Vlaganje

Zakaj je delnica Facebooka pravkar padla za 6,5%

Kaj se je zgodilo

Facebook (NASDAQ:FB)delnice so v petkovem trgovanju padle za 6,5 ​​% do 12.10. EDT, po objavi iz Verizon (NYSE: VZ)sinoči, da 'začasno ustavi' nakup spletnih oglasov s Facebooka in njegove hčerinske družbe Instagram v 100-odstotni lasti.

Pa kaj

V četrtek je Liga za boj proti obrekovanju objavila odprto pismo, v katerem kritizira Verizon zaradi prisotnosti enega od njegovih oglasov, najdenega na Facebooku, 'poleg videoposnetka skupine zarote QAnon, ki se opira na sovražno in antisemitsko retoriko.'

Človek je videti šokiran, ko nekaj bere na pametnem telefonu

Vir slike: Getty Images.

Le nekaj ur pozneje, po zaključku trgovanja na borzi Nasdaq, je Verizon objavil, da umika svoje oglase, dokler Facebook 'ne bo ustvaril sprejemljive rešitve, ki nam bo olajšala' in zagotovil, da se Verizonovi oglasi ne bodo prikazovali na isti strani poleg objav, ki jih je objavil Verizon. strankam se lahko zdi sporno.

Kaj pa zdaj

Kako velik posel je to za Facebook? Družba za oglaševalsko analitiko Pathmatics ocenjuje, da Verizon skupaj porabi približno 1,9 milijona dolarjev za oglase na Facebooku in Instagramu mesečno – imenujemo jih 23 milijonov dolarjev na leto. To je nekakšen padec v vedru 73,4 milijarde dolarjev letnega toka prihodkov te delnice modrih čipov, vendar to ni nič.Kljub temu bo resnična skrb, če bo Verizonova odmevna pavza povzročila, da bo še več oglaševalcev bojkotiralo Facebook, tako da bodo prihodki izpadli snežno kepo. Obstaja meja, kako daleč lahko to gre, saj bodo podjetja, ki opustijo oglaševanje, nujno izgubila izpostavljenost v primerjavi s podjetji, ki še naprej kupujejo oglase na Facebooku.

Na koncu sumim, da bo to neke vrste nevihta v čajniku, ki dolgoročno ne bo škodila Facebookovemu poslu – vendar moram priznati, da so naslovi trenutno videti nekako slabo in komaj lahko krivijo delničarje Facebooka, da so danes nervozni.^