Vlaganje

Zakaj je delnica Five Below februarja padla za 14 %.

Opomba urednika: Prejšnja različica tega članka je imela napačne informacije o rasti družbe Five Below in smernicah za četrto četrtletje. Članek je bil posodobljen.

Kaj se je zgodilo

Vlagatelji so prejšnji mesec pritisnili na gumb za paniko, saj je število potrjenih primerov COVID-19 po vsem svetu naraslo na več kot 80.000. Število potrjenih primerov trenutno znaša 101,601, medtem ko je umrlo 3,460 ljudi, poroča Johns Hopkins.

Izbruh moti dobavne verige in povzroča, da mnoga podjetja spremenijo svoje kratkoročne obete na nižje, zlasti tista, ki poslujejo na Kitajskem, kot je npr. Pet spodaj (NASDAQ:PET).

Zaradi negativnega razpoloženja na trgih so se delnice prejšnji mesec znižale za 14,4 %, kažejo podatki, ki jih je posredoval S&P Global Market Intelligence .

Mama s hčerko nakupuje v trgovini z igračami

Vir slike: Getty Images.Pa kaj

Five Below nima odprtih trgovin na Kitajskem, vendar od tam pridobiva zaloge. Podjetje se je spopadlo s carinami na blago, uvoženo iz Kitajske. Five Below je razkril, da bi na novo uvedene carine na kitajski uvoz pritiskale na bruto marže za prizadete izdelke.

Poslovanje Five Below je še vedno doseglo rast, vendar ne toliko, kot je vodstvo pričakovalo med počitnicami. Preliminarna prodaja za praznično četrtletje je pokazala, da se je prodaja povečala za 13,4 % medletno, prodaja v primerljivih trgovinah pa naj bi se v četrtem fiskalnem četrtletju zmanjšala za 2,0 % na 2,5 %.

Kaj pa zdaj

Širjenje virusa je morda pod nadzorom, zlasti v Kitajska . Apple Generalni direktor Tim Cook je pred kratkim dejal, da je 'optimističen', da Kitajska stabilizira razmere. Apple je na Kitajskem že ponovno odprl tovarne, ki izdelujejo dele za iPhone.Pričakuje se, da bo podjetje Five Below v celotnem letu poročalo o rasti prodaje med 18,3 % in 18,5 %, dobiček pa se bo povečal med 15,4 % in 16,5 % medletno. Več o kratkoročnem vplivu virusa bomo izvedeli, ko bo podjetje 18. marca, po zaprtju trga, objavilo rezultate za četrto četrtletje.^