, da poveča proizvodne zmogljivosti in doda nova delovna mesta v svojem centru za električna vozila Ford Rouge v Dearbornu v Michiganu.

GM je bil morda včeraj v središču pozornosti v zvezi z električnimi vozili, vendar se zdi, da je več vlagateljem pomagalo opaziti, da Ford že vidi veliko povpraševanje po svojih električnih vozilih, kar je pomagalo njegovim zalogam, da se danes povečajo.^