Vlaganje

Zakaj se je delnica elektronske umetnosti v letu 2018 znižala za 25%

Preverite najnovejše Prepis klicev o zaslužku Electronic Arts .

Kaj se je zgodilo

Izdelovalec Simsi in FIFA 19 doživel izjemen zagon v prvi polovici leta 2018. Vlagatelji so imeli radi Elektronska umetnost '(NASDAQ: EA)zaključek v proračunskem letu 2018 (ki se je končal marca lani), ki je pokazal, da so se digitalni prihodki v primerjavi s prejšnjim letom povečali za 17%, kar je posledica močnega sodelovanja v vodilnih športnih franšizah podjetja Madden NFL 18 in FIFA 18 .

Zagon podjetja pa se je avgusta močno ustavil, ko je vodstvo napovedalo, da bo odložilo težko pričakovano izdajo Battlefield V . Zamuda je pomenila, da je moralo podjetje nekaj prihodkov iz koledarja 2018 premakniti v leto 2019. Zdi se, da je novica vlagateljem dala dober razlog za prodajo delnic, ki so se od konca leta 2013 do julija 2018 zvišale za 461%.

Družina, ki sedi na tleh in igra video igre.

Vir slike: Getty Images.

Poleg tega je družba izdala FIFA 19 septembra ni ustvarila digitalnih prihodkov, ki jih je vodstvo iskalo. Poleg tega ima EA v zadnjem času težave pri povečevanju prihodkov od mobilnih iger, ki so predstavljale 18% skupnih prihodkov na podlagi zadnjih 12 mesecev. Vsi ti dejavniki so prispevali k slabši uspešnosti delnic v lanskem letu.Pa kaj

Vse leto 2018 so se pojavljala vprašanja o tem, ali megapopularne igre battle royale igralce odvajajo od velikih igralnih podjetij, kot sta EA in Activision Blizzard (NASDAQ: ATVI). Mehki obeti EA za počitniško četrtletje so pripovedovali, da so njegove igre slabše uspešne v primerjavi z bolj priljubljenimi igrami v industriji, kot je Epic Games. Fortnite .

Po tem, ko so lansko poletje dosegle rekordno vrednost 151,26 USD, so delnice EA leta 2018 po podatkih S&P Global Market Intelligence . Za perspektivo je S&P 500 Vrednost indeksa je leta 2018 izgubila 6,35%.

SPY grafikonŠPIHUJ podatke avtorja YCharts.

Kaj pa zdaj

Za poslovno leto 2019 poslovodstvo zahteva skupne prihodke v višini 5,15 milijarde USD, kar predstavlja enakomerno medletno rast. To je posledica enomesečne zamude Battlefield V , kar bo nekaj prihodkov te igre potisnilo v leto 2019, pa tudi zmanjšala pričakovanja glede porabe v igri za naslove športa. Analitiki pričakujejo, da bo družba poročala o prilagojenem dobičku na delnico v višini 4,57 USD, kar bi bilo višje od prilagojenega EPS v letu 2018 v višini 4,42 USD.

EA ima prihajajočo izdajo, imenovano Himna v četrtem finančnem četrtletju - ena najbolj pričakovanih iger leta. Proizvajalec iger dela tudi na drugih projektih za dolgoročno rast, vključno z naročnino na igre na srečo v oblaku.

V prihodnjih četrtletjih sta za vlagatelje najpomembnejša udeležba v igri in rast digitalnih prihodkov. Izboljšana uspešnost teh meritev bo verjetno povzročila okrevanje delnic. Vlagatelji bodo prvič videli, ko bo EA 5. februarja poročala o rezultatih v tretjem četrtletju.^