Vlaganje

Zakaj je vrnitev družbe Electronic Arts v šolski nogomet velika stvar

Elektronska umetnost (NASDAQ: EA)se končno vrača med fakultete s EA Sports College Nogomet trenutno v razvoju. To bo prvi naslov na fakulteti, ki ga je od takrat izdelal EA NCAA nogomet 14 leta 2013.

s in p 500 pred trgom

EA je objavila novo franšizo v sodelovanju s CLC, vodilnim državnim podjetjem za licenciranje blagovnih znamk. Podobno prejšnjim NCAA V igri bo partnerstvo omogočilo, da igra EA vključuje uradne logotipe, stadione, uniforme in običaje dneva igre z več kot 100 šol in univerz.

Prejšnja franšiza je bila dosledno pet najboljših športnih naslovov v Severni Ameriki. Čeprav EA še ni določila datuma izdaje, bo ob lansiranju nove franšize veliko zadržanega povpraševanja. Več igralcev se ukvarja s športnimi video igrami kot kdaj koli prej, in vodstvo verjame, da se bo trg športnega žanra od tu le širil.

Na nogometnem igrišču je prikazan logotip EA Sports College Football in besede College football is coming back.

Vir slike: Electronic Arts.

Zagon EA Sports narašča

Novica je prišla isti dan, ko je EA objavila rezultate poslovnega izida v tretjem četrtletju, ki so pokazali nadaljnji zagon športnih iger, vključno z dvema največjima prodajalcema EA na splošno v Madden NFL in FIFA . EA je prvotno pričakovala, da bo ustvarila 5,55 milijarde dolarjev neto rezervacij za proračunsko leto 2021, ki se konča marca, zdaj pa pričakuje, da bodo rezervacije za celo leto znašale 6,1 milijarde dolarjev.Storitve v živo, vključno z digitalno prodajo iz Madden in FIFA Ultimate Team in naročnine na EA Play so v zadnjem četrtletju narasle za 24 % medletno. Storitve v živo zdaj predstavljajo 72 % skupnih rezervacij EA v zadnjih 12 mesecih.

je navadna delnica obveznost ali sredstvo

Naslovi EA Sports so v preteklem proračunskem letu pritegnili več kot 230 milijonov igralcev. Poleg Madden in FIFA EA poleg tega izdeluje tudi uradno licencirane igre za NHL in UFC NBA v živo na mobilnem telefonu.

Te igre so zelo pomembne za prihodnjo rast EA. V poslovnem letu 2020 so prihodki Ultimate Teama predstavljali 27 % skupnih prihodkov. Vendar ni jasno, katero vrsto vsebine bi lahko EA dodal naslovu fakultete za ustvarjanje prihodkov od storitev v živo.Ultimate Team zasluži s prodajo digitalnih kartic pravih profesionalnih športnikov Madden in FIFA ki jih igralci uporabljajo za izgradnjo fantazijskih ekip. EA se je pred leti zapletla v pravno zmešnjavo zaradi prikazovanja podob pravih študentskih športnikov v svojih NCAA Nogomet franšiza. NCAA nogomet 14 lansiran julija 2013, kar se je izkazalo za EA-jevo zadnjo univerzitetno športno izdajo.

Zaradi te bistvene razlike med univerzitetnim in profesionalnim športom, EA Sports College Nogomet verjetno ne bo ustvarilo enake ravni letnih rezervacij kot Madden . Kljub temu obstaja nekaj razlogov za sprostitev Študijski nogomet je katalizator rasti za EA.

trg za omejitev naročila

Trg iger na srečo je stradan po univerzitetnem športu

Leta pred ukinitvijo EA NCAA Nogomet , Interactive Take-Two opustil svojo univerzitetno košarkarsko franšizo po izidu College Hoops 2K8 leta 2007. Odsotnost teh dveh naslovov pri EA in Take-Two je ustvarila ogromno praznino na trgu video iger za univerzitetno športno izkušnjo.

Medtem raste trg športnih video iger. V zadnjih štirih letih so prihodki od športnih naslovov na vseh platformah rasli hitreje kot preostali del trga video iger, saj so športni naslovi ustvarili več kot 11 milijard dolarjev prihodka na leto.

Vir slike: predstavitev zaslužka za 3. četrtletje 2021 v podjetju Electronic Arts.

Poleg tega je med konferenčnim klicem podjetja v tretjem četrtletju proračuna izvršni direktor Andrew Wilson omenjal naraščajoče občinstvo športnih video iger, ko je izjavil, da bi lahko bil trg za naziv na fakulteti večji, kot je bil za NCAA nogomet 14 : 'Mislim, da bi lahko na preteklost gledali kot na dejavnik prihodnosti. Vendar pa bi rekel tudi, da mislim, da se je občinstvo študentskega nogometa kot navijača dramatično povečalo, odkar smo začeli zadnjo tekmo leta 2013.'

kateri je 5 najrevnejših držav

EA je dejala, da je bil v zadnjem času najbolj zahtevan naslov med oboževalci EA Sports študentska nogometna igra. Iz tega razloga ne bi bilo presenetljivo videti EA Sports College Nogomet prodati toliko izvodov Madden ko se sprosti.

Napoved o Študijski nogomet je del EA-jeve dolgoročne strategije za povečanje dosega igralcev z nedavne ravni 330 milijonov edinstvenih računov igralcev na 500 milijonov v naslednjih petih letih. Močni rezultati zaslužka EA in obeti za večjo rast z blagovno znamko EA Sports sta dva razloga, zakaj ostaja najboljša delnica videoiger.^